Tuesday, November 30, 2010

my 1st day at USM

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:00 PM 0 comments
ok ni da sampai USM


dalam bus..


lagi


ni bukan mesra alam
ni pelik tapi benar


untuk menghabiskan sisasisa bateri di lappy amirul afifi saye ingin menadah sekilas cerita di sini
well...welcome to PENANG!!!

sekarang berada di atas jambatan tersergam tersohor terpanjang di Malaysia
bukan sebarang bridge ingat bridge longkang ka.bukan.bukan.
ini baik punya bridge.kiri dan kanan saya adelah cik laut n cik bot bot.
saya da konyot2 mata saya mmg betul saya da sampai Penang!yeah!
i'm on my way to USM with the team.Perak Team 4 pesta sukan dan kebudayan belia negara peringkat kebangsaan
bangga nih.bangga woo!!


well, i take part in Dance Competition
jadi wakil perak bersama rakanrakan like Amirul Afifi and Syed
and the other kids were awesome
sangat gedik2 and look alike cheerful lady!
and the men plak sume ala2 gile n of course i like them so much
terima kasih mengajak saya masuk.
sori to ary,aku mmg tarak tau apa2.
ok.saya da masuk ke pulau. i do miss every inch of the land,the grass pergh ayat xnak macam kumbang

oh oh saya da sampai USM lah!da masuk gate.
welcome to USM.weeeeeeeeeeeee...
ape pon i miss damn much much budak2 boria uitm pp dulu masa kitorg pertandingan kat sini
(aku ex-UiTM yang tak terkandas oke)

for the next update,will be written tomorrow
insyaAllah.


dengan kak nad n syed



ok.kak nad unstoppable gedik

Friday, November 26, 2010

maap khai n quek

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:49 AM 0 comments
i do mis u guys
maap sebab saye xbole kuluar sebab hujan
nanti mak marah main hujan.kikiki.
u ols dtg tempat gua,gua masak untuk lu ols
lu ols makan pastu baru kita berenangrenang ka
nak selamselam ka

-khai n quek n man-
dats ol i remember

Thursday, November 25, 2010

kesal ku kerna paper

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:47 AM 0 comments

ape kes lagi merasa resah gulisah gundah gulana di malam hari
memikirkan masalah yang sama berlaku pg tadi
sedih lagi nangis lagi dah macam dambaan pilu
nak kasi semarak lagi bile dengar launganlaungan hiba dari lagu2 sedih
tapi kire macam xmasuk la sebb aku bukannye putus cinte
tapi aku putus harapan sebab paper aku tadi

perlu x lagi aku pikirkan sebab bnda da lepas
kenangkenang da xkan datang
ape pon sabarlah wahai cek zilarock
cek zilarock pon tahu menangis oke bukan tau marah2 or ketawa ajesaje
kesian adik2 aku kena marah gara2 rumah bersepah
walhal sebenarnye aku masih ade perasaan bengang
tahap lipas kipas susah mati katak puru bertakung

apepon terima kasih awie ucapkan opsss..cek zilarock ucapkan
sebab ade juge yg sudi menghulur nasihat dan simpati serta
menyampaikan rase empati kepada saye ini

ape2pon untuk menjadikan segala benda ini tiada kena mengena
dengan perkara rumit gampang ini
aku dengan gilanye terbayangbayang lagu ni masa buat exam tadi
tu pasal lah xlepaslepas xcukupcukup masa nak buat esei
jadi alkisahnye-macam haram-

nak sedih,pedih buat ape.redho.samela seperti puntung rokok
dibuang ke dalam longkang berlopak
bolehkah dikutip lagi?kalau boleh kutip sendiri.aku xnak.
berkendong berceceran skali pon aku menangisi keadaan
seperti lah slalu dalam iklan tv berkumandang dengan suara laki2 ganteng ghoyak gini
"sesal dahulu pendapatan,sesal kemudian tak berguna lagi"

*kalau nak layan lagu kesal by Ella pon bole
jeritlah kau pekiklah kau melolong ulang kesal tu banyak2 kali bole x
efekkan kau punye markah nanti*

oh shit oh fool oh nickempoop!!hehe..nak tau ape maksud
tanya madam hazalinda or google it urself
apepon.jadikan lah ini sbg amaran kepada anda
jangan buat lagi oke cek zila.

sambil2 tu jomla layan lagu gila ni.aku nak bawak nanti walau tekak separuh jalan
tajuknye "jawaban Bunga" by Yelse


jangan cakap aku jiwang nanti aku sepak korang
kalau nak penendang pon bole
silekan
-tq-

T.T nangisnangis

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:32 AM 0 comments

ape guna air mata berceceran berderaiderai basahkan pipi
tak hentihenti pula aliran airair hingus kejap sedut kejap terkeluar
nak sedih tak guna nak ratapi lagi tak guna inikan lagi hiba

time is very priceless.don't regret it when u loss it
tu la skrg yg aku sesalkan sangat2
this is about my paper tadi..bukan xbole buat tapi masa xcukup
i x manage time betol2
T.T
nangis mak.nangis ni

harapan nak dapat distinction(D) tggal harapan jela
padahal carry mark highest
entah bole tolong ke tidak
i don want just to get merit(M)
i nak D.miss fara could u plz consider 4 my essay
i kno i can do better than that
plz believe me

but it is unfairlah kan.
xpela.nanti xberkat Tuhan mara
well,past is past.
learn from the mistake
and remember this

"yesterday time is like a canceled check.tomorrow,time is like promissory note. and today time is only the cash that you have.so spend it wisely"

T.T
-nangis lagi-


Wednesday, November 24, 2010

no idea

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:56 AM 0 comments

gamba ni xnak sebesar alam plak kan
ok here.today is my final day for final paper
ape aku nak sembang nih~~

now da 3 pagi.mata xngantok lagi.bile nak tdo ni
tgok fesbuk pun da xlalu.belog pon macam da jemu
bosan+bosan+bosan+bosan la setan

okep.nanti la dulu.aku post lagi.
feel nothing la skrg.my mind is out of station.it's not here

when i'm feel free to post da things here, tibe2 rase cam empty plak
bile bz gile, pergh nak post itulah inila..
ok.zila mmg begitu.begini

come back when i need to be here with a pail of ideas
byebyebyebyebye!!
(+_+)y

Tuesday, November 23, 2010

nobody perfect

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:04 PM 0 comments


kisah xsempurna jangan dikisahkan sebab bile sebut 'sempurna'
nobody yg layak untuk memegang 'sempurna' itu
oleh itu, kenapa 'sempurna' wujud?
sebab it exists only 4 ONE..that is Allah swt.

sebaik2 manusia pon takkan mampu nak jadi 'sempurna' coz
each of us ade kelemahan tersendiri
tu pasti dan pasti kena terima kenyataan itu
that is y terbitnya quote ni
"nobody perfect"


xde mood

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:15 AM 2 comments


saye xsuke melayan org yg xde mud
but saye juge rase org pon xkan suke layan saye yg xde mud
baru saye tau macamana layan org yg xde mud
sepertimana saye juge rasekan mcamana org xsuke juge layan saye
ketika saye xde mud


ohh maap maap 150juta x..



Saturday, November 20, 2010

hampa xpigi 1000guitar

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:28 AM 0 comments


hampa.pilu.sedih menyelubungi diri ini
syaitan.jin haprak sakit hati mengenang nasib tak bernasib baik



tutttuttutttut!(tepon bunyik2)

aku: halo
die: ni cik norzillawatie bt zahidin ke?
aku: haah saya..sape ni ek..
die: saye fasi UKM utk festival 1000guitar..
aku: (hooooooh!!!teruja!dalam hati) ye saye....kenape ye
die: harini tak buat registration ke..kite da bermula harini..
aku: cik...(hati da renyukk)....saye xbole nak join sbb 25hb saye ade paper..T.T
die: oh xpela..nak buat cmane..kalau macam tu tq ye...
aku: sama2 cik...



cik fasi tak boleh ke minx penganjur tukar kan tarikh..kompom saya pi....T.T
saye nak pi....saye nak pi...
kalau la exam aku tu bole tunda...cepatkan sikit pon xpe..sebb paper senang..
xyah study pon takde hal..



ohzila

paksapaksabelajar!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:43 AM 0 comments

kena paksa diri untuk study
jika tidak saya akan hanyut di lembah mukabuku
hanyut di lembah jalan malam hari
saban hari

xpun melayan max payne 2 tembak2 orang sampai xtgok keliling
fokuskan pada mata senapang kepada penjahat2 gile
ohemgi!

isnin selasa direct paper
kena fokus.fokus.
xbole tangguh.misi harus dijalankan!

study!study!

Wednesday, November 17, 2010

teman sebangku sekolah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:30 PM 0 comments

"masa kecikkecik salu cakap bile la nak jadi besar,
bile da besar, ala nak jadi kecik balik"

ini berlaku kerana apabile berjumpa kawan2 masa skola yg da bertahun xjumpe
rasa macam nak gado2 balik, rasa macam nak main kejar2 balik
belajar sama2 dalam kelas
seronok..tahu??

dajah 2, 3, 4, 5 dan 6
aku xamik darjah 7 sebab aku dapat tawaran masuk tingkatan 1
janganla cakap aku pandai da rezeki aku
terima kasih cikgu
toce!

tapi da best moment masa kat skola rendahla
masa tu bodo2 lagi dok main tam tam plom la
main tun fatimah la ape kes?
ice and water la..macam hide and seek ..korang ingat??
aku kat skola keje main kejar2 je
dah tu kehebatan aku
tapi masuk lumba lari kalah gak
oh yepp..satu lagi..main pepsi cola..
ala dok pijak2 kaki orang..rindurindu

gerangan rakan2 yang pandai yang salu bimbing ak dalam kelas
aku pun pikir balik
macamanela dalam kelas aku bole dapat num 1 num 2 senang2
masa dajah 4 5 6 jadi bengap seket
pastu cikgu xlantik aku jadi pengawas sebab
aku "pendek" gile. i repeat "pendek gile"
and die takut bukan aku yg buli budak
takut budak yang buli aku
terima kasih Pn. Zaridah Zuber
saye rindukan cikgu
miss the moment masa cikgu ajar saye mnari dajah 2 and 3

kenape teringat2 ni sume??
da 2 3 malam 2 3 hari aku lepak ngan diorang2 ni
amru, faiz, yasir
karoke xingat dunia main 20 lagu 25 lagu hari kedua
2 hari bertorotsorot nyanyinyanyi
masing2 melepaskan kehebatan masing2
adekala kelakar gile



faiz gile


si faiz gila orang kaya kalau nyanyi nak style
kalau lagu jamal buat sore jamal
kalau lagu spider buat suara tam spider
ape je lagu janji sore mesti nak sama ngan penyanyi tuh
hebat2..
opsss terlupa die cube menaikkan point die dgn mjadi hero apebile
aku terlupa nak amik beg dalam bilik karoke
terima kasih sebb jadi hero beg aku ye
and terima ksih blanje aku karok..hehe
nak lagi...nak lagi....
pi singapore jangan luoe bawakkan singadoll tuk aku...



yasir,me and amru


si amru teman sependek ketike sekolah nak nyanyi plak layan rockcangkul
kenapa cangkul?rock kapak untuk penyanyi sebenar
untuk penyanyi tipu kite kol rock cangkul
oh suara anda bole tahan..jom nyanyi kasi 'gemuruh' lagi!
biar sampai ke 'bunga angkasa'..
die memang rock habis...tapi org panggil a.m
bukan sebab AMru...tapi sebab "anak manja"
oh dasat ye..

oh ini si gila lagi sorang si wajie gler gler bukan wajie geli geli
maap ye bukan saye yang manfaatkan nama tu ye yasir
kalau gelak pecah dinding kedai mamak
anda jangan sedih2 mengenang nasib bujang merana kerana seorang wanita
tak payah kau nyesal lbih2 layan lagu 'di ambang wati' konon
buat ape?xpe..kawan2 ada untuk hiburkan anda
jangan sedih2 sebab bunga itu x sekuntum
bile sekuntum banyak pula kelopaknye
gitu ok yasir...yeke yasir~~~ohzila ke ohtidak???heheheh
b chill b hepi and then go for lucky!

hoho...kisah2 disematkan dalam kepala otak masing2
mana ehsan!mana hazwan!mana lagi mereka2 ni!
kalau lepak skali hancuss lah bersepai gelak tawa
pecahkan hening siang dan malam
jadi saya harapkan agar 'projek besar' saya menjadi
menjadi dan menjadi...



ok.korang bile cuti menjelma...
roger2 oke!!!!!



ohzila

Tuesday, November 16, 2010

meeting reu manjung

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:31 PM 0 comments

nampaknya da 2x meeting da dilakukan oleh kamikami
4 da reunion lama da xnampak wajahwajah persekolahan mereka

ada farahi, rafizi masud, pak aji(ak da salu tgok), syazwan nazmi, ikhwan(pon sama),
afiq hazim,syed khalis and macam ade sorg lagi aku lupe
sapekah ekkk

tapi ni masa 1st meeting on 15th of nov kat dj lumut(maple)

ok reu dijangka nak buat on 11 of dec
but ade problem di klgn mereka2 yg lain


jadi 2nd meeting telah diadakan di marina wing lumut
makan abc konon
tapi tahukah saya janji pukul 5
tapi saya datang 6 lebih
maap saya ada masalah kesihatan wanggewangge sori amma
tapi ini bukan atas kesan2 tongkat ali yg aku minum ngan korg on 1st meeting


so tarikh telah bertukar kepada 15 or 16 december
oh sapekah yang ada pada 2nd meeting
adelah kaum hawa si rosalia,aqidah and aida
farahi,rafizi,yasir,amru,pak aji,faiz
tu je yg mampu datang sebb ramai lagi yg xabis exam
aku pon sama


jadi for the next meeting akan diwarwarkan lagi oke...
trima kasih



ohzila

friends by cik ramzu azili

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:15 PM 0 comments


oh oh oh sukanya bile tengok ini gamba di tag oleh cik ramzu
trimas2 lah saya suka sangat2 lagi2 lompat tepi pantai xjejak tanah 3 saat
bersama-sama iqwat fahmi,farhan and elly

lokasi adalah di tanjung balau johor pada satu ketika dahulu
cik ramzu bole saya tanya
cik pakai software apa??
adobe ka?4th ka??
sangat hebat and cool

mau mintak tolong ajar
haiyye

trime kasih aaaa.....


ohzila


si mulut longkang tapi bukan mat terap

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:23 PM 1 comments

ini bukan kisah seuntai kata untuk dirasa ataupun
sehijau warna daun.so xpayah nak berbahasa sangat kerana
sekarang saya mahu berdansa bersama amarah yang terbuku di kaca hati
suda berderai berkecaikecai mahu tumbuk orang rasanya
tapi tiada sape mahu tampil jadi volunteer untuk ditumbuk
ok.xnak xpe.


incikincik (laki2) sekalian
saya tahu anda ada mulut
wah saya pon ada org lain pon ada
kenapa kawan kite (perempuan) yang penah belajar sama2 dulu dikutukkatak sebegitu rupa
tahulah dulu die buruk kerana giginya
bukan kehendak die
oke die sikit lagi mahu berhulur salam dengan kawan saya(laki2)
biarlah...jangan dikata


perluke
"alah kalau aku nak num tepon die, ak da lama minx nak romen die"
"perempuan macam tu klau sikit lagi mahu kasi salam,inikan lagi aku minx romen lagila"
ko sangap ka cibai
bahasa indah sangat indah wahai incik ala2 mat terap
tahulah anda penah digelar bby face
kalau tuhan tarik balik
muka anda jadi macam kata puru macam mana kawan
anda kawan saya
tapi saya letih mahu bertelagah dengan anda
saya mahu win anda pun mahu win
so konsep winwin antara kita sangat kuat


kenapa kenapa
sebab saya terasa
kenapa tak mengata saye aje
klua tgh malam ngan lakilaki dan semata2 kerana sorang saja pempuan
apakah dihina??
padahal lepak2 bersama anda
yg penah jadi kawan2 saya di bangku skola


anda kawan2 kita itu
bahan sikit2 dala brader
jangan lebey2
saya kaum hawa sangat terasa
walaupon bukan dituju kepada saya


anda anda kawan saya
saya sayang kawan saya
siapa pun


anda minx maap la balik dengan die
takut mati die nanti die cari anda

padan muka anda
sekian


ohzila


selamat hari raya haji

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:09 PM 0 comments

ini bukanlah post wajib tapi dengan niat yang tulus hati saya mahu wish
Selamat Hari Raya Aiduladha atau Hari Raya Haji atau Hari Raya Korban
lantakla janji maksud ada sama jangan banyak tanya

okep.seharusnya sama2 lah kite bertakbir untuk mengangkat puji2an kpd
Maha Esa.Takbir!Allahuakbar!

oke itu adalah kata2 semangat sewaktu kat sekolah teknik dulu
tapi sekarang aku perangai macam jahanam
maap.tutup cerita.

::::: saya budak baik lah :::::

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++

arakian untuk cerita selanjutnyata
saya mahu mak masak daging masak kicap.saya sangat suka
suka+suka+suka



oh harap2 mak masaklah
masaklah mak+masaklah mak+masaklah mak
ok da sebut 3x jadi mak mesti masak oke
tq mak

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

setelah itu
sekian


ohzila

Monday, November 15, 2010

7 things about me

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:38 AM 0 comments

terima kasih diucapkan kepada pengunjung2 terhormat yang sudi lah
menjengukjengak di halaman belog saya
dan tak pasalpasal tak semena2 saye di tag oh!!
oleh cikleya kite lorrrr
trimaas syukran ya jazilan eh

die meminta saye mengkasi tau 7 things bout myself
wahhh..macam gerun beb

ok here i am


1. i love music and i can sing as other people say and i can play guitar but it is about ~just nice level..xterer ma macam sham kamikaze yang saye gila-gila cang cang tabik!!




2. saye sangat suke number 7.ntah kenapa.tapi banyak hal kehidupan aku related ngan '7' ni. they said 7 brings luck!




3. mahu tgok saye baran dan meletop.silelah bagi saye marah dan you tahulah sendiri nanti..jadi silekan anda cr pasal ngan saye




4. saye suke laki berjanggut tapi xsuke laki bermisai dan berjambang 1 muke.tahle.



5. i was born to be a perfectionist person.and that's me




6. i hate superstitous person and bodoh tapi bengap pastu blagak plak tu




7. saya sayang keluarga saya so muchhh!



ohzila

Friday, November 12, 2010

keje last minit-xsuke ok!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:17 AM 0 comments

aku menyampah gile bile last2 minit baru nak datang nak nota ini lanak itula
maap.mmg aku xsuke..mengganggu masa aku nak study bagai
bukan nak amik sndiri plak tu.bile da pi rumah xde plak

maap.sape pon anda
ini adelah satu teguran oke
dari seorang kawan
terima kasih

selamat menjawab final

p/s: ade rase xpuas ati ok come in!

Thursday, November 11, 2010

shamrin fotograf meninggal dunia-11/11/2010

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:03 AM 0 comments

Penyanyi utama kumpulan Fotograf, Shamrin meninggal dunia sebentar tadi.

Penyanyi yang cukup popular dengan lagu Di Alam Fana Cinta
itu dibawa ke hospital selepas rebah ketika bermain bola sepak di padang bola Kelab Sultan Sulaiman di sini petang ini.

Jenazahnya kini berada di Hospital Pakar Al-Islam, Kampung Baru di sini.

Innalillahi wa inna ilaihi ro jiun

moge beliau ditempatkan dalam golongan org yg beriman dan beramal soleh

~~Al-Fatihah~~



Tuesday, November 9, 2010

hati benanah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 4:51 AM 0 comments
hati bernanah manyak sakit
tahan.tahan


ade tak perkataan yang lebih truk dari BENCI??



sikit je lagi.sikit je

and it fades.no more.


Monday, November 8, 2010

karangan terbaik budak UPSR dajah4 2007

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:30 PM 0 comments


Pagi itu pagi minggu. Cuaca cukup sejuk sehingga mencapai takat suhu beku. Sebab itu saya tidak mandi pagi sebab air kolah jadi air batu dan air paip tidak mahu keluar sebab beku di dalam batang paip. Pagi itu saya bersarapan dengan keluarga di dalam unggun api kerana tidak tahan sejuk. Selepas itu emak saya mengajak saya menemaninya ke pasar. Tetapi saya tidak mahu.

Selepas emak menikam perut saya berkali-kali dengan garfu barulah saya bersetuju untuk mengikutnya. Kami berjalan sejauh 120 kilometer kerana pasar itu letaknya 128 kilometer dari rumah. Lagi 8 kilometer nak sampai pasar saya ternampak sebuah lori kontena meluru dengan laju dari arah belakang.


Dia melanggar emak saya. Emak saya tercampak ke dalam gaung. Dia menjerit "Adoi!". Lepas itu emak saya naik semula dan mengejar lori tersebut. Saya pun turut berlari di belakang emak saya kerana takut emak saya melanggar lori itu pula. Pemandu lori itu nampak kami mengejarnya. Dia pun memecut lebih laju iaitu sama dengan kelajuan cahaya. Kami pula terpaksa mengejar dengan lebih laju iaitu sama dengan dua kali ganda kelajuan cahaya. Emak saya dapat menerajang tayar depan lori itu. Lori itu terbabas dan melanggar pembahagi jalan lalu bertembung dengan sebuah feri. Feri itu terbelah dua.


Penumpang feri itu yang seramai 100 orang semuanya mati. Pemandu feri itu sangat marah. Dia pun bertukar menjadi Ultraman dan memfire pemandu lori. Pemandu lori menekan butang khas di dalam lori dia..lori itu bertukar menjadi robot Transformer. Mereka bergaduh di udara. Emak saya tidak puas hati. Dia pun terus menyewa sebuah helikopter di GentingHighlands dan terus ke tempat kemalangan. Dia melanggar pemandu feri yang telah bertukar menjadi Ultraman itu.


Pemandu feri itu terkejut dan terus bertukar menjadi pemandu feri semula lalu terhempas ke jalanraya. Pemandu feri itu pecah. Pemandu lori sangat takut melihat kejadian itu. Dia meminta maaf dari emak saya. Dia menghulurkan tangan ingin bersalam. Tetapi emak saya masih marah. Dia menyendengkan helikopternya dan mengerat tangan pemandu lori itu dengan kipas helikopter. Pemandu lori itu menjerit "Adoi..!" dan jatuh ke bumi. Emak say menghantar helikopter itu ke Genting Highlands. Bila dia balik ke tempat kejadian, dia terus memukul pemandu lori itu dengan beg tangannya sambil memarahi pemandu lori itu di dalam bahasa Inggeris.


Pemandu lori itu tidak dapat menjawab sebab emak saya cakap orang putih. Lalu pemandu lori itu mati. Tidak lama kemudian kereta polis pun sampai. Dia membuat lapuran ke ibu pejabatnya tentang kemalangan ngeri itu. Semua anggota polis di pejabat polis itu terperanjat lalu mati. Orang ramai mengerumuni tempat kejadian kerana ingin mengetahui apa yang telah terjadi. Polis yang bertugas cuba menyuraikan orang ramai lalu dia menjerit menggunakan pembesar suara. Orang ramai terperanjat dan semuanya mati.


Selepas itu emak saya mengajak saya ke pasar untuk mengelak lebih ramai lagi yang akan mati. Di pasar, emak saya menceritakan kejadian itu kepada penjual daging. Penjual daging dan peniaga-peniaga berhampiran yang mendengar cerita itu semuanya terkejut dan mati. Saya dan emak saya terus berlari balik ke rumah. Kerana terlalu penat sebaik saja sampai di rumah kami pun mati. Itulah kemalangan yang paling ngeri yang pernah saya lihat sebelum saya mati.

good luck friends!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:30 AM 0 comments



Make a Ladybug Note at WishAFriend.com


exam oh exam

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:37 AM 0 comments



final exam..
3 more days to go...
esok.lusa.tulat.
maka bermulalah kertas peperiksaan yang pertama iaitu
PENGAJIAN ISLAM..
tabikkkkk...
maka dengan itu untuk beberapa hari ini saye akan menjadi ustazah
perghh..cayalah!




papepon mane bole study last minit
jadi jika mahu berjaya kena study smart bukan study hard
nanti mulalah kepala otak berbelit dililit dengan berbagai2 jawapan
nak2 tambah lagi dengan sembelit sebagai bonus
untuk kegagalan!
xpasal2 kang jadi macam ni plak


arakiannye pule



silap haribulan susah2 kang bile agak2 da desperate sngt
mulala tengkok menjadi panjang
macam zirafah mata pulak macam mata ikan
bole tengok atas bawah kiri kana 360 darjah
masa tu la jadi stalker konon2 hebat
super stalker!super peepers!
no peeping oke!



ha korang janganla putus asa
kalau xdapat jawab sangat pon
buat2la kompiden buat membe sebelah cuak sket
even dalam paper jawab macam hampeh
tu boleh efek org sebelah gak tu
aku punye style lah kan aku mmg suke buat camtu
even otak 'empty' habuk pon tadak!
tapi salunye lah kan aku mesti dapat idea last2 minit
so camni.ape je yg korg leh pk logik biaq pi tulis ja
jangan biar ketas kosong oke
and must be serious
jangan lupe ink pen tu mestilah berkandungan
ok!


haha satu lagi tebiat student ni
mak aih...
kalau esoknye paper
malam sbeelum tu la kecoh kepoh nak study
yang bising tros jadi diam
yang salu memekik tros senyap macam kena cekik
apepon masa tu jangan main2
kalau x sia2 weh
mmgla da study tapi kalau da overexcited sangat
esok nye kompom blurr la weh!
so beware!
jangan belagak sangat!



kan sonok kalau jawab sambil mengukir senyuman yang terindah
'senyum!xperlu kata apa2!'
pergh da macam si najwa dok nyanyi plak kan
4 sure bile bole jawab kompom korang rase macam nak gelak je
4 da whole time exam tu berjalan
masa tu la organ2 dan darah sel2 dalam badan
berjalan ngan lancar dan lincir perjalanan
otak pon berjalan seperti yang disuruh
xsia2 lah tuhan anugerahkan kite akal
and kudrat untuk kite study
da siap anta pon cpat balik pon cepat
but make sure sebelum anta
cek dulu
kot2 tersalah jawab ke tersalah tulis ke
tersalah letak jawapan ke
okaih!




bile dapat result camni mesti sonok gile ah
kompom la dude da mcam dapat result SPM 20A1 plak
pergh padahal 1 kertas je yang len sume fail
hahaha..korang study hardla..
aku mmg reti sembang tapi diri sendiri ntah ke mana
tapi terget aku mmg tinggi oi
4flat.mmg berangan
y not if dream comes true!
kan!



apepon
gudlak pade yang mengambil exam ni
and believe that
the future is yours!!!
++u make it u face it++

Saturday, November 6, 2010

kenduri kawen dayah salim...

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:34 PM 0 comments
6hb november 2010
sabtu
taman samudera num 188
blakang bank muamalat dekat2 billion
seri manjung,perak

korang jangan terkejot sentap macam nampak kuntilanak
saje tulis post kawen dayah salim<--na omei
padahal abg die kawen
kami masih muda lagi yayayaya ok..
masih mahu have fun dengan kawan2 sekerabat
yang bertumbesar dari kecil hinggalah begini kejadian kami

agak lambat sedikit tiba di lokasi sebb saye menunggu cik ikhwan
datang menjempot tapi xpela
ape2 pon trime kasih sebb amik saye ye mista manager
manager la sangat.ni sume gara2 si batu api pak aji
gara2 mahu aku nyanyi sangat2
dah tahu aku kalah kat final lagi nak suruh aku nyanyi apsal
ape2pon bile jumpe mereka2 ni rindu jadi terobat
kala2 masa dajah 4 5 6 dulu di SK Seri Manjung
wahhhhaaa
jadi inilah saje ketulan2 yang datang

konon2 nak jadi dara pingitan
hot2 lah blagaknye


orang lain pose macam mak datin hot
kau sorang pose macam kucin


ok.ini saye setuju!


tu antara jejaka2 terlindung di blakang
oleh dara2 dari majalah *dara*
apakah?


ikhwan,pak aji,nadiatul,fairuz,sherah
and sebenarnye
ade lagi yang xde dalam gamba
mista amru and faiz ridzuan

ok.jadi alkisah nye kalau nak tahu
ni la jemputan orang kawen yang plaing lama aku pi
macam dayah plak yang kawen
padahal abg die

bercerita pok pek pat put pit
bergelak sakan kisahkan banjir la, citer2 lama la
mm seronok jika dibawak beringat
ade yang da sampai putus fius bile nak ingat2 balik cite lama
ade yang dok gado pasal kompang masa tadika
si ikhwan n si pak aji
lantakla korg

nadia fairuz ngan sherah da chow da sebb lama betol tunggu turn aku nyanyi
so yang menjadi tinggalan lah yang dok lebey2 borak2
yang si faiz tah2 melalut ape2 sembang
yang si amru dok mnegkisahkan hal 'kawan' kami
yang si pak aji and ikhwan sebok dok gado pasal kompang
ntah pape bole masuk citer dayah kadzim main kompang masa tadika
klaka mmg la klaka
dayah si tuan rumah tumpang gelak semata tau ko penat makcik
*-ni bukan sesi mengumpat ni sesi mengimbas-*


biasala i was the one yang tak bole stop cakap=*laser*
sume orang panggil saye itu
bergosip sakan sume bole jadila
siap2 majalah mangga mesti approve aku jadi wartawan pot pet pot pet die
konon2 nk kisahkan berita sensasi artis2 sekarang
wahahha
-*oh rupenye saye berangan*-

ok sembang punye borak punye cakap
tetibe we talked about reu
our reu batch '89
so saye diminta menjadi organiser
oh tidak.saye tak janji tapi aku usaha la wey
okeh papehal aku roger melalui fb memandangkan aku ni
xdela num korg ramai2 so pliz be alert and gunekan fb korg sebaik2nye
jangan on tapi xbukak bek xpayah bukak oke

+ni bukan pesanan khas dari penaja+
oke

well, glad to met u ols
lots of luv
(^_*)y

Monday, November 1, 2010

pertandingan karaoke

Posted by norzillawatie binti zahidin at 4:53 AM 0 comments

minggu lepas kan aku pi karoke kan.dapat masuk final o yeah!
ni masa saringan
aku bawak lagu aishah
camar yang pulang


alhamdulillah dengan lagu ni aku dapat masuk final
and aku antara 12 dat being chosen
so final pada malamnye aku bawak lagu nike ardilla
mama aku ingin pulang

a

tapi biasalah kalah menang tu adat
and aku kalah
hahaha..xpela..sebb aku mmg salute pada yang menang tu
aku ni amnela tau ape2
tau nyanyi je
nak ajdi performer bukannye senang
kena ade showmanship yang baik
baru leh jdi best performance
kan??

well tengs to incik otoman yang salu support saye
mak saye and adik2
and juge faiz ridzuan yeh
tengs

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
ohzila

ganu da tunang

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:21 AM 2 comments
ini perempuan suda tunang tarak kasi tau.memang hantu la ko ni ganu
aku panggil die ganu sebb die dr tganu
yg mana?yg pempuan tu la..
well just wish u selamat bertunang pada seusia aku kau da ade jodoh
~~~amin~~~
even kite da xkontek lama da
even kite penah ade sengketa
even kite penah mencaci maki di belakang
so ape pon selamat lah kau menjalani hidop berumah atap bertangga
bile nak kawen cube la kasi2 tau sket
oke.

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea