Tuesday, May 31, 2011

hari cuti 1

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:45 PM 0 comments
image

hey malaysians!
tgok jam bangun awal2 dah pukul 7.30 so kena bersiap2 dah sebab si ikhwan janji nak belanje aku breakfast mcd. phew. sangat semangat bangun pagi kemas bilik konon2 bodek mak dapat kluar pagi2 buta mesti pelik mak aku tgok apehal la. hujan pulak lebat guruh berdentamdentum dah macam ade meriam je sebelah aku.

sampai mcd ape lagi layan lah pancake, hush puppies hotakau, hash brown lah dengan fillet o fish phew sangat semangat bukan ape memberontak nak makan breakfast mcd tuh. bergelak ketawa pulak lepastu bile citer pasal membe2 skola lama yg pe'el semakin menjadi2 sekarang ni yg kadang2 makin besar makin kelakar. mmg sangat urbanklasiktive background lagu plak kat mcd tu yang xde la semberono sangat klasiknye sebb lagu 2 plak yang jenis bile dengar mul la bahu goncang2 tangan goyang2 kaki regang2 phew. dah macam pop yeh yeh kan.


sembang pasal nak buat gathering lagi tapi tukar konsep sikit. hahaha. tapi sibukla si mamat tu nak p tgok bola liverpool lawan malaysia kan so ape lah daya kan tunggu sampai sume free lah baru dpt g vacation baru seronok kan. so memang aman damai tak kalau p vacation dekat rumput hijau yang terbentang luas depan tu pulak ade beach plus plus boleh main baling2 bola and main kejar2 arnab phew. sangat comel kan. xdela comel tapi nampak la bermakna sikit vacation tu. bawak plak makanan macam sandwich ngan tuna, buah2an phew plus pulak cocktail fruit sape setuju? manis pulak tu memang orang kate, eh so sweet lah. plus lagi lah dengan agar2 kan. ok stop dreaming.

cite2 ni mmg tinggi menggunung tapi xsetinggi bukit busu kang xpasal2 kang daki punya daki jatuh pulak dah kan. so, jangan plan awal2 sangat bukan vacation bsar sangat pun.


so, let's get move! sape nak ikot. let's go! aku sendiri pun xtau nak p mana.

imageimage

Sunday, May 29, 2011

show

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:27 AM 4 comments




















HIMPUNAN SEJUTA BELIA 2011
PUTRAJAYA
BANGUNAN KBS

27-29 MEI 2011

It was fun, n sangat best. tengs to MAJLIS BELIA NEGERI PERAK.
selagi ade kaki selagi tu saya berdiri.


imageimage

Tuesday, May 24, 2011

berdiri

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:55 PM 4 comments


berdiri dan terus berdiri
ade kaki kenala berdiri
xda kaki tak boleh berdiri
disebabkan boleh berdiri
saya boleh menari

time kasih

imageimage

Saturday, May 21, 2011

al-fatihah buat adik2

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:40 PM 7 comments

salam. cerita tragis dan sedih buat anak2 yatim sangat meruntun hati kita semua termasukla saya. jikalau dilihat dalam gambar di atas, sorang mayat nampak tangan je diikuti seorang lagi rakan mangsa di bawah tangan yang ada 2 tu dan dalam masa yang sama seorang yg di bawah skali ditindh oleh soerang lagi rakan yang agak besar di mana kakinya tersepit. maknanya korang nampak tak ade 4 kepala means 4 orang sume yg di atas.

sedih tak terkata.

sama2 la sedekah kan mereka al-fatihah
buat penghuni anak2 yatim di Hulu Langat, Selangor

imageimage

Wednesday, May 18, 2011

i wish that i had doraemon's pocket

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:56 PM 3 comments


kalau aku ade poket doraemon, macam-macam aku boleh buat. macam-macam. ape aku nak aku dapat. dah macam syurga. ni bukan pengaruh media, tapi pengaruh semasa. since kecik memang aku suka tengok cite ni. bezanye antara aku ngan doraemon sekarang, aku makin membesar tp doraemon and nobita, shizuka, giant, sunio sume tak besar2. maintain je macam tu.

there are a lot of things y aku nak poket doraemon. sedang bermimpi jap*

1. pegi merate tempat


mestilah nak. nak pegi marikh, nak pegi hawaii, italy, paris sume dalam secelik mate aje. boleh tak. lagi satu aku nak sangat pi awan. aku ade tgok movie doraemon yg die buat istana awan. best gila. sume benda buat dr awan.

*utk pengetahuan, umur aku 22 skrg*



2. nak makan


kalau aku nak makan, seluk poket kluar trus makan. nak makan ape sume dapat. tak payah pi pasar susah2 beli makan suh mak nobita masak. tak payah. tapi kalau ak jd doraemon mestilah makan dorayaki je kan. x. kalau aku jd doraemon, aku nak makan lambchop, cikenchop. pergh.

*i'm sick. jangan layan*


3. keje skolah cepat siap


gambar xbesar pulak. kau seluk poket trus cari "pen berilmu". trus siap dengan tepat dan cepat. ye ye je aku. bodoh gila imaginasi.


cikgu aku penah cakap. jangan tgok doraemon. nnt jadi bodoh. xdela bodoh sangat. kalau dah taksub sangat mmg bodohla. cikgu, kalau anak cikgu suka tgok, salah sape cikgu. baik xpayah ade tv kat umah. ape la salah doraemon tu. lagi bagus tgok doraemon dari tgok death note. aku suka death note. tp aku xterpengaruh.sori.

kadang2 bila dah tgok doraemon, mesti pikir camni.."bestnye jadi nobita". jadi doraemon lagi best. macammacam ade. kalau aku ade doraemon dalam hidup aku, mesti speechless. tapi mesti secure kan. sape2 berani buat aku, petik je doraemon dtg. pastu doraemon mesti marah aku, "aku bukan ibu peri". pergh. kena marah.

kan aku dah cakap
"bodoh gila imaginasi"

yg penting, hidup dgn doraemon, hepi go lucky je. xpayah nangis2 nak pikir itu ini. sebab ade hero di sisi. doraemon.

sekian. jangan layan.

imageimage

cute vs scary

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:14 AM 5 comments

comel tak. cute kan. sekali ngap baru tahu.

|
|
|
|
|
V


sile scroll lg ke bawah
and yg ini pulak
scary tak


takott chor

imageimage

Tuesday, May 17, 2011

click da picca :)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:17 PM 7 comments

support me and like me here
click da picture
and for those yg add saya tapi xdpt tu really
very the sorry because fb has the maximum level
to make friends. so bole like di sini

we still can be friends!


let me know you
salam

imageimage

tak patah hati

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:01 AM 2 comments

kaki keras jadi lebam berwarna biru
dah tak berona coklat seperti warna kulit sedia ada
muka dah berkepam berpeluh berminyak dah tak lut dengan air
habis celah ketiak dari kasar terus licin
nampak penat beraja lela di badan

kiraan step 1 sampai 8
diulang berkali kali nak cukupkan pentas dengan
warna warna tarian lemah gemalai
dari keras berliku macam besi waja
mencukupkan minat tak kira seribu liku
mendatang harihari yg semakin dekat

nak tahu apa?
aku menari
aku berdansa
sebab aku suka
jangan disangka
jangan disangkal
aku tak suka
aku murka

kau nak bermuka
aku bagi kaki
kau bagi tangan
aku tepis

kau bunuh aku
bunuhla
mati nanti
kepala aku cari kau
mahu?
berani mati.



sekian tak patah hati

imageimage

Sunday, May 15, 2011

fakQ tatu.

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:40 AM 7 comments


so, what do you think about this?

a. macam nak gigit si kepala botak tu
b. nak tikam sampai lunyai tulang
c. tabik kat si botak tu
d. gomol macam tepung gomak kat pempuan tu
e. ____________( dan lain lain. isi sendiri)

aku ternampak celah google but i don't even know about the story. kalau nak bertatu skali pun, cuba jangan nak persendakan agama lain. tak paham la. kenapa masing2 nak bergado pasal agama. walhal nak hidup aman damai konon nak maju lah ape lah nak dunia saling meriah dengan kedamaian keamanan banyakla kau punya aman bagai.

maybe ade some of u yang dah tau pasal hal ni. but ni aku 1st time tengok so aku ade rase nak post ni for those yang tak tahu menahu. and aku xsangka memang betul2 ade orang nak bertatu kan ini and nak nak pulak agama lain. bapak shit gila lah. bukan Islam pun. pastu pempuan bertelanjang pulak camtu. oh fakQ! bencibencibenci!

nak tahu pulak ape korang rase bolehla komen aku dalam box yang dah sdia ade. tak suruh send kat petisurat pun. tengkiu. ah. tak suke.menci.

tatatititutu



imageimage

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea