Tuesday, June 28, 2011

syukur alhamdulillah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:04 PM 14 comments

image

walaupun dikocok2
air tetap xkan berpisah
sbb air tetap air

hidup
makin hari
makin tak menarik

image


tapi saya tahu
sakit itu
penghapus dosa
moga diluluhkan dan digugurkan
segala dosa2 yang terbit
selama ni


saya tetap bersyukur
amin

sekian

imageimage

Monday, June 27, 2011

sakit perut =.=

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:44 PM 1 comments

uncle ni tetap hepi gile dapat perut macam ni
kalau akula
letih dapat perut camni.=.='

assalamualaikum.

hari ni saya update belog dengan keadaan sakit perut. dah 4 5 hari dah sakit perut ni xtau sebb ape.bile jumpe doc pi hospital die cakap xde pape pun. aku tunggu punyela berejam last2 die cakap its normal and nothing happened.

habistu yg selama ni aku sakit gila2 sampai xleh tido ni pasaipa? da la aku tdo ngan adik aku lepastu die pi tendang plak aku baik punya memang nangis la aku kan. pukul 2 pagi aku bangun tak pasal pasal layan cite tasbih cinta kat tv3.


aku xtaula apsal la aku sakit perut ni.xtau nape.mmg sakit gila.berak pun dah bape hari tak berak.kenapa la agaknye aku pun xtau. sedih gila jalan pun tak straight terbongkok2. kalau xlarat suruh org papah kan da macam org tua. padahal aku baru usia dua puluh dua.

mak pun da xtau nak buat ape habistu kalau dah secara saintifiknye aku normal, xkan nak pi berubat cara lain plak.dah 4 5 hari kot. ish.kadang2 xleh pikir benda yang macam kadang2 abnormal ni. gua dah penin dah. keje duduk baring je. and kalau baring gua xleh mengiring sakit gila. kalau ditekan perut mak ai tuhan je la tau gua nangis macam gua matilaki tau.

ada sapa2 tau x macamana gua nak buat. dah tak tahan hari2 camni.
T_____T



ni gamba masa saya umo 19 tahun. skrg gua dah dua puluh dua.
nampak dah xmacho plak skarang
banyak penyakit
T____T



imageimage


Sunday, June 26, 2011

semanis kurma!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:37 AM 8 comments

ade jugak yg lagi lembap dan slow daripada turtle ni.

so, internet pliz la jangan slow sngat.pliz pliz. apehal bukan banyak server pun.

okok.hari ni tuan tuan dan puan puan, saya nak belanja anda sume makan. ahhaha. makan ape. betol. gua tak tipu. lu nak ngan tak nak je. so, sebelum tu tengs pada 2014 orang yg dah folo gua punye blog ni. setelah berkecimpung bertahun lamanya dalam karier blogger ni, gua still xrasa gua ni otai blogger sangat la sebab ade la gi otai dari gua. sape lagi kan kalau tak Ben ngan Hanis Zalikha kan. mmg depe otai habis gua nak cakap ape. gua 2000+++ je bai. korang dah 3000++ lagi la kan.apetah lagi si Hanis Zalikha tu dah 24000+++ bai!ahaha

ok2. untuk menghargai korang2 yg dah folo and view blog aku ni, aku nak bagi pnghargaan sikitla kat korang. untuk santapan yg enak lagi sedap di tengahari buta ni

ni diaaaaaaaaa...

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



bukan teloq mata kerbau
bukan ikan parang masak lemak
bukan kangkung goreng belacan
apetah lagi sotong goreng tepung

tetapi
gua menjanjikan yg enak buat korang sume
.
.
.
.
.



buaya masak tiga rasa!


korang makanla.gua dah kenyang makan nasi beriyani ayam madu campoq pepedum!
have ur meal!
AUMMMMm!

imageimage

Saturday, June 25, 2011

speechless saturday :'(

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:40 AM 12 comments


apekah perbezaan keduadua gambar ini.sila bulatkan.
bosan gila.mabuk bosan.



imageimage

Wednesday, June 22, 2011

cikai ke takde blackberry

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:32 PM 16 comments
image

die ni cantik tapi pendek
dan hak milik JB. ohmai.


hummm. tau tak, sekarang budak2 kecik a.k.a dak2 skola rendahla kan, dah maju. lagi over pun ada. budak2 dajah 3 4 5 ke 6 ke mak ai kemain lagi tayang handphone serba maju. ade kot yang dah pegang iphone and blackberry. and paling xleh belah, dah ade laptop. ya rabbi, cepatnye pendedahan diorang. dulu masa aku dajah 3 4 ke 5 ke 6 ke, tahu tak aku ade ape?

image

ok dah jawab =.='


so damn kan sekarang mak bapak senang2 je bagi handphone macam tu kat anak. aku yg umo 22 ni pun xpenah lagi ade bb ke iphone ke. kdang2 menyirap jugak aku bile ade orang naik status kat fb

"sape pakai bb, nak bbmpin please.."

aku ni mmg sakai xtahu menahu pasal bb ke ape ke tapi xke macam ah cikai gila naik status camtu.lepas tu kadang2 aku tgok die komen orang ke ape ke naik status ke mesti cakap camni

"eh pakai bb x, nak bbm pin please"

aku rasa kalau boleh update status BOLD lepastu font size 72 font balck arial mesti dia dah buat dah. kimak. tu je aku cakap. mestila aku jeles but sometimes aku rase aku sakit hati. sape yg rasa sakit hati je tau kenapa. hahaha. aku pakai handphone biasa je bunyi pun monophony. baling anjing pun anjing mati, begitulah diibaratkan.

kadang2 aku sendiri yg rasa cikai gila plus kuno tak pakai berihitam tu apetah lagi iphone kan.but aku rasa aku da sikit maju la memandangkan aku ade laptop. eh lagi kesian tau x, kat org ygxde laptop. nasib baik takde org naik status camni

"sape ade laptop, nak lappypin plz"

aku tak tau la. mesti hati hancur kecai berderai for those yg takde laptop tu. aku rasa macam xpatutla nak menunjuk2 camtu. kalau ko private its ok la.xde hal lantak korangla tapi kalau macam post kat public, aku rasa

"ok blackberry kawan ngan blackberry je. nokia, samsung, sony ericsson, csl kawan baik lagi ok. xde pun celah celah tayang nak minx num pin. aku pun xtau ape fungsi minx num pin tu tapi lantakla bagi aku kalau nak show up kau punya blackberry mmg tak payah la kau friend ngan aku sebb blackberry kan kawan ngan blackberry je.

ok for those yang ade bb tu janganla terasa sebb aku tuju kat sorang je. yang nak terasa errrr...ade aku kisah?



canggih betul handphone sekarang.
lepas ni mesti kluar strawberry pulak


imageimage

Tuesday, June 21, 2011

better write than talk

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:40 AM 5 comments
image

hey guys. i'm on blog now. can u see me? no? okbai.


entry for today. entah. aku pun xtau. but today really messing me up. serabut. then dibawak ke teluk batik lending2 jap layan angin menderu2 phew sedap betul bayu laut. datangla ke teluk batik! tahun depan tahun melawat perak so marilah ke negeri perak for those yang duduk kat luar perak la especially. jangan ckap perak xde pape coz u ols xexplore habis lagi kat sini.

karaoke lagi phew mmg sangat layan ah. lama jugak but aku rasa baru beberapa seketika hari aku karaoke. damn. phew. entah. then then, emmm.. ade prtandingan karoke but dunno nak masuk ke tak.

eh eh korang, aku pi dulu la. xtau la nak cakap ape. macam malu la plak cakap macam habuk kat sini. kalau blog ni boleh reject aku punye entry ni da lama kot die reject oz its nothing and macamana tah blog habuk ni ade peminat. hehehe

thanks for keep support hasil aku di sini. ya. sumtimes for me it is better write than talk. i cant say but i can tell u ols. kan. xsalahkan.

teruskan support ohzila even aku rase aku dah xde idea skrg.

=.='

aku tau kalau entry aku xmenarik mesti xde orang komen langsung. and untuk entry ni aku xharap ape2 pon. maap kawan2.

imageimage

Monday, June 20, 2011

contest hitam putih itu retro QILAKIN

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:51 AM 8 comments

CONTEST HITAM PUTIH ITU RETRO QILAKIN


dateline: 30th September 2011

weyt weyt salam satu malaysia. sini guwa nak kasi tau satu contest yang gua rasa berbaloi je la gua nak masuk. and aku rasa korang pun kalau free free bole la join contest ni. so kalau korang nak join just klik je image kat atas and for sure tak payah bayar.

nak tahu lebih lanjut, tekan la picca kat atas. tarak hal kan.

so gua nak pertaruhkan picca di bawah


d.e.s.c.r.i.p.t.i.o.n

amacam ok tak. time ni gua nak pi fotoshoot. phew petang2 layan angin gerbanggerbang sambil bergitarama bagi ikan makan kat tepi tasik lagi yu ols. ok. jangan jeles. gua ngan ramai2 tapi yang dapat masuk sorang dua je tarak hal la kot kan janji gua dah kasi hitam putih oke.

*************************

ok gua nak penuhi syarat2 contest ni. gua dah letak banner dah cantek2 kat atas. lepastu gambar pun gua dah letak manyak cantek hitam putih michael jackson. description gua dah letak and paling kena buat gua dah folo 2 orang ni



and gua kena tag 2 orang pasal contest ni and gua have to let them know about this contest. so gua rasa gua nak tag kat


so habis cerita. senang. 10 minit saja gua buat ini benda so apekah lagi mahu tunggu. join join la!yeppp. tak rugi. okeh! byebye.


imageimage

Sunday, June 19, 2011

tak tahu pakai

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:46 PM 13 comments

hallo dear. phewittt. so harini mmg kebosanan stat balik nak nak hari Isnin ni kan. wehehhe. eh gua nak tanya sikit la kat u ols. gua ade lomo camera macam kat atas ni. sebijik la tapi gua tak reti guna. sumpah gua tak reti guna.

lepas tu camne? ade sape2 leh tolong tak. gua tengok org lain cantik je gambar diorang captured tapi gua macam cacat plak bab benda2 ni padahal gua interested habis gila. rupenye pakai filem je bole. so camne ni. gua da la pk nak beli lomo lain tapi gua rasa pakai ni pun gambar da cantik weh. tak caye? jap.



gua tak reti pakai la gila
but the picca is so damn beautyful mysterious
damn

help me ok

imageimage

wanted things on me

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:39 AM 2 comments

hari sudah petang ini. hari ni hari Ahad. tahu tak aku bosan mentekedarah dengan mengadap laptop sampai habis 3 movie aku tengok online bapak dah taktahu nak buat ape. fuh mengeluh fuh fuh lagi nampak tak aku bosan gila cuti ni. aku dah tak tahu nak buat ape dah bila mengadap internet dah ade bapak punya laju tapi kang bila wireless xde dah nanti mula la dalam kepala terbang itu ini nak bukak itu ini nampak tak aku macam hape.

image

bila internet xde depan mata mula la dapat story sikit nak post la kat blog ni mesti meletop ni bajet habis meletoopppp je cerita nak post kan tapi bila dah mengadap benda alah ni mulalah lupela sume tajuk cerita nak post sampai kering kontang darah aku tak berjalan nak tolong bagi idea nak post pasal apa.

sampai aku rasa aku kena bukak tumblr baru aku tau nak post apa.sometimes je ok. coz kadanag2 tumblr ni boleh jugak tolong aku postkan something coz there are variety of related story of me yang aku bole story kat korang.selebihnya rahsia. paham. for sure lah kalau aku post cerita camni xde orang nak komen. pecaya xpecaye just look lah.kalau ade tu mmg korang prihatin gila la kat aku yg tengah bosan san san ni tahu.

so here aku nak post sikit pasal benda pelik2 tapi real exist kat dalam universe ni. and seyes aku nak sangat dot sangap.


can i get this tent? bole la aku letak lepak kat teluk batik ke teluk senangin ke sedap la sikit rase pakai spek mata tengah panas lending lagi kau. kalau hujan fuh ade selimut phew sangat2 lah best gila. aman kan.



mmg cute gila macam alam fantasi kau minum susu pakai cawan jenis macam tu phew kan best. aku mmg pantang nampak benda2 comel ni. ehehe.



xpayah susah2 pi dapur amik air. agak2 air dah xde topup boleh tahan seminggu dua. hew..aku rase benda ni murah je tapi tak tau nak cari kat mana.



ni mmg typographic punya furniture and seyes aku suka gila komfem la umah aku nampak elegan sure lah korang kalau duduk nak ke bangun balik. hahahha. tomey gila lah. kan aku yg dah taipo plak skrg ni. but seyes ni sangat2 interesting.

ade lagi.lain kali oke.

imageimage


Saturday, June 18, 2011

Zami Ismail @ Pak Uda meninggal dunia

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:06 PM 11 comments

salam pagi Ahad

dengan ini sama2 lah kita sedekahkan al-fatihah kepada Allahyarham Pak Uda or Zami Ismail ke atas pemergian beliau buat selama-lamanya. Beliau menghidap serangan jantung dan telah beberapa hari koma di Hospital Selayang (xsilap) dan telah pun menghembuskan nafas terakhir beliau pada pagi tadi. dunno pukul berapa.

maka. dah tak berseri lagila Pi Mai Pi Mai Tang Tu. mak aku cukup suka tengok cite tu dulu. moge arwah ditempatkan dalam kalangan org yg beriman. amin...


al-fatihah

imageimage

Friday, June 17, 2011

hepi father's day

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:53 PM 12 comments

U kept me warm & safe, held my hand to show me the way, supported & inspired me through night & day, Luv U in everyway. Missing u on Father’s Day

HAPPY FATHER'S DAY

to all the daddies in this universe, the best wishes for you, you are the greatest things that I ever had. You are the only one who make me inspired u to success in my life.

ramai org chat ngan aku cakap
"dah wish hepi father's day kat ayah?"
"how's your father's day?is it great?"

luluh hati aku. xpe. bukan salah diorang. they did'nt know, my father passed away 5 years ago on 2006 because of septic shock for secondary stomach ulser. paham ke? bapak ak meninggal bcoz of ulser perut. tu jela citenye. gastrik dah tahap 3. so dah sangat truk and then suddenly die makan perut n usus. so, ya, dah sampai ajalnye.

dulu masa ada ayah, aku salu kroke ngan ayah aku sama2. ayah suka Black Dog Bone ngan Carefree. lepastu suara die jugak sangatlah sebijik macam Jamal Abdillah n he also can sing like Awie. arwah sangat rock. kami share hobi yg sama. kalau ad lagu duet, mesti dia ajak aku nyanyi coz he know that i can sing very well. nak2 lagu Senja nan Merah by Ziana Zain n Awie. so, bila skrg aku dengar2 lagu tu mesti aku sebak n nangis coz it reminds me of him. ayah salu pesan masa dia sakit dulu, jaga adik2. nanti ayah mati nnt tak taula life kitorg camne. ayah nak sangat aku belajar tinggi2. so, ape2 aku buat mesti capai target, kalau tak mamposla aku kena makan ngan rotan sebesar tongkat dia. huih. sakit weh. baru tau rase xde ayah camne kan. even though dia garang sangat2 n ditakuti kat kawasan perumahan aku, but dia sangat penyayang tpi die tak tunjuk. dulu masa skola, sehari bagi aku 3 ringgit ke 5 ringgit. mmg tahula rasa hidup mewah kan camne. sedihnye.

ayah sangat garang n suka marah2 aku bila masa dia sakit. aku jaga die kat hospital Manjung sampaila kat hospital Ipoh, sampai aku ponteng skola. sian tgok ayah sakit2. kadang2 rasa macam fedap nak jaga kat hospital sbb salu kena marah kalau buat sume xkena. sbb dia sakit. aku tak rasa apa yg die rasa. berbulan2 ayah duk hospital. sampaila seminggu sebelum dia meninggal, aku sangat pelik apesal, die sangat baik kat aku. bagi aku duit, layan aku elok2. jarang tau die camtu. aku ingat ayah dah nak sembuh. tapi sejak haritu die asyik sakit perut aje. tapi doctor cek xdepe. sampai hari ke3 sebelum die meninggal masuk ICU, aku terpaksa pergi ke Sabah. sebb jadi wakil mak aku, adik die kawin. aku berat nk tggalkan ayah, n aku mnangis teresak2 sebelum aku tggalkan dia. masa tu pukul 1 pagi. aku mintak maap kat ayah and for the first time i saw he is crying in front of me. macam tak sanggup nak tggalkan aku. mak aku cakap, die nampak yg ayah aku pegang kuat gila tangan aku seems like xnak lepaskan aku. maybe die dah tau die nak pi.

then, esoknya aku sampai KL nak p airport suddenly i got callfrom my mum that my dad msuk ICU. ok, flight sume cancel and masa tu jugak aku balik manjung. alhamdulillah. aku sempat jugak tgok ayah aku. n paling sedihnya, ayah aku xsedar langsung masa kat ICU. mak, makck, pakcik aku panggil2 ayah, ayah tak sahut. but when it turns to me, die bukak mata and seems like want to say something. setiap kali macam tu. and pada tiba hari die pegi at 5.20am, ayah pegi wat selamanya. and aku macam tak pecaya. aku diam and xnangis2. sampaila ada org peluk aku, baru aku nangis. pagi dah tak macam pagi, siang dah tak macam siang, tapi malam mmg dah habis gelap gelita.

*nangis jap*


sedihkan xde ayah. kalau ade, aku rasa aku xjadi macam ak skrg ni. humm. maybe life is more better than sekarang ni. tapi pada org2 yg ade ayah, ade yang buang ayah campak kat rumah org2 tua. its so pathetic you know. how come diorang boleh jadi camtu. xmacam oh sangat sadis ke padahal kau dtang dari bapak kau jugak.

ade ayah, buang ayah. orang xde ayah plak nak kat ayah.

just look at these kids, they need father.



makin lama makin sedih plak.
tengs sebb buat along jadi insan berguna untuk jaga adik2 and mak
just miss u ayah.

al-fatihah
got tears

sekian.

imageimage

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea