Sunday, August 29, 2010

secebis kenangan

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:29 PM 0 comments


baiklah. saye bukan nak mengungkit tapi sekadar menulis ape yang terbuku termajalah dan tersuratkabar. saya mahu mengusik kenangan saya dengan 'sumone' ni yang buday merupakan pada hari kebangsaan setiap tahun. well, hepi buday tu you. ta perlu la mention nama kat sini. but he is my ex. ok. cukop. 2 tahun lebih berada dalam satu ikatan pastu rapuh rosak dan akhirnya putus dan itu jalan terbaik. oke. saye terpikir kenapa dan kenapa. ok. ade betolnye sebab saye ade buat salah but die ta penah wat salah? die telah menjadikan saye sebagai sebaikbaik manusia sebab saye telah memaafkan dia masa die penah melakukan kesalahan yang sangat sangat terbesar dan yang ta mungkin dimaafkan oleh semua orang dan sapesape pon yang akan jadi gefren die. dari saye bersifat baran die menjadikan saya seorang yang luntur hati ketika die berkata. abis sume jadi cair. ape bole buat. sayang punya pasal.


kadangkadang saya terpikir, kenapa mesti camtu? adekah saye berpelajaran rendah, dan keluar daripada UiTM, ibu die seperti memandang rendah pada saye yang ta berduit ni. pernah saye rase tergusar hati garagara si ibunya bercakap mengenai ibu saya yang itu dan ini. ok. mereka perfect. mereka ade duit. mereka ade segalagala yang mereka mahu. petik jari hentak kaki sekejap je da dapat ape mereka mahu. tapi saye perlu kais pagi makan pagi kais petang makan petang dan belom tentu bole mendapat simpanan yang tetap. oke. mereka ada baiknya juga. mereka ade membelikan saya baju raya yang beratus harganya. trima kasih aunt and kak.


saye rase adekah saye je kena memahami orang dan tiada siapa perlu paham ape saye rase? bile saye lihat die punye gefren sekarang, ape kurangnya saye. adekah sebab die ade degree cukup untuk buat you bahagia. emm. ok. maybe die bole menjamin masa depan you. but you tanak ke tanya i plak cmane. i ade simpan impian nak study oversea. ta pun nak study mana2 U. i akan show to all of ur family, i bole. i bole bela naseb adikadik i n family i. janganla hina family saya. you penah hina kubur arwah ayah. tengs. saye bukan mau ngungkit tapi rase macam ta adil sume ni dapat kat saya. kamu sume senang dan hanye bersenang lenang. ada itu ini.


saya yang muda saya yang perlu mengalah dalam semua hal. saye yang perlu menerima amarah semua orang. saye jadi jambatan yang da nak roboh yang tade sape tahu kayu jambatan tu da rapuh. saya sedih. saye menangis. no one knows. apepon, saye ta mungkin lagi baersama die lagi sebab saya ta mau hidop saya dibinasa lagi dengan orang macam dia. ye, saya pernah merasa bahagia dengan die tapi banyak lagi derita kalau ikutkan. jadi saya rasa, cukupla apa yang ada di depan mata saya sekarang yang jauh lebih lebih baik seribu jujutakali dari dia. mana saya pegi die salu ada. diela otroman saya, superman saya. walaupon kadangkadang dia macam Sin Chan, tapi saya suka. sebab die bole bagi saya ketawa tanpa sebarang kecewa.


pada si ibu si kakak dan si sapasapa jela yang berkaitan dengan dia, saya mahu ucapkan trima kasih sebab penah menjaga saya, penah memberi sumbangan kepada saya dari apaapa bentuk pon. moga kalian dimurahkan rezeki. cuma saya ingin katakan di sini, jauh di lubuk hati hanya Tuhan yang tahu betapa keciknya hati saya ni terutamanya kepada dia. perasaan bukan bole dibeli dengan duit. sebab ia tade nilai dalam wang ringgit. nilainya lebih tinggi dari wang ringgit. saya perempuan ada maruah. silap salah saya ampunkan saya.saya ta mungkin lagi bersama dia dan saya pasti da takkan bersama dia. sebab ada hati yang saya lebih hargai dari hatihati yang lain.


+end+

cara nak komen blog saya

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:38 PM 3 comments

telebih dahulu saya ingin sangat nak ngucapkan trima kasih syukran thank you so so much kepada anda dan kalian-kalian yang mengfolo belog saya nih. tak terhingga seronoknya saya kerana ada juga insan-insan yang mahu ikuti ceritacerita yang saya salu postkan. tengstengs. tapi ada sedikit kesulitan di mana ada followers yang ta boleh nak komen. awat? senang ja. hang pi la kat bawah setiap entry tuh kan ada tulis "0 comment" yang bermaksud ada 0 komen di situ. klik situ pastu komenla.ada comment box untuk anda di situ. yah. senang n tadek pon pakai duit ke tiket ke kalau nak komen saya. hehe. so itu saje lah untuk entry saya kali inih. chow!

keep clean babe

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:42 PM 0 comments
oke. ape kau nak tulis zilla dalam entry kali nih?

bengang?yes, I'm. mesti tanye kenapa, mengapa kan?sebab ak benganglah. pagipagi sahor da bagi aku bengang. hati kepala dan anggota badan yang lain sume turut menggelegak bergetar-getar rasa macam nak hempas barang. pk punya pk, pagipagi kan pintu masuk rezeki. ta baik marahmarah. so aku post marah aku kat fb n blog aje. shit. seyes shit. so, aku pon buat muke tarik muke tolak muke da macam kerete sorong pon ade aku rase muke aku nih. baru nak buat muke kereta swift tetibe jadi kereta sorong pulak. geram la cek.

naseb bekla pk membe kalau tak memang tros da aku terjah. konon benda kecikla.yes memang kecik. but perkara 'itu' aku ta suke kau dan sapesape polan menjadikan itu sebagai perkara kecik. plis. if nak jadi pempuan, jadi betolbetol. bujang memangla bujang tapi ta bermakna nak kena buat semua benda tu betolbetol nampak bujang. so paham ta hidup jadi bujang. adekah jika jadi bujang itu perlu jadi pengotor kah? atau pensepah kah?

jangan buat samapi aku fedap tengok sume ni and akan buat korang maybe ta suke aku. so go to hell la. aku tanak duduk dalam kelompok bujang ber'sepah' itu. ta taula sape lagi yang mahu jadi ahliahli bujang 'sepah' itu sebab ia baru saje diwakili oleh seorang ahli. plis ubah sedikit sahsiah diri anda itu ye memandangkan kite semua itu suda besarbesar. dalam satu masa jika saye bole paham kenapa itu bersepah, kenapa ini berspeah. ok. saya bole paham. but not all da time lah kan. sampai bile saya nak jadi majlis kutip sampah. saya pon da fedap jadi pengutip. kadangkadang oh gosh. sampai saya pon da malas nak layan da meja tu. lantak la. penat. harihari penat. hanya segelintir yang bole dibuat kerjasama mengenai itu. terima kasih atas kerjasama anda.

as long saya bole jadi pensabar saye sabar. dala tgh puasa dan saye kena pula memahami semua keadaan pada setiap orang. begitu juga dengan orang-orang yang lain pon bole ta memahami saya dan serba sedikit sila amik tahu apa saya rasa. saye pendam la. saya ta boleh nak tunjukkan secara zahir sebab saye bukan jenis pempuan tahu melenting pada kawankawan yang dipanggil bff. saya tahu saya suka gado. jadi saya takut bila pekara ini tejadi. nak baring nak duduk nak bediri semua nanti tarak senang. pikir sakit hati sendiri punya pasal garagara itu.

plis la pagipagi jangan buat muka kereta Datsun berkarat depan saya atau saya akan tarik muka kereta sorong kepada anda. sampai bila kan. so kalau orang ada baca blog saya pastu nak cakap poyo ka apa ka. up 2 u. but if u ols jadi tempat aku rasarasa bole ta cakap direct. if brani sila ke hadapan. aku ta berani. sebab aku baran and aku ta bole nak settlekan sesetengah perkara yang aku ta suke dengan baik lagilagi jika sesama jantina. harap kamu sume paham. apa saya rasa. dan sini jela tempat saye mahu menyumpah meluah. so plis make all the things clean. tq.



hepi buday u ols!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:06 AM 0 comments

"Allah selamatkan kamu Allah selamatkan kamu
Allah selamatkan kamu semua
Allah selamatkan kamu"


baiklah. kepada anda-anda yang menyambut harijadi hariulangtahun pada hari ini iaitu bersamaan 30 Ogos 2010, saya ingin mengucapkan


so, semoga anda sume panjang umor dan dilimpahi rezeki yang xterhingga beserta saye doakan anda berjaya dalam hidup dan sentiasa lah ingati ibubapa kerana dari mana kita datang dan kenapa kite didatangkan, haruslah kite bersyukur di atas segala nikmat dan hikmatNya
amin~

merekamereka di bawah adelah antara merekamereka yang menyambut harijadi pada hari ini.maap. saya hanya nyatakan kepada manusia yang saye kenal aje dan rapat.


kak bel



aqmal syamir


pujah


di bawah adelah fame. saye terjebak dalam kancah pergelutan merumble die sbb saye tak puas hati saye ta dapat kenakan die masa kat Ipoh atas sebabsebab tertentu
well, main balingbaling tepong itu biasalah
balingbalaing telor air busuk tu suda lumrah pada budayboy atau budaygul
jadi mau ta mau nasibla


hapi buday fame

thanks kalian kerana berjaya abiskan misi kita
-ari-
-elly-
-ayie-
-shasha-

Friday, August 27, 2010

hepi buday fame!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:57 AM 0 comments
fahmi rosli


salam sejahtera semua dan anda.
selamat hari lahir diucapkan kepada anda fahmi rosli kerana anda berjaya hidop sampai sekarang. amin. itu bermakna tuhan sayangkan anda dan panjangkan umor anda dan mahu anda lebih beramal kepadaNya. ohhoi keding.
oleh itu saya ingin ngucapkan selamat berpanjang umor. murah rezeki berlimpahruah. berjaya dalam hidup. kerja bagusbagus. sentiasa sayang keluarga anda. dan keluarga anda di kolej. dan yang paling penting sentiasa ingat Tuhan. oke fame keding.

tiada apa yang saya mampu berikan. hanye lah sekadar balingan telor dan cecair paip yang jernih dan ade sedikit campuran tepong gandum yg da basi busok dari zaman purba kala. maap. saye tiada duit seperti orangorangkaya ternama seperti Robert Kuok si toke gula. ataupon ananda krishnan si toke Maxis mahupon lee shin cheng si toke klape sawit. maap, saye tak seperti mereka walaupon bergagah berusaha bermimpi jadi seperti mereka. apela yang saye tahu. tunggu suatu hari nanti. who knows?well a thousand millions tengs to ari, elly, shasha and aie for the cooperation. mission complete!haha!

apepon fame, aku minta maaf padamu kerana tak berkesempatan mengikut kamukamu ke Ipoh saban hari kerana hal lebih penting yang perlu diutamakan iaitu famili. saye berharap kehidupan kamu akan datang kamu rencanakan dengan pelbagai aneka kegembiraan dan kebahagiaan kepada kamu sendiri termasukla merekamereka yang sentiasa berada di sisi kamu. terima kasih daun keladi kerana sudi meruang masa berlatih zapin bersifukan saya yang kerap membaling sliper kepada anda memndangkan anda paling ketegaq di situ. harap salah silap saye dimaafi. dan untuk kesekian kalinya, makanla banyak seket supaya anda nampak seperti Malek Nor. baru tough!kuat!strong!oke. segala teguran kepada anda dari sesiapa pon sebenanye bagus untuk anda untuk melatih diri pda masa hadapan. ini bukan skema tapi ini kenyataan. ada ramai org sayangkan anda. oke.

mungkin perkenalan antara sifu macam saya dan tongga macam anda tidakla begitu panjang tapi saye suke berkawan dengan orang keding macam anda. sekali tolak suda tumbang. sekali tiup suda terbang. cett! moge Allah selamatkan kamu fame!


+end+

Ipoh

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:53 AM 2 comments
bersama mereka serumah ke Ipoh berbuka di sana sebab da bosan melayan bazar Sri Iskandar. harihari benda sama je. so saye bertukar arah bertukar angin melayan angin Ipoh, sajian Ipoh di dataran merase nasi goreng ikan rebus oh!selain tu, sempat juge berjalan sambil melayan Gerbang Malam di Ipoh. de best thing kat sana was bunny. mmg sangat comel tak terkata dan sangat jinak. mahu bela tapi teringatkan arnab yang pernah saye bela itu mati so hasrat pon mati di situ juge. chinese bunny. harga boleh tahan. nak runding, buat ape. bukan ade duit pon. bukan nak bela pon. tapi sekadar bertanye harga dan nak tau update pasal arnab terkini naknak di zaman modeh serba canggihmanggih ni. bole tahan dalam rm30 ke rm 40 die letak.oh memang tak nak. mahal. so setakat mentangkap gamba di situ di tengahtengah medan. opps! bukan cari publisiti jadi artis kat situ. so, suke hati aku.



ape sangat ade kat Ipoh. pusing sana ta kena. pusing sini bosan. ke sana ke situ sume bosan. so tadek tempat nak lepak. JJ pon bosan. setakat tengok je. duit pon tadek. da la tengah Sale pulak sekarang nih. SUB. PADINI. JUSCO sale. eyh. tahla. banyakla. musim perayaan la katekan. geram memang geram tapi gigit jari jela tengok orangorang belek baju tu slua tu. jeles oh! tapi nak wat cmane. saba je la. tak duduk lama pon. dok lamalama tengok barang murahmurah sume sakit ati je so bek belah cepat. memang seyes sakit hati tau kakakkakak. so kalau kakakkakak nak pegi belibelah, silelah ke Jusco manamana yang berdekatan dan bershoppinglah anda sampai tak ingat dunia and of course tak ingat aku. takpela. aku redha. pas daripada tu, kamikami terus meninggalkan Ipoh dengan keadaan penat pada esok paginye sebab kami sahur kat situ gak. ok. babai Ipoh. nanti saye datang lagi dan lagi.

+end+

Wednesday, August 25, 2010

mulot tadek insurans oh!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:37 AM 0 comments

mulut kalau macam bangkai bagus kau duduk dalam penempatan najisnajis manusia tak pon loji tahi. kau dan kau. tolol dan toyol. aku benci korang. damn. memang mintak aku mencarutcarut di sini ye. sepatutnye same2lah kite doakan agar lappy die bole jumpa tapi korang menganjing menggonggong bagai. memang amalan mulia kah? kepala otak anda berdua ya. da la tak puasa merokok kawkaw lagi depan aku. helo. aku di sini bukan mau mengaib. kalau aku mau aib bagus aku tag pda sume budak KPM. ini blog aku. sukahati aku. memandangkan korang da buat aku marah dan menggelegak sangatsangat, jangan harap aku bole consider lagi apa pon.


nak mainmain agakagakla brader. cube kalau korang jadi tempat die baru korang tau ape rase die. rase macam ta respect pon ade. kimak sangat prangai tuh. mmgla ta baik doa benda buruk kat orang tapi for sure the justice will be come out soon and He will shows to both of you. memangla kalau nak disembang, bukan lappy aku pon yang hilang, but i feel guilty beb. sebab aku yang ajak die g makan smlm beria-ia.kalau ta,lappy tu still ade sampai sekarang. memanglah bukan rezeki but at least, kite usaha. korang ta pikir. tau seronok je. tumpang orang. pegi balik. kenyang. tgok lappy sape hilang? ok. bukan lappy aku. so bole bergembiralah? ok. korang kate korang pon simpati atas ape jadi. tapi how come u ols bole simpati kalau da menganjing mcam tuh. plz la.


sembang pasal sedara sesame Islam. korang paham ke konsep tuh. yap mmg betol teguran tuh. but kalau ta cermin diri sendiri, xde makna sume tu buat aku. pi balik ngaji banyakbanyak mintak hidayah brader.jangan belagak. mulut celupar. sial. ade unsurunsur kebodohan di situ ok. cakap tak matang. tolol. sape tak matang sekarang nih. da jadi macam ni baru nak datang rumah settle baikbaik. da. ingat aku senang nak elok ke? amboi. buat hal senang. minta maaf senang. dengan aku mintak maap sory. no sorry in my dictionary. pi balik celup kepala dalam lubang jamban dulu 3 jam. sampai bau kepale kau busuk 4 hari ta hilanghilang. aku bukan nak cakap hebat. tapi cube korang spend time dalam 3 jam jadi tempat aku cmane. u never, coz korang kan hebathebat bile becakap kan. macam bangkai kan?


u r dud men.superfluous men. frankly speaking u r missing your manner inside the loji taik and you make it useless. bodo. korang rase nak buat lawak kawkaw pigi masuk Raja Lawak la. aku menyampah gile. ok. nk cakap korg baikla. ta payah nak buat ayat sedih bagai kalau da buat camtu kat aku. seriyes shit! knpe mesti kan mintak aku mencarut bagai. indah ke bile didengar? disebut? aku pon ta suke nak mencarut tambahtambah bulan puasa ni. korang nak salahkan aku sebab salah paham.owh.misunderstanding ketupat anijng korang! hey! kau orang kalau nak sampaikan satusatu mesej tu biarla bagi orang paham. ok. standard lah menganjing mesti nak tersirat. but could you please look around then baru cakap. think before act brader. jangan main lepas je anak anjing kang kena gigit ngan anjing sendiri.


korang da la ta sampaikan mesej tu dengan jelas. brader, plz make it clear la so other people will understand you so baru lah takde misunderstanding. so aku ke salah skrg ni. yes aku salah juge sebab nak melenting trus. tapi aku ade sebab kenape aku melenting terus. sebab aku rase besalah sangatsangat. and korang plak macam nak mengapiapikan terus. tak ke perangai tu macam syaitoooooooon!! bodohla! da la aku puasa plak tu. ceng cibai.


enough. and aku da malas dengan korang. malas dengan kerenah korang yang abis 'matang'. aku ta suke mengungkit. bole belah. get lost. superfluous you.


end.


Saturday, August 21, 2010

no point

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:41 AM 0 comments

♥aku
aku seorang perempuan yang orang kata ego nak mampos tapi cepat emo. yes i am.tapi aku bukan perempuan yang hidop mahu sepisepi sunyisunyi macam baru lepas mati laki.aku perempuan mahu hidop ceria gembira hepihepi saja tak mahu ade sengketa.orang kata aku suke mainmain.tapi aku bukan mainmain dalam mainmain.sembang mesti ade makna.tapi kadangkadang kalau takde makna bukan takda sebab.bukan sembang macam keling.kalau boleh ape benda aje di sekeliling mahu colourful.baru mud naik nak pigi manamana walaupon panas walaupon lapa.janji sedap mata memandang.




dreams are necessary to life

♥berangan

memang berangan nak ituini.bajet anak raja.tapi ade aku kisahkan ke? dapat ta dapat blakang crite lah.aku juga mahu tgok traffic kat atas awan.haha.tapi ta rase pemanasan global tu makin truk ke? ceh. cakap macam ade kena mengena je.yelah.aku bukan saintis tekemuke tapi aku saintis yang tau sign kehadiran kelas je.haha.buatnye tejatuh ttbe xde minyak plane atas tu bom kebabom lah darat bumi nih. tu la. plane jatuh masuk ape? masuk surat kabar la. kompom lah.aku bukan wartawan, juga bukan pembaca berita tapi aku hanyalah manusia biasa yang hidop macam mat jenin suke berkhayal.kadangkadang ilahm tu datang dari khayalan.tak pon mimpi.cikgu aku bilang, terjadinya tamadun manusia ni ade sesetengah kata datang dari mimpi.contohnye masa zaman paleolitik dulu kan, korang ta pikir ke cmane die wat unggun api sume.tuhan tu kasi mimpi utk bagi petunjuk cmane diorang nak hidop dulu.gile best. baru rare.


♥ape sebenanye aku nak cakap

aku bukan nak cakap, tapi aku mahu coretkan di sini aku ta tau ape menda nak cakap + aku sakit perot.dan satu lagi aku mau cakap, aku ta suke gadogado. tapi aku suke begado dengan orang yang mahu cari gado.menang ta menang blakang crite. gado bukan nak menang kosong tapi gado mau cari kebenaran. find the truth. dan gado bukan mau menang utk kepentingan diri sendiri. itu hanya syaitan yang pakai topeng power rangers tak pon masked rider kononkonon mahu jadi hero.okeh.ta payah canang ituini sematamata mahu tamatkan kesalahan sendiri di mata orang.ta payah nak menggelabah nak cucuk orang.oke.itu saja.


lebih baik begembira dari besedih
besedih ta dapat duit
kalau besedih dapat duit
aku nak nangis ariari


sekian

Friday, August 20, 2010

ikut hati

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:54 PM 2 comments


ikut hati mati.ikut rasa binasa.tu la orang2 dari dahulu hidop sampai skrg hidop memang tak lepas dari perkara sebegitu. hati sedih sape tahu? aku bz memikirkan hal orang itu kenapa die?mengapa die?tapi sikit hal pon tak terlintas pasal aku. lepas tu bile da cakap segalagalanya baru nak amik kisah ajak makan samelah, buke samelah. orang lain pon nk bergaya jugak tp takdelah sampai abaikan kawan2. dulu share problems, main sama2,lepak sama2, minum sama2 skrg tinggal tanda tanya kenapekah die tak seperti itu. adekah dah susah baru nak ajak makan sama, lepak sama, minum sama? ok. org kata lumrah hidup manusia memang begitu tp sebagai manusia juga yanga de perasaan ni boleh kan dijaga samasama? apatah lagi sahabat handai sendiri.

kisahkan pula aku yang rindu pada adik2. ikut hati juga.ikut rasa juga semua binasa. anak kecik hati dengan si ibu apakah hukumnya? aku sendiri pon tak tahu samada mahu lagi atau tidak kisahkan si itu. kalau nasihat dibuat macam sampah berulat kenapa lagi nak duduk di rumah tu. orang salu cakap pada aku, ingatlah adikadik kau. yep. i do miss them everyday. but nk wat cmane. kalau aku boleh bawak ke sini, da lama aku buat. sekarang aku xmampu. utk diri sendiri pon tak mampu apetah lagi orang lain. tapi aku da janji aku akan jaga mereka selagi kudrat aku kuat.

di sebelah lainnye pula kawan yang kisahkan hal aku. sentiasa care pasal aku tapi patotke aku tipu die? mmglah tak kan tapi mood itu tiada nak ajak berlepak bersama garagara serabut memikirkan hal lain yang lebih penting. mintak maaf semuanya kawankawan. tak berniat nak menipu tapi hal famili itu saye letakkan di atas skali. menceruk diri di rumah sewa lebih baik dari rumah sendiri. apakah? padahal rumahku syurgaku kan? nak wat cmane. aku tersisih di tanah sendiri. bagus lagi aku di tanah orang. tadek sape mahu sakitkan hati, tadek sape mahu ganggu. tapi bukan niat aku utk larikan diri dari belenggu masalah itu. tapi mahu hati lebih tenang baru wacana lain boleh dikisahkan.

diriku bukan aku tapi aku tetap aku kan? yep. knape nak lari dari cara sendiri. boleh ubah sekiranya xbetul dan mahu jadikan ia sebagai impak hidup yang lebih baik supaya semua manusia di sekeliling puas ati. tapi aku manusia lemah tak mampu nk puaskan hati semua orang. kadangkadang tgok manusia tuh hati makin busuk makiin bernanah pastu tumpahkan nanah tu kat sumer orang tak pun kat orang yg rasa xdiperlukan lagi. tapi nanti bila susah baru kita tengok nanah die da abis dalam hati die tu baru nak cari kite yang kononkononnya susah untuk die dulu. jahat kan duniawi. tapi hakikinya kite kena lah sentiasa mencari kebaikan utk penerbangan ke alam sebenar lepas mati nanti. tapi mana mungkin aku bole jadi seperfect sebagus manusia yang diinginkan. sedangkan nabi pon pernah buat salah. ni kan lagi umat nye yang hina ni. aku.

anjakan paradigma tu tak salah tapi janganlah melampau2. sampai hati2 yang lain disakiti. orang lain ingat kat polan tuh. tapi polan tuh tgh bergelak ketawa dengan orang lain. skitnya hati. tp biarla. biar org buat jahat kat kite. tp kite jgn buat jahat kat org. selalu sangat aku dengar orangorang tuh cakap camtuh bila aku da naik berang. tapi kan hakikatnye hati tu bukan senang nak baik. kalau orang lain itu lebih baik dari saya sendiri. ok. saya da tak mahu ganggu anda lagi. anda kan sekarang da macho macam Jet Li. xpun macam Justin. metro pon metro lah. kalau itu yang dimahu seperti Zac Efron dikelilingi ramai wanitawanita.pergilah.

jangan mainkan hati. begitu juga dengan hatihati kawan yang lain. saye xpenah buat anda sebegitu kawan. anda dibuli, saye bekap anda. anda dikutuk dimaki, saye bekap anda. macammacam. anda buat kesalahan besar saye consider maafkan anda. saye bukan nk tunjuk baik pon tapi saye mahu jadi sekadar kawan baik untuk anda. anda susah jika mampu saya bantu anda.

.
sudahla.saye mahu stop.saye sedih dan kecik ati dengan anda.salam.end

♫♫ gadis semasa by yuna ♫♫

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:24 PM 0 comments

♫♫ yuna-gadis semasa ♫♫



Oh begini rasanya cinta
bila diagung-agungkan
kuasanya dan aku
begitu naif untuk dirimu
kerna oh usia

Oh sekarang bukannya masa
untuk kau ungkit kagi salah
siapa dan engkau terlalu ego
untuk diriku
kau memang begitu

Bukalah mata yang selama ini engkau
pejamkan dan lihatlah diriku..

Buanglah buanglah!
Buang curiga yang telah lama kau simpan
yang mungkin memudaratkanmu

Aku memang begitu
tetap seperti dahulu
terlalu menyayangi dirimu

kau mahukan gadis semasa
yang bisa memberikan kau segalanya
dan engkau tak mampu melihat apa yang
ada di depanmu

Kau mahu perubahan dunia tetapi pada aku
sama sahaja dan engkau terlalu ego
untuk diriku
kau memang begitu

Wednesday, August 18, 2010

petik cerita

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:52 PM 0 comments

edit berejamrejam lastlast polkapolka dot biru jadi pilihan permata hati menjadi tatapan buat pembaca blog aku kali nih.kejapkejap delete copy paste pulak coding yang lain pastu delete balik tah berkalikali lastlast ni jela yang macam sedap sket nak memandang.sambil meng'donload video yang kena bawak pi presentation Jumaat nih. ok. aku da menguap tandatanda mau beradu.

ish!kadangkadang malas nak melayan kerenah ym yang tah sapesape manusia tak dikenali mau kenalla itula.halo.saya tak hot oke. saye malas and penat and takde mood sebab saye bersengkang mata buat blog layout saja setelah beberapa jam tadi selepas buat assignment bersama akma. sape suruh? cikgu suruh dan saya patuh sebab saye tak nak jatuh.

kelas pukol 11 salah satu sebab knape saya tidor lambat. and bajet nak tido lepas sahur. lama gile saye duduk mensebabkan saya sakit blakang. aish.bunyi henpon yang tak retireti nak diam buat saya off terus henpon malas mau layan sapesape di mukabumi buat masa skrg nih. tergugat pale otak dari mau menulis mentaip katakata hati di sini.

hujan yang turun bagaikan mutiara...

hujan renyairenyai basah menyebabkan cuaca dalam bilik agak sejuk sedikit berbanding di luar. bulan ramadhan penuh dengan rahmat apebile hujan dan saye selalu menunggu rahmat itu. apekah? bilekah? bagaimanakah? ku pandang toto da macam bersepah dengan helaianhelaian kertas sanasini. ouh. tapi hati tetap mau rasa terbaring sebab da berejamrejam bersila bersimpuh dan melutut. lenguh ototmotot kakitangan membuat kerja menaip ituini di hadapan lappy nih.

kadangkadang melayan fesbuk tengok orangorang kotkot ade update status apeape ke. tapi apsal ha malam ni amcam tadek orang sangat mau sembangsembang. tapi ade satu mamat nih tetibe buzz aku dan jejak kasih di fesbuk telah berlaku setelah terjumpa budak skola lama iaitu senior aku yang merupakan sahabat PA system abayi n abg ja'a di skola brash duludulu. tapi kadangkadang ingat.kadangkadang ta ingat. jumpe nanti ingat kot. jumpe ke??

not not nothing on u beb!

nama si polan itu adelah Nat Nut. rupenye kawan pada si Syafik tu jugak. Senior aku jugak. Lama ye ta dengar kabarkabar mereka. apa kabar? lama ta jumpa. hahah. samasama poyo gile bile berchattin ngan mamat nih. makin berkembang karier masingmasing dan semakin membawak diri di negeri orang. aku je terpinggir masih lagi ta mampu nak sampai lompat ke pagar ijazah lagi sedangkan kawankawanku da berduyonduyon pegi Shah Alam menyambung cerita ijazah mereka. Malu memang malu. Tapi blaja lah selagi boleh.

mata sudah penat.kepala sudah berat.hidung da tersumbat.badan da tak kuat.tdo pon da lambat.ape nak buat.sudah tersurat.



jadi dengan itu asye akhiri entry saya dengan
sekian.

testtesttest

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:36 AM 2 comments
test.test.test.
123
halo halo halo
soundcheck please

╔═══╗
███
║ (●)
╚═══╝
♪♪

"andainya engkau ku miliki hi....~~terdahuluuu..sebelumnyaa..~~
andai ku curah rasa hati hi..~~mungkin kini..ku kan tenang di sampingmu..~~"

SITI NURHALIZA
-aku cinta padamu-


sekian..~~

Tuesday, August 17, 2010

cukup cerita

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:11 AM 4 comments

hati mau petik gitar nyanyi lagu ada cinta by irwansyah duet dengan acha sep3yasa xpon nyanyi lagu suara ku berharap by hijau daun naknak tgh hujan renyairenyai ni kalau layan memang masyuk tp pikirpikir balik bole jadi takda feeling bile main guitar sebab tune die macam biola digesek pakai dawai besi karatkarat. Terasa lolos dan bolos minda aku ni taktau nak buat ape padahal belambaklambakan kerja assignment harus disubmit nih. Manusia macam aku memang suka mencari alasan tapi bila dipikirpikir balik bukan aku sorg aje yang suka cari alasan so lamalama aku rasa bosan pikirpikir. Jadi aku buat ape aje keje yang ada di depan mata. Lipat kain. Buang sampah. Buang habok atas toto. Picitpicit bebear. Entah macammacam benda bodo pon ada aku buat. Kadangkadang melayan juge kerenahkerenah pe'ahpe'ah kat rumah aku ni ha yang sume memang perangai ikot bapaksedara mereka macam Ja'afar On Harun Salim Bachik dan entah pelbagai lagi bapaksedara rekaan mereka masingmasing kononkonon jadi bapaksedara idaman. Makin lama makin bosan sebab harihari buat benda sama kerja sama. Tengok tv lepastu tv yang tengok aku. Dengar lagu pastu lagu yang dengar aku bedengkor krohh krohh biadap. Studystudy lastlast ketas study tu minom airliyor aku. Camtula harihari kebosanan memanjang tak hentihenti.

"Rindurindu aduh sayang merindu.Jauhjauh orang sudah menjauh.
Kasihkasih hamba orang berkasih.Bukanbukan hamba orang terpilih."

Hujanhujan renyairenyai gini menambahkan lagi kejiwangan aku buat seketika kononkonon tengah menari bawah daun pisang ala ala Amelina Dangdut dengan Iwan. Sejuksejuk gini bukak kipas pon tang 1 je sebab ta sanggup pasang 2 dan paling kuat 3 sebab nanti bulu roma naik kesejukan.Tambahtambah lagi dok dengar lagu Aiman Cinta Terakhir kadangkadang menambahkan lagi ketenangan malam ni yang macam tadek sape ganggu aku kacaukacau macam malammalam yang biasa sebab pe'ah yang salu ganggu aku malammalam masuk bilik aku tadek malam ni sebab pegi jual jaja selendang yang menjadi trend joyahjoyahjenabjenab muda sekarang. Kalau pe'ah tu datang kompom abis meletop rioh bilik aku bising dengar die mengomel suruh bukak video aku main gitar yang ade bekap dancer beruangberuang dan kurakura. Lagi macam romantika nite pulak bila lampu plak pasang lampu study kaler kuning jadi macam candlelite nite plak bilik aku malam nih naknak sunyi sebab penghuninye iaitu aku and nana masingmasing layan keje masingmasing. Nana pe'ah study layan kirakira akaun die harihari boleh menampakkan masa depan jadi akauntan. Kalau tak pon palingpaling jadi cashier Halida ye Nana.hahaa..ye.aku gelak sorangsorang tade sape dengar.Bongek.

oke.aku pause crite aku ni 2 jam kemudian...

aku sudah pulang. menyambung cerita yang panjangpanjang suda cukup buat readers macam menyampah sebab aku rase macam nothin dalam blog aku.aku tadekla sehebat Taylor Swift ade love story cerekarama die yang letopmeletop sana sini satu dunia tau die hebat. Aku juga bukan hebat macam Tun Sri Lanang yang ade 1001 cerita kisah sejarah purbakala dulukala dari zaman neneknenek datukdatuk Hang Hang pendekar duludulu. Tapi aku pompuan yang ade banyak cerita nak disimpulkan dalam satu entry memang takkan abis satu hari pon kalau ikotkan.


Angin malam ni sejuk menjejak sampai ke tulangtulang aku beserta buluroma tegak berdiri tanda reseptor sejuk badan aku terase sensor bayu malam nih. Ditambah lagi ngan aroma barbican yang datang dari Andalusia KL dibawa oleh Lebai Iqwat. Tengs tu Iqwat for the barbican. Lepas nih bawakla perisa len plak. Kerana kau aku kenal apa itu barbican. Kesejukannye meng'up'kan lagi rasa girang kamikami yang lepaklepak malam tu di Restoran Bob dekatdekat sini. Giranggirang pon sebab da lama rasenye macam ta lepak samasama. Kerana ada 3 musketeers ni + nabil cukop buat saya gelakgelak hepihepi nganjingnganjing lagi and tu sebab saya suke lepaking dengan mereka. Rase tekad aku taknak karoke bulan pose pecah pulak sebab da lepak kat restoran karoke so aku rasa macam ta tahan lalu pi melalak tadi jap dalam 2 lagu.



"Tiada lagi yang ku harapkan, tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa dirimu
Tiada lagi kata cintaku takkan lagi ku bersamamu
Biar ku simpan semua kenanganku bersamamu........."


Mayang Sari


Lagu fevret sentiasa menjadi dahuluan tiaptiap kali aku karoke. Pastu baru diusung dengan lagulagu lain. Maaf, pasni saya taknak da karoke sampai lepas raya. Ta mahu.Ta mahu. Layan kerenah mereka ( gambagamba ) cukop buat kamikami sakit perut masingmasing abis gelak sakan kaw kaw gile ah. Tah ape tah saye pon cam da mereng skali bile lepaking dengan mereka nih. Sume mana penah jadi waras macam manusia biasa.Parah bila bersama mereka sebab. Dats why I found them and get around with them. I got a bunch of big smile. I got stomach coz I had a big laugh. And I'm crazy when we get together. Tengs u ols.

Iqwat kemut konon artis

Wan Lentik al-Wan Medan al-Wan Ted
nama banyak orang satu
hisap rokok banyak tapi awek satu
ni orang jahat aku panggil



nabil driver kononkonon diam baik




amir perotbesar (amirPB)
yg kononkonon aku nk bekap kau sangatlah




mereka skandal lainmacam
mereka berdua bukan gay tapi samasama single but better korang enable kan la mereka ni


Bile mengadap lappy bacabaca komen fesbuk orang pastu bukak blogger tu perkara biasalah harihari bila sampai je rumah. Terima kasih Celcom sebab bagi rangkaian wireless pada saya. Tibetibe rase nak menguap pulak tandatanda ketidoran tu da macam sampai seru. Tapi macam rasa mahu bertahan lagi sebab nak abiskan coretcoret di entry nih. Kalam terakhir tak tahu menahu nak sembang ape. Just ushausha blog orang lain amik ilham malammalam sejuk begini hasrat mau tambahkan ilmu di dada dalam bidang teknologi nih. Sambil layan ym membemembe yang lama da ta tanye kaba berite.

Entry ni suda macam padat sendat sarat mampat and otak aku suda sampai di sini cukup untuk bicarakan sampaikan luahkan ape yang tersimpan dalam dada kiri dan kanan, dari hati dalam makan berulam jantung, dari jarijemari mentaipkan hurufhuruf yang membentuk satu cerita dalam satu entry harini. Sembangsembang malam da ta mampu nk dikongsikongsi da. Esok bole kalau mau disambung lagi kotkot boleh saya cerite ape saye mimpi malam ni.

Sekian. End.



dorazilanyetnyet.blogspot.com

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea