Friday, July 31, 2009

tak menarik..tak tertarik..

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:27 AM 2 comments

em..tah..life kat sini just ala2 kadar fleksibelnye..
sedang2 aja...sikit demi sikit aku da leh trime hakikat...
dan menerime segale benda n perkara yg ade kat sini seadanye..
cuma tah bape harini ke'fever'an aku yg mendatar..mendatar..mendatar..suhunye setiap hari..
skrg plak plus sakit tekak...so kena minum banyak airlah..
supaya cepat sihatlah..

aku kan nk cari erti hidup...
so susah pon kena rase..senang pon kena rasa...
biasala...tula putaran hidup weh...
ade susah ade senang....

blaja pon makin rajin...
yela makecik ngan kak adah da janji if aku dapat 3.5 above sem ni
nk belikan aku sumthing...aku minx ipod mp3..hahaha..
nk tukarla..nk minx benda lain..
keh keh keh...
tp tahle...i just try work hard as i can..
bukan xleh buat..boleh...
kan kan??

em...kawan2 kebanyakan di kalangan budak bawah umur aku..
jadi kakak le ek..
tp aku xkire pon...diowang mude ke tue ke..
same je...asalkan respect each other..
xpayah nk blagak sangat....xpayah nk kerek sangat..
tu je...

cam xde benda je aku nk cte...
sebab xde benda yg menarik....n aku tak tertarik pade ape2 pon..
nanti2la aku cte...
tata...

Tuesday, July 21, 2009

serabai di KPM..

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:01 AM 1 comments
bodo..bodo..
bencinyer aku...baru 2 ari kat sini apesal serabut ek..
damn n damn.. reg

aku adelah one of the walk in student..yg satu2nye pon register lambat..
lalala..aku register 20 July but esok baru aku masuk kelas..

seyes...the fuckest thing happen back bile rule die cam sek aku masa aku sek kat SM Teknik Ipoh Persiaran Brash dulu..seyes!!!mmg ketara gile dengan rule UiTM..even under one roof of MARA..tp kat KPM ni lagi r..wat aku terpikir sejenak yg agak lame dan pusing2 berpikir balik..
welcome back to shool zila!!shit n damn2 shit..

ant rule KPM
1)setiap hari pakai baju kurung n berkasut tutup telitup kaler hitam..kaler lain bile ko da berlagak senior la..
2)wajib pakai stokin..skin socks la kan..leh gak kalau nk cr publisiti murahan..pakaila stokin oren kepale garfield..hahaha
3)baju mesti lebih dr bawah bontot..
4)pegi cafe kena pakai sandle..sliper haram..haram jadah
5)nk outing kena minx kebenaran warden..n kena sign..lagi gampang
6)the fuckest gampang ialah kalau nk outing hari biasa leh tp masuk before 7.30mlm..
7)kena masuk asrama before 11mlm..xleh g merayau mana2 tempat lain da dalam kawasan KPM tu..
8)nk g bilik air kena tutup rambut takut jantan KPM nampak walaupun bilik air tu sebelah bilik je..aurat..lalala..

ni yg aku baru tau..blum lagi aku xtau...banyak ni je pon da wat aku buat buku skrap carotan..dan sumpah seranah terhadap KPM..

berbeza dgn uitm..
1)ISNIN ngan JUMAAT pakai le baju kurung..kadang2 gamble la gak kan..n aku salu je lepas bile xpakai baju kurung..ari lain lantakla nk pakai baju ape aslkan ade sahsiah rupe diri..
2)kasut...aku pakai sliper je..lek je..xkena pape pon
3)MMGLA BAJU LEBIH BAWAH BONTOT..tp kat UiTM ni nampak celah bontot pon ade...lek je..
4)ko nk g mane2 ke xde maslah n xde sape nk tegur...lantak ko le nk pakai ape
5)pak gad tak penah tahan ko nk kua g membunuh ke merejam ke..pak gad siap kate..."woi!!dunhill 14 light satu! kopi ais satu!!ngan nasi goreng kaki semut masak merah!!"
6)kena masuk b4 pukul 11mlm..n pada NR lantak ko le ...

huh...tah pape je...siot tol...
pastu nk cte pasal penempatan asrama plak..
tak pikir plak bilik macam dorm..satu bilik 6 org..
mmg gampang..ngan sempitnye lagi..
aku sorg je dak sem 1 kat situ walaupon aku paling tue di kalangan yg lain..
seb baik xde prep..n warden xmenjerit macam mama,kak has n ustazah naimah masa kat skola aku..hahaha
kalau ade gak..aku bakar KPM ni..

seb baikla aku ade gak jumpe membe lama skola aku time aku sek kat SMK seri manjung..
adela tunjuk ajar sket2..kasi panduan pada aku yg bagai ruse masuk kampung ni..
aku da la baru 2 hari je kat sini n seraba bape xlengkap
ngan sandle xde..suar sport tgal satu je..
baju laboh bontot plak ade 2 je..
eit...makanan plak xde..
macam2 xde
tension aku....

k la..aku nk masuk hostel da...yg serabai tu..
gtg
to be continued...






uitm dihatiku..

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:29 AM 0 comments
"bersatu kita pelajar UiTM kita bangsa perkasa
taat dan setia ku untuk negara
penuh semangat waja..."

hahaha..ape leh buat..
papepun thanks pada lecturer2 yg penah mengajar aku
yg penah bg lulus kat aku n juge yg penah menggagalkan aku..lalala...xpe aku ampunkan pd lecturer yg m'fail'kan aku...xpe..xpe..hahaha


well..maka tamatlah pengajian aku di UiTM Pulau Pinang..ye mmg agak mbazir 2 tahun tu..tp aku da pk panjang n aku pon ikut jela kemahuan pak sedara aku..ade sebab2 knp aku behenti..

gudbye also tu PERSADA..moge2 dengan adenye presiden baru kowang PERSADA akan mantap lagi pada masa akan datang..i'll miss all of u..

crying n gtg..

Thursday, July 16, 2009

bingung

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:41 AM 1 comments

wat will happen if sumthing yg xsangka2kan akan terjadi kat diri kite xsemena2...tanpa ade sebarang hint yg benda tu akan jadi..

contohnye bile korang tgh minum kopi ais..tetibe je hirup kali kedua bertukar kali jadi teh ais plak..
tu gune2 namanye...

tp ape yg aku nk story ni lain sket..xde kena mengena pon dengan kopi ais ke teh ais ke..

aku da sem ke 5 kat uitm p.pinang..tp sem lepas result aku sangatle teruk..apesal la..aku pon xtau..setiap sem,dr sem 1 sampaila la sem 4..result aku semakin menurun..tah knp la..mana penah dapat 3..aku da usaha..tp kalau tu bukan rezeki aku..nk wat camne..kan??

sekurg2nye aku bnasib baik..coz aku xdismiss..xmacam kawan ak yg lain..ade yg da kena buang...pity 2 them..alhamdulillah...

tp yg sedeynye..sem ni aku xdapat pt..so camne la aku nk tanggung diri aku kat uitm ni..da la jadi non residential da..we juz call it NR..makan sndr..umah sndr..pegi kelas balik kelas sndr..ei,,kire bnasib baikla kalau ade bus uitm nk amik aku g kelas..if x..menonong la aku..xpon..macam biasa tetiap ari..naik rapid..pegi je kadang2 kalau driver tu baik 5 kupang je..kalau x..biasanye...singgit...kalau dah lambat sangat naik prebet la..lagi mahal..juz cuma murah sikit je dr cab..

jadikan..yg nk dijadikan cte ni..pakcik n makcik aku sangatla kecewa terhadap aku..coz result aku yg terukla...yela kan....sape xmarah kan??diowang da la banyak tolong aku..tp aku tak menghasilkan sesuatu yg baik..aku sedih tau...tp da aku xleh buat nk wat camne kan??

nk dijadikan cte lagi..aku dipanggil balik kg..konon2nye nk brainwash aku la...pastu maybe nk suh aku ke politeknik!!xnak!!!!tp if they say so,apela aku leh cakap kan..lagipon kat uitm aku maybe extend tp bape sem je..em..rugila pengajian aku di poli..sia2 je..sedeyla aku..

aku paling takut skali bile mngadapa ayandah aku.merangkap bapak sedara aku yg salu support aku.petang td da la aku nangis depan mak nor..mak nor ni plak makcik aku.kalau cakap pasal ayandah aku mmg menangis punye la...oppps..nk dijadikan cte lagi..td aku abis kelas pukul 11pg then aku trus shoot g alor setar g umah makcik aku tu..thanks konsortium sdn bhd..

adoi...da la esok kena ikut balik kg kat bota,perak...about 45 minutes dr umah aku sndr kat sitiawan,perak.but rite now aku ade kat alor setaq..hahhaa...tahla..camnela aku nk mengadap..takutla..em..

aku bingung..aku ni terlalu sangat merendah diri..yela..aku kalau da mengadap diowang mmg xkan bercakap selagi diorang xbercakap dulu..aku bukan pe..aku takut tersalah cakap..tah..aku takut.yela aku kan hormat mereka2 ni...so,diam jela..asal balik kg je..mengadap sedara mara aku..mesti tetibe aku jadi pasif..otomatik tau x.

heym...tahla...ape nk jadi ngan aku ni pon ak tak tau...aku minat cos elektrik...tp aku agak mental la..bile menghadapi subjek2 yg susah..lagi2 bile aku berdepan ngan prob2 major aku e.g: prob family,financial...tu la yg prob nye pon..

now aku xtau pe nk jawab ngan ayandah aku besok...eee...takutla..aku da la mmg dengar nama die pon da nangis2 n teringt banyak bnda die da tolong aku...nikan lagi nk menghdap die..oh no!...camane weh..mesti aku kena tarah ngan die lumat2 macam kacang tumbuk punye..mental la aku besok...

ape2 pon doa2kanla aku supaya segala urusan aku berjalan lancar esok...kompom kena beli tisu banyak2 sok..takutnye..k la...doakan aku ek..

salam~

Tuesday, July 7, 2009

tertekan di awal sem..

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:19 PM 1 comments
ape yg aku patut buat nk atasi masalah stress aku ni..seyes mmg stress....tertekan o....
tah..cam pesakit jiwa plak aku ni...tp alhamdulillah aku normal lagi...aku stil leh control lagi..tp adela part2 yg aku xleh control tu contohnye bile aku tgh gado dengan pakwe aku...die nk bagi advice tp cam nk marah2..owg kalau da tertekan cakapla elok2..kan?tp aku ngan die ok je..xde pape effect pon gado2 camni..pape pon bby cayang bee sangat2...thanks 4 caring..


salah beberapa sebabnye aku jadi camni ialah:


:::course registration kat web uitm xleh bukak..
server down je memanjang tah sampai bile la bole elok balik

:::pastu subsidi makan xdaftar lagi..server down gak..

:::pastu ptptn plak xdapat sem ni...mmg la aku sedih gile..
xkn nk blanje pakai daun plak kan??

:::sampai skrg aku mencari keselesaan...xpayahla yg high standard sangat kalau nk
comfort pon..tp at least selesa yg fleksibel...tp stil xdapat...xtau knp aku rase cam lain
je duk umah tu...xmacam dulu...aku ok je...tp aku actely susah nk blaja...em..pointer
dalam cam taik kambing..


:::aku nk cari keje..nk sara hidup sem ni ngan sem depan..sem depan pon xdapat pt..

:::tah..dalam kepala otak aku skrg ni...aku da banyak menyusahkan org..mak aku,pakcik
aku yg salu tolong aku...aku segan r nk cakap ngan diowang..tah...biala aku sesusah
mana pon..biarla..aku kalau bole xnk minx tolong sesape..that's why aku nk keje..


:::pastu aku pikirkan lagi adik2 aku kat umah..camane la diowang kat umah..kesian ika
ngan aul..



aku salu doa dalam solat aku..ya Allah, kau ampunkanla segala dosa2 ku,dosa kedua ibu bapaku dan dosa seluruh kaum keluargaku,serta muslimat muslimin yg masih hidup atau pun yg telah mati.kau permudahkanla segala urusan ku..kau jauhila keluarga ku dari sebarang kerumitan dalam sebarang urusan..dan lindungilah keluarga ku dari sebarang malapetaka dan bala.berilah aku petunjuk supaya aku sentiasa berada di jalan yg lurus..permudahkanla segala pembelajaranku..amin~..


cukup.aku akan sedih bile teringat kat ayah aku. i really miss him...
juz dat 4 today..
gtg..bye

Saturday, July 4, 2009

uitm..the hell

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:22 AM 1 comments

it was so shit! suck! n of course fuck!
when i reached the uitm pulau pinang..owh!!i got headache!!..
you know why..because i have to go to classes..
face my book..not facebook...haha
n been tought maybe by same lecturer..oh no!
a lot of assignments to do n have to submit..
PERSADA...
yakyakyak n so suck!n sesak!!!
the holiday already finished...
n i have to continue my study as usual...
for my 5th semester..
ECM..ESE...EEE...MATH..ELE
all are...really2 kill me..so shit rite?
they downed my pointer..n i know..actely..its my fault too..
ok...i become stress when talk about this things..
by hook or by crook i have to cont my studies even have to extend..
maybe till 7th semester..
oh..shit..shit..shit..
bullshit!
ok..cool~
tomorrow i have to see my P.A..
miss rohaiza..
n have to discuss about my plan of study
because this semester i have only 12 credit hours ok..
sad..really sad...my bad..
dun cry..dun cry..
relax dora..
ok..talk about today..
my housemate n i had gotong royong clean up our house..
the kitchen was awful masam like longkang..
the toilet n bathroom seems like..erk...jijik!!
n the dust..no need to talk la...
my nose fulll of taik hidong da juz 4 some minutes even i threw it away again n again..
hahaha..it'll come back to fill the hole..
n finally...clean n clear..
tomorrow i dunno...how the day 4 me..
em..well well..
juz see..
to be continued..

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea