Monday, June 28, 2010

petande kecil dajjal!(SAI BABA)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:46 AM 1 comments
korg tau x...sape mamat yg pake cam sami kain oren tuh..
inila yg konon2nye aku dangar sai baba..
dengo cte sai baba ni hebat weh...
die leh wat mcam2...

-Laki-laki ini memiliki kemampuan menghidupkan orang mati,
-Menyembuhkan orang lumpuh dan buta,
-Bahkan mampu menurunkan hujan dan mengeluarkan tepung dari tangannya.
-Ia juga mampu berjalan melintasi belahan bumi dalam sekejap,
-Menciptakan patung emas, merubah besi menjadi emas, dan banyak lagi berbagai fitnah yang ditunjukkan oleh Sai Baba kepada ribuan orang Bahkan
- jutaan yang datang dari berbagai suku bangsa dan agama.


unbelievable kan...
xtau nk caye ke x...tp kite kena la sentiasa bedoa..
kena amik tau benda ni weh..bukan hal dunia je kena tau..
akhirat tu amat penting...menentukan kat mane kite duk nanti..
takut lah...

mamat ni leh wat macam2...
hai...tahle...
adekah ni petande2 kecil dajjal..
wallahuaklam...


tgok muke rase nk pukol aje..
kite kena redho walhal..
banyak2la bedoa weh..supaya makhluk Alllah di ats ni..
bukan sebagaimana yg dimaksudkan...

ade sket info aku nk share ngan krg..

BEBERAPA PERSAMAAN DAJJAL DAN SAI BABA:


-Dajjal seorang laki yang berpostur pendek, gempal, berambut kribo, berkaki bengkok (agak pengkor). Sai Baba seorang yang berpostur pendek dan berambut kribo.

-Dajjal memiliki mata yang buta. Sai Baba pernah mengalami kebutaan di waktu muda kemudian sembuh kembali.

-Dajjal datang dan bersama ada gunung roti dan sungai air. Sai Baba memiliki kemampuan mengeluarkan vibhuti (tepung suci) dari udara melalui tangannya.

-Dajjal memiliki kemampuan berpindah dari satu tempat ke tempat lain dengan cepat dan kecepatannya seperti hujan badai atau secepat awan yang ditiup angin kencang. Sai Baba memiliki kemampuan berjalan menjelajahi bumi dalam hitungan kejapan mata.

-Dajjal mengikuti pengikut yang sangat banyak, bahkan di akhir zaman nanti banyak manusia yang berangan-angan untuk berjumpa dengan Dajjal. Sai Baba memiliki pengikut yang jumlahnya puluhan juta manusia dari berbagai macam suku, bangsa, negara dan agama.

-Dajjal akan muncul dengan mengaku sebagai orang bijak/ baik, sehingga banyak sekali orang yang tertarik untuk mengikutinya. Sai Baba mengaku sebagai orang yang bijak yang membawa misi perdamaian, cinta kasih menghapuskan segala persengketaan dengan bijaksana.

-Dajjal akan muncul dan sebagai nabi. Sai Baba memposisikan dirinya sebagai nabi kepada pengikut-pengikutnya.

-Dajjal akan menggunakan nama Al-Masih. Sai Baba mengaku akan menjelma sebagai Isa Al-Masih setelah tahun 2020.

-Dajjal akan mengaku sebagai Tuhan. Sai Baba mengklaim bahwa dirinya adalah Tuhan penguasa alam semesta.

-Dajjal akan mendakwahkan agama Allah. Dalam banyak majelis darshanya Sai Baba banyak berbicara tentang Islam, Al-Qur'an dan keharusan untuk memahaminya.

-Dajjal mampu menghidupkan orang mati dan menyembuhkan orang sakit. Sai Baba memiliki kemampuan menghidupkan orang mati juga menyembuhkan penyakit kanker.

-Dajjal dapat menurunkan hujan. Sai Baba memiliki kemampuan menurunkan hujan dan mendatangkan air untuk irigasi (di NTT sedang di bangun proyek Sai Baba untuk pengairan di daerah yang kering).

-Dajjal bisa mengeluarkan perbendaharaan (perhiasan dan harta) dari bangunan yang roboh, lalu perbendaharaan itu akan mengikuti ratunya. Sai Baba mampu menciptakan patung emas, kalung emas, injil mini dan berbagai bentuk medalai berlafadz ALLAH dalam sekejap.

-Dajjal akan membunuh seseorang dan menghidupkannya kembali. Sai Baba bisa menghidupkan orang yang sudah meninggal dunia.

-Dajjal bisa berpindah raga dan tempat dari satu bentuk ke bentuk lainnya. Sai Baba bisa berpindah dari satu jasad ke jasad lainnya yang merupakan benruk reinkarnasi dirinya.

-Dajjal bisa membesarkan tubuhnya. Sai Baba memliki kemampuan berjalan di udara dan membuat kemukjizatan pada sebuah pesawat terbang.

-Dajjal biasa keluar masuk pasar dan makanan. Sai Baba juga manusia biasa yang makan dan minum sebagaimana manusia lainnya, ia juga bisa berjalan ke pasar, rumah sakit, proyek irigasi dan tempat lain yang biasa dikunjungi manusia.

-Dajjal bisa memerintahkan bumi untuk mengeluarkan tumbuh-tumubuhnan dan air. Sai baba bisa mengeluarkan air dengan hentakan kakinya.

-Dajjal tidak memliki anak. Sai Baba mandul, ia tidak beranak dan tidak berkeluarga (tidak menikah).

-Dajjal memimpin orang yahudi. Sai Baba memiliki misi menyebarkan teologi zionis.

-Dajjal muncul di zaman pertikaian. Sai Baba mengklaim bahwa ia datang dari masa banyak pertikaian dan persengketaan, dan kedatangannya untuk menegakkan kebenaran dan membinasakan kejahatan.


WALLAHUAKLAM!

Sunday, June 27, 2010

pic by Alif Ghani..BOTB UniKL

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:33 AM 0 comments
thanks to Alif Ghani sebb kasi gamba nih..
dis picca was taken time BOTB kat UniKL arituh...
gamba ni cantekkkk...
thanks again...
but i dunno which one is u..
whaha...
or maybe u xdo dlam pic nih..
but..thanks ok!

Saturday, June 26, 2010

gentingan!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:37 AM 0 comments




teringat plak time nih..di mana..
aku dr kl..konon2 pastu nk balik..tah cmane leh melencong la plak ke sini..
wahaha...tgok gamba pon da tau kan kat mana..
saje je..menghabiskan cuti2 yg ada..
singgah jap..xmain pon kat sana...
saje je pi tengok...
sangat sejuk xpayahla cakp..even tgahari...

dis is ma first time..
so 2nd time saya mau pi ngan siblings..
baru best...
nanti kak long bawakkan korg ek g sini..
tunggu kak long cekau duit byk2 sket..
okeh..saba ye adik2 ku..

Thursday, June 24, 2010

bola

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:10 PM 1 comments

bola bola bola..
tau x pasal bola ade org mati..
sebb maybe kena pijak ngan org2an yg xterkire kat stadium tu
pasal bola ade org sanggup xmakan..
semate2 nk tunggu berlangsungnye perlawanan bola yg ditunggu lagi 5 6 jam tu
sebb nk dapat tempat kat depan skali
ala2 vip la konon...
pasal bola juge laki bini leh gado sebb laki xlayan bini..
amik hang...masa tula bini pon pasang taktik..
aku dengar radio ke tv arini...cmane nk buat laki bini xnk gado..
hahaha..yg si bini tu kena tau pekembangan bola skali xpasal2
pastu uat2 minat bola..
bapak hipokret gile minah2 tu...




pasal bola juge membe2 salu betelagah..
sebb sorg sokong slovakia...
sorg g sokong italy..
pastu bile italy kalah...slovakia sonokla..
pastu italy wat muke xpuas ati cam nk pahat je tetek membe die..

pasl bola juge org jadi gile..
dr 32 pasukan yg join fifa world cup 2010 ni...
aku rase cma bangang gile semate2 nk kejar benda alah kat atas ni..
kan leh bawak mati pon..
pastu kalo dapat tu leh ke bagi2kan kat setiap sorg...
yg lagi pelik tu....penonton n penyokong yg over gile aku rase..
kalo menang pon cmala diorg dapat bnda alah kat atas ni..
apela...
pasla bola je macam2 org buat..


aku pon ta pahamla..
macam2 istilah bola klua skrg ni...
gile bola..hati bola..makan bola..
mandi bola..tido bola..
bini tah ke mana, anak tah ke mana...
anak bini kat umah....yg si laki g kedai mamak..
apela...len kali beli la astro je yop...
pokoknye pasal bola org jadi macam2..
aku pon xpaham..

Saturday, June 19, 2010

kau bye2

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:11 AM 0 comments

jangan hina aku ngan kenangan lama...
macamla ko xpenah wat aku sakit..
macamla ko xpenah wat aku nangis..
apesla nk babitkan lagi cte2 lama..
aku da abis mampat mau lupekan kau ketat2..
suda..cukupla..

bingkisan2 kasih yg ko toreh kat hati aku..
cukup luke macam kena cangkul..
sudala..ko da xbaja...malah lagi letak racun kasi mati hati..
aku da xmau..naseb aku hidup lagi..

n hikmah di sebalik sume..
life ak skrg ni yg agak better..
pahit mahit yg ade ngan ko dulu sket2 aku lufpekan..
kes xmau dendam pendm dgn kau..
ko maen ngan org len aku stil maafkan..

sampai cni je aku nk toreh calar kt blog ni..
xmau da berkisar pikir pasal org yg xkan lagi tabur kasih..
xnk n xnk..
bye

Friday, June 11, 2010

gamba yg perlu dipublish

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:48 PM 1 comments
comel do!



aku mls kire ade bape tangan gune..
but menjadi kot..



eyye..jari kot!



ni baru macho..haha

Wednesday, June 9, 2010

4 missed calls

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:48 PM 0 comments

td aku tgok..
ade notification kat hp aku mase aku bukak sim td..
ade 4 missed calls..
dr DIE...
humm.....knape ek die kol..saje je kot...
biarla...
aku nk lupekan die...but how..
sedangkan jauh di lubuk sudut hujung ati aku ni rindu gile kat die..
hai..but nk wat cmane kan..
so...ape yg aku nk ckp skrg ni..
thanks sebb masih ingat kat aku...


Monday, June 7, 2010

jambori PGC MELAKA (2)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:55 PM 1 comments
a.



b.

c.



d.



e.



ni antara pic2 yg aku dapat from dak2 group aku masa prs arituh..
saje letak dlm ni
nnt leh kenang2 skettt...

Saturday, June 5, 2010

karoke kalah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:38 PM 1 comments

petandingan karoke kali ini di astaka menceritakan aku yg tgh batuk sakit tekak
leh plak masuk competition ni..
baguskan...i just try je..ne tau ade luck ke..
who knows..
but i already know..yg aku da kalah..
membawakan lagu elyana-niat xbawe aku gi jauh..
nk wat cmne...redho je..
leh plak cd cibai mibai tu stuck tgh jalan..
hum...apekah la kan aku...
xdapekla cekau 5rat tuh...
org kate xde rezeki...sabo jela..
lagi satu org kata kalau nk berjaye kite kena bermula ngan kalah..kan?
ya..tu yg aku pegang...so...xde hal la...xdela cedey ngat...
=p

Friday, June 4, 2010

form utk jdi girlfren!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 4:23 AM 1 comments
perluke ade borang sebegini utk jadi gf org..
bongok!
kpde yg single macam aku ni..
xperlule sampaink isi borg ni ek...
kalau ye pon taksub sangat nk berkaple..
sabo2le..
cinte tu tuhan yg tentukan...
hahahaha...

Thursday, June 3, 2010

jambori PGC MELAKA

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:42 PM 0 comments
nori n me captured dis picca at 7 in da monink..
gile pagi kan..
masani kami baru sampai kat melaka bandar bersejarah..
lama xgi melaka kot..
bape tahun da..well banyak kemajuan..
ak gi melaka ngan dak2 KPM dr club PGC
untuk program JAMBORI PEMBIMBING RAKAN SEBAYA..
we arrived at 10.00pm on friday nite..
soryla kawan2 coz u ols tunggu i lama..
sowi..


ni kedai tempat we ols breakfast..roti canai die sedap!


ok pastu kan..we ol sampai da kat botanical garden..
hutan kan..taman rekreasi..
so sesuai la nk bercamping nih..
sampai je tros mandi n pasang khemah..
n ice breaking yg bape nk ice break tuh..
n aku pon tejumpe la ngan dak2 group ak tuh..
aku dr kump 1
well,at first we ols diminte utk wat logo kump masing2
yg bertemakan love n care..

so pic above adelah hasil usahasama kami sekumpulan..
mereka sangat best!
n berbakat!!!


again...


first nite kitowg ade LDK1 ....
ha...n luckily kitowg nye group dapat mis mas..
ha..xpasal2 sume kena ingat nama penuh die..
miss siti nur masirah binti abdul aziz..
am i rite?hahahha..tahla lupelah..
miss mas dr kolej aku...
so senangla nk sembang2 sket kan..xdela malu sangat..
well,malam tu kitorg adela kenal sesame sndri sket2..
n 11 of us...are..

#eazy
#lan
#acop
#hafiz
#sally
#liyana
#leeya
#zura
#fatin
#fahmi



-them-


-we gurl-


aku cebenanye bengang sbb gamba ni xlawa
apesal tah ade blur2 cam ronggeng


nk dijadikan satu cte la kan..
ak datang sana actually dlm keadaan xsihat..
batuk kaw2 lah..
so mlm first tu juge ade nite walk..
aku da lemah cemangat..
tp ku kuatkan diri juge..nk amik pengalaman nye pasal....
aku pon pegi dengan mulut terkumat kamit berselawat berxzikir sume lah..
gelap nye ya allah bukan main lah..
hutan kan...ade cahaya pon maybe sbb langit yg diterangi bulan mlm tu.
thanks god..

but unfortunately..
aku pitam sbb terlalu semput mlm tu..
padahal nk sampai da...
mana xnye...hujan lebat plak last2 tuh kan..
aku plak kasiaku nye cardigen pd budak2 tu sebb xnk bagi lilin tu padam
so aku pon kesejukan n keembunan..

disebabkan tu i had bad cough..
so sampai aku pon xtahn cam sesak nafas kesemputan
aku pon jatuh..dak2 ni sume da cam risau da..
sowi dear..akak xde niat nk susahkan korg..
but aku selamat menjaga 3 batang kayu mancis..
hahahah..

then aku dibawa ke hospital melaka...
oleh miss mas n bape org len..
mak ai..
cte kt hosp melaka plak nih..
tunggu punye lama....
pukul 5 lebih pagi baru balik..
hadeih....
kesian miss mas...sowi miss...sebb saye miss tepakse teman saye g hosp
pagi2 sebute itu...

then esoknye ak xpegi pon jungle trekking n explorace tuh...
ak da la minat bnda tuh..
but nk wat camne..kesihatan xizinkan..
but they did well dalam program tuh...
congarts!


me.zura


lan.hafiz.liyana


tgh tunggu makan..


sally.me.zura


yah!
ni masa ape tau..
kitorg pagi ni ade cam gotong royong la..
program khidmat masayrakat..
but sementara nk tunggu sume ade
kitorg leh main..
main ape ek...
aku da lupe lak...
cak cak!ape tah!aku lupe la!lol!
but game tu sangat seronok!
hahahaha...
at last leeya n me yg menang!


luv them!


acop.eazy.lan.fahmi.hafiz

guys kat ats ni pon xkurg hebatla..
macam budak2..
n they ols sangat sporting..
i will miss u guys!..
ha!
but xsangka plak..ade org tue lagi dr aku..
hahahaha..
eazy!
bro!

keje kitorg kutip sampah n snap pic..
xde keje lain..
hahha....


gamba ni ak paling ske..
nampak cam satu team yg damn happy go lucky!


ntah segala jenis nate kat dalam tuh..
sume naik..
yg mane leh naik naik..
hahaha....bukan sng nak amik kenangan ni!


hahahaha...


bersame telo deme!


fun!


tumbuhan ni sangat pelik..


cendawan ke kulat..
same kan??


kami lagi


hafiz kat titi gantung


me n hafiz
sky walker!haha



fahmi!


leeya n fahmi



day walk


at museum


candid!


me n zura again!


muke baik sketttt


ha tu la acop@asyraff!!


kami telah mencube sedaye upaye utk snap pic supaye sume org leh masuk
dalam 1 gamba dr side tepi..
hahaha


mereka n gajah mereka


at last........


yg pasti program ni menemukan kitorg sume..
n this is the best ever group i never met..
i luv u ols!

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea