Thursday, July 29, 2010

xde tmpat len ke nk berak!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:43 AM 0 comments
jadi mcm ni baru ko tau!


lebih kurang pukul 1 pagi kebengangan yg tak terkata jahanamnye terhadap makhluk yg bernama HAMIDON iaitu seekor kucin hitam putih menaikkan darah aku paras gunung berapi 8 tingkat.Cam babeng lagi apebile aku ternampak biji2 cam kacang kononnye tp merasekan pelik apebile ia berwane hitam hijau kulat sikit2. Bau jgn disembang jangn dikate,sudah tentu harum semerbak taik MIDON.Jahanam..smlm aku punye la puji kau berak lam bilik air pandai..lepas aku kasi kau manje punye manje punye manje lagi tgok2 kau kasi hampas taik kau kat bilik aku.Naseb kau la xberak atas tilam aku.Tp kau berak atas fail agama aku! wahhh...aku tros buang fail tu..seb bek die tak kencing.haiyyooo...lagi pening aku nanti.Pasni warga umahmate aku plz jgn lagi kasi kuceng tu masuk.Aku tanpa belas kasihannye melarang same skali bg die masuk da!Especially cek NANA teman setido seranjang yg suke rampas bantal pelok aku ketika beradu. Memang sifat pengasih itu penting tp bukan pade penabor taik dlm bilik kite.

Wednesday, July 28, 2010

ustazah oh ustazah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:06 AM 0 comments


owh tak tak tak..
kaw2 ngan selambenye ustazah itu memerli aku
mmg die xtengok aku
tp aku tau..
aku nk wat note pon cam...mak ai..
bayangkanla awal2 sem da kena aim
gile ke ape
benanah telinga kalo tiap2 kali gini

sabar jela
"tgok org mati,kalau asyik nyanyi je,mati nnt pon asyik nyanyi je"
makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

aku da..kalau rase nk tegor org
ade kot carenye
ni perli2 anjing bagai
cam c*bai

pastu asyik ckp pasal nyanyi je
"suara tu aurat"
makkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk..kena lagi
pastu tgok aku plak
aku da taula
makkkkkk...
seb bekla kelas sejam je

ala ustazah,saye tau ustazah banyak ilmu agama
tp jgnla perli2 anjing gitu
saye xsuke
anjing gonggong pon saye leh tahan lagi

saye xnkla tiap kali abis kelas agama asyik bengang je ngan ustazah
pastu wat entry tiap2 kali kena nganjing
oh xmaula ustazah
ape ustazah nk saye ngaji depan ustazah 24 jam
baru puas ati ke

ala..ustazah plak tu..
saye xsuke ngumpat ustazah
tp kali ni saye ngat2 berapi
ouh..xsuke la..
nnt ape saye blaja xberkat plak

maapla.saye bengang skrg ni
betape bengangnye lagi
sebb kelas awal sem lagi..
n 1 sem akan mengadap ustazah..


tgok muke bby ni pon saye da tensen
rase nk pukol pon ade
gara2 geram ngan ustazah
better saye tulis entry ni dr saye gado2 ngan ustazah
sekadar nk lepas geram aje

ouh.thanks jela.
salam~~



Tuesday, July 27, 2010

YUK CHOI rupenye YIK FONG

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:17 AM 0 comments

apis sembang bagai nk rak dgn penuh kompidennye
YUK CHOI YUK CHOI
aku pon cam nk pijak pale aku sendiri
celah mane YUK CHOI kat ipoh tu
aku ngan nabil pon da pelik
apekah??YUK CHOI??
kalo aku jadi doremon ke deraman ke pon
sumpah xdapat nyah
apekah YUK CHOI
depan bangunan MARA lagi kau

BUNGA EMAS lokasi di mana mereka menggamat gamitkan
suasana restoran tu dan skaligus jadikan
restoran tu cam diorg yg punye
gelak xingat dunia kaw2
nk2 part YUK CHOI tu

rupenye YIK FONG..ades apis
seb baikla ko org Selangor
kalo ko org Perak aku sepaking kau terajang cam popeye
xpayah la makan spinach penat2 bagai
kau sndiri yg jadi sayor t
naseb kelisa ko bukan plat A

aku tade benda nk post
so
-THE END-

Saturday, July 24, 2010

semangat zapin

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:34 PM 1 comments





inilah zapiner2 alam KPM Seri Iskandar yg berputar ligat
berpekajang ayam bagai

-pempuan-
ELI
ARI
SHIDA
TIA
NADA

-laki-
FAME
AMIR
DIN
AIE
BUYEN

saye suke sbb mereka sangat bersemangat waja
bile menari
utk kolej terchenta
biarpon dibaling selipar setebal slipa din n ame
mereka ttp bergigih melangkah gerak
mencapai lagu seiring irama candak

n saye sebagai sifu
sangat suke mereka
n i tabik u ols

0-0
-end-

Friday, July 23, 2010

zapiner ke karoke

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:35 PM 0 comments



mereka yg berzapin sekalian sume pi melepaskan tensen sebelum
perform pade hari esoknye
masing2 nk g melalak sebb kaki da letih bejalan berzapin melompat
bagai berlipat arus kaki melipat buat pekajang

3 kereta kalau ikutkan yg berkonvoi aritu
tp termagic plak jadi 2 kereta bersondol cam sardin sesame sendiri
tau kenape??
ha...sebb ade satu kete ni tayar terpeleot pancit la plak
kesian..
naseb bekla ade abg2 hero yg besame kitorg

diorg bukan je hebat melangkah kaki melipat pekajang tenggiri
ayam titi bagai
tp jua ade kemahiran di mata iaitu melihat aje
si hensem lagi cute mute kononnye korea klon
si iqwat fahmi yg segak begaye bile pakai baju pagoda n kain pelekat je
amik kau nk name sangat

tp aku tau kalau kau xde kete xbejalan
trimas botak
kaulah segalanya~~~

abg nabil xjuge kurgnye tp unfortunately
kereta agv kesayangan nye merempuh crekkkkk...
di bahu jalan masa nk u turn balik ikut jalan shorcut
sowi dear sebb xkasi tau jln mane yg spatutnye n macamana n bagaimana

saye dpt lihat yg die sangat marah sebb keretanye
dirasekan sperti da kehilangan dara
tp die oke je..
jgn mara2 k..



ni la iqwat fahmi
die nk aye promote kan diri die di sini


yg di dpan adela ayie
n iqwat fahmi again


IF=Iqwat Fahmi


ni pasukan bergerak jalanraya yg mempunyai skill di mate
iaitu hanye mampu melihat n menjenguk



ouh..IF sgt suke mengestablishkan diri die


nabil yg kuat
n IF yg tekun


diorg ni bukan letih jadi mekanik
but letih menyanyi karok bagai
tgokkan sampai da xde sore IF


shida yg di depan sekali
tengs to u sebb xsangke sebenanye kamu tlah membelanjekan kami
karoke
stengs shida..
tp apesal kau tak nyanyi hah!


ni baru rokers
kan zila!


pastu just lepak2 je kat kedai makan
begelak tawa bagai nk2 ngan amir
gile sembang pasal telor kau
skola agama kau,nasyid kau n mad arid lissukun kau
n paling penting kereta kelas rendah kau!
hahahahaha

pastu mereka lepaking lumut but saye xmampu nk join
kerane kepeningan kepale yg melampau
maafkan saye ye sume
tau2 saye da sampai umah pukol 6 pagi
mak aih...


0-0
-end-

bile i masak best!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:22 AM 1 comments
a


b


c


d


e


ouh masak lemak cili api ikan parang menjadi sajian
dinner aku n nana n wani mek
serta budak bujang cam 3 musketeers tu
n saye sangat lega kerane mereka sangat la suke masakan saye
n saye hrp dapat wat cam tu lagi
kailan sos tiram menjadi addition meal mlm tu

even last minit mencari asam keping nk kasi
masak lemak tu tambah umpph!
semate2 utk puaskan ati sume org yg makan masakan saye
ouh..saye sangat suke bile ternampak iqwat fahmi
post di fb yg die suke masakan lemak saye buat

yg balik kg tu mmg rugila korg sebb xrase
makan free plak tu

hahaha..


-end-

celebrate buday by mentee group

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:12 AM 0 comments
buday present


fun!


tengs kpde mereka


da jadi adat bagi kumpulan mentee aku
setiap kali buday mesti sambut each other
so,even buday aku da lama lepas...
but mereka xnk ketinggalan juge celebrate my buday
sowi sebb aku dtg yg sngt lambat
wahahhaha..
n aku xespek ape2 pon
ngatkan ade apela sangat
padanla intan beria suh datang bagai

a big million trillion tan tengs
to bobo,bibi,wani,bazli,intan n qis
n unforgotten my beloved bonda
pn zuraini Abdullah

tengs to bonda sebb kasi jam...
i luv pink


da mcm minah senget da



-end-


Thursday, July 22, 2010

one day at the beach

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:34 PM 0 comments
bonz



bonz



aku n nabil


shantekk


no komen


buai laju laju


beach


satu hari di pantai ngan bon n nabil
buat rase terindu plak cuti sem yg lepas yg mmg xtau
nk diisi ngan natang ape
so g teluk batik lepak2 je
coz tiada ape da kat lumut tu
layan pasir,laut,siput n ranting2 kayu
buat kitorg cam org bodo mandom tak tau nk watpe
cuti pastu da la xkeje masa tu
mmg nk jalan2 jauh2 plak pulus xde
lainla kalua duit tu teburai kat perut sendiri
setiap kali lepas makan

well..
i miss u bon..
we do..
me n nabil..

kolej di awal sem

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:01 AM 0 comments

tah apesal toilet menjadi sasaran utama utk aku tangkap gamba ni
ni la picca yg 1st ditangkap since
pembukaan semula kpmsi utk aku dlm sem yg ke 3
so wat kalo aku muke toilet
well, aku tadek pon kacau kau punye puna*..
oke...

1st week blaja da macam hampeh klas asyik xde je manjang
bosan plak aku sebb nk kena gosok baju kurung
semata2 nk dtg klas yg ade xsmp stgah jam je
ape kes?
pastu bile da xde klas salu ni yg salu wat sume org hangin ialah
ganti klas waktu ujung2 sem..
cam haram je..

da la sem nia de raye lagila bebanyak gande gande gantinye
hangin la wey
jadual pon mcam xteratur..cam pelik plak tu
kadang2 rase xsistematik je ape yg diorg da wat ni
but nk xnk kenala trime je


bile tgok plak result yg da turun
rase cam da give up..
eri,padil n tuntung mara plak
"ko jgn zila...ko truskan je.."
"hey xsukela tgok ko cang gini"
"ni bukan kak g ni..."

oh makin serabut..nangis2 pon ta gune
ala mmgla turun sket je pon
tp mana kualiti aku sbg ex-uitm
ala kat uitm pon bangang gak aku
pointer lagila cam babai
oh xleh..aku kena kuat gak
"DON'T GIVE UP"
tu je..
dr 3.47 jadi 3.16
hum..bole la..stil atas 3..but xdapatla mimpi kau nk naik stage sem ni
so sem ni aku xnk la gi majlis anugrah
buat semak je
"hey padahal sem lepas org tgok kau tau x!"
oke oke..aku ikut mud nk g ke x..
tu aku punye ske..


kena n must study hard sebb hasrat mau blaja uk tu sgt tinggi
n mmg susah gakla nk dapat
at least pon daptla JPA scholarship
so bile study sana at least merasela kau salji yg bagai krismas
xpun ala2 cintan cintun hindustan lari sane2 sini bagai korea
xpon ala2 autumn in my heart
ape kes?



bolela kasi can kan nk jejak sana
doa tu penting supaye jalan rahmat tu dpt iringi kite ke sana
dapat pahala at least sebb bejuang
fardu ain sume tu jgn tinggal n skrg pon actely kite da bejuang
sbb kite kan nk bejaya
n kite sebenaye melakukan good things
so, jgnla buat pekare xelok..
avoid la..


kisah lecturer yg bagai mcm2 ragamnye buat aku rase
cam "adoi"..xpon "knapela"
tp ade gak yg camni "die best!"
ade plak yg kisahnye bagi syarat2 ngalahkan syarat2 pekahwinan
takleh itula xleh inila
kang bile buat paham2 jela cmane
xmasuk kelas gara2 majuk
pastu adela kaum hawa dr kelas fhnd 3D ni yg ade prasaan kesian tu
g bilik die g pujuk
haiyye xde keje plak la kan

mmg kena jage wey
kang xpasal2 markah tah pape di bagi
deme ni mmg suke dok aim2 org
payah la ade manusia yg kadang bekire gini
yg leh efek pointer n masa depan org
tensen doh


tensen aku tgok muke burung ni
betambah2 tensen aku bile dpt assignment xnk lak gempak kan
pastu kan belambak plak
kena submit bulan 8 plak..
adoi.....sakett sakett
bulan pose lagi..
xpe..xpe...lekk..cool..
gelabah kang apah xdapat


duit plak menjadi masalah skrg ni
waaaaaaaaaa..xde duit la mak..
ayandah,huluq la sket..
aritu kate nk masuk..
semalam pi bank
BAKI ANDA IALAH RM 1.69
amik hang..
mmg pon aku bole kua kan duit plak kan
adess
makin chrekk la pale otak aku
perut plak penuh ngan ikan bilis je la jawabnye


ikan bilis pon ikan bilis la dr xmakan ape2 pon..
sedap juge dimakan ngan nasi panas
skali ngan lauk telur dadar..
huk2 cedey la weyy
namapun blaja
kadang rase senang kadang rase susah
masa senang kalo xberingat mmg padanla muke kau
tapela at least dapo tau berasap
makan pon sodappp

janji aku suke ape aku wat
n xkaco org
aku da malas nk gelabah tulis blog panjang2 bagai
nnt aku tulis ag
bye then










lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea