Tuesday, August 30, 2011

raya pertama-eat raya!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:11 AM 6 comments

jadah tak? kadangkadang bosan jugak raya ni. sementelah tunggu sahabat handai balik dari kampung mereka ni, mmg melangu ajela tak tau nak buat apa. makan kuih raya, lemang rendang laksa bihun sup lontong oh makanmakanmakan, tapi ape nak kisah, kan i love food. weeeeeeeeee. bukan senang nak dapat makan sedapsedap weh. haruslah memuliakan bulan raya ni sbb time ni la hidupnya makanan yang mmg stahun skali aje datang.




tak perlula aku menamakan makanan2 di atas sbb mestilah dah tau sendiri. hahaha. walaupun kenyang sekarang tapi tgok gambar ni pun dah cukup menggiyorkan meleleh bagai. emmmmm. telan plak dah ayor liyor. mmg awesome makanan yang ade di keliling skrg. harus makan! jangan risau pasal berak. sbb mmg dah jadi satu kelaziman kalau makan lepastu berak. yekyek!


selamat hari raya!

imageimage

Monday, August 29, 2011

selamat hari raya!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:14 AM 6 comments

harga sesebuah raya itu bukanlah terletak pada harga baju raya atau adanya baju raya atau tidak, dan bukanlah terletak juga pada adanya kueh raya atau tidak, dan juga bukanlah terletaknya pada adanya duit raya atau tidak. dan yang pasti bukanlah disambut dengan adanya lagu raya atau tidak. tapi terletak pada harga sesebuah keikhlasan ketika beribadah pada bulan Ramadhan di mana kita menyambut kedatangan Syawal khusus untuk meraikan kemenangan dalam melawan hawa nafsu ketika dalam ibadah di bulan Ramadhan. sungguh menang jika kita ikhlas, sungguh ikhlas jika kita benar tunduk kepada perintahNya.

nampak tak tazkirah aku di atas. selayaknya ustazah pilihan ke? mestilah tak. malu duduk antara ustazah2 pilihan tu. nampak kerdil sangat aku. kan. apepun, mesti mau berubah. insyaAllah.

tengok di bawah,macaroon kan.setelah first time rasa, manis nak mampos, rompong nak mampos di tengah2 nya and sangat tak sedap nak mampos, lidah tak luak bila tak sampai level kesedapan tu di reseptor rasa sedap aku.dem betol. kalau aku kencing manis ni, memang dah tahu alamat kat mana. posmen pun senang hantar. hantar kubor. xnak aku. belum sedia lagi.huhu.



well, di kesempatan ni, err. xpela. cakap la even kali kedua, selamat hari raya, maaf zahir dan batin jugaklah. huhu. mintak halal segalagala, tapi hati aku tetap keras xmemaafkan sumone ni..ya Allah. keras sungguh hati aku ni.


takpela.




imageimage


Sunday, August 28, 2011

take a breath

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:54 AM 2 comments


salam seluruh seisi alam,

hey hey harini 2nd last puasa lah. so how rasa dah puasa 3 minggu lebih ni. biasalah aku mulala dekat2 raya ni mulalah terasa syahdu lah, nak nanges lah, hiba pilu suma ayat pakai ayat sadis je memanjang kalau tak ape lagi ayat nak pakai kalau tak macham dambaan pilu kan.

and plus pulak dengar lagu2 raya mestilah bikin syahdu merdu pulak tu. kadang2 lagu tak merdu belakang kira tapi kalau ayat tu mengguris bikin hati terhiris mmg cepat aje tumpah air mata membasahi pipi berlinangan bergenang. haih. kalau da selalu dengar lagu2 jiwang sedihsedih ni ni la ayat atau perkataan wajib yg ade dalam lagu2 sedih dan pasti menitis tu.

kadang2 dengar balik lagu hepi kadang2 tak lut jugak mesti nak play balik lagu sdih tu pastu peh layan layan mmg lah pasti bersamamu sedih menangis. terhirisla aku sorangsorang situ mengkenangkan cinta lama buahati lama, pehhhhhhhhhhhhh. eh, tolong sikit, aku pun jiwang la jugak walaupun pada dasarnya rock macam batu tapi mmg kemutla balik kalau dengar lagu lalala sedih2 macam yang terputar kat belog aku ni ha. komfom sentap bikin terguris beb.


dulu masa raya2 aku dulu2 zaman sebelum 20-an mesti rasa syok sangat sebb ntah, sistem keremajaan masa tu baru nak meningkat so banyak perkara bru dapat time tu. mmg seronoklah sbb dengan kawan2 yang semakin matang plus xmatang entah banyak ajela benda baru. mestila teringat kenangan tu. tgok aku baru 22 dah syok dah nak peringat benda2 tu balik zaman tangkap cintan monyet. belum lagi umo aku 30 40.siyes lah komfom nak peringat balik punye..

huhu. raya pun semakin dekat. harap2 seronok.harap2 dapat berkat. so sape2 yg duduk are manjung tu ape lagi mai datang umah aku. maybe buat openhouse pada raya pertama.

alamatnye:

no 125, taman sri mawar, jalan kg cina
32000 sitiawan, perak

kalau nak num fon, bolehla pm aku kat chatbox or fb aku.hehe.


papepun selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin
wassalam




Saturday, August 27, 2011

hungry

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:37 AM 2 comments


i cant imagine how hungry they are. ya Allah, menangis aku Ya Allah. selama ni jika aku penuh dengan pembaziran dan tidak bersyukur atas kurniaan dan rezeki mu, ampunkanlah dosa2 ku. berikanlah keutamaan kepada mereka yang memerlukan, walaupun aku juga perlukan rezeki daripada mu..

bila aku makan, selalu tak habis. makan kepsi, ayam tak habis, pegi mcd, bege tak habis, pegi sarapan, nasi lemak selalu terbuang, makan abc, pun xmampu nak habiskan, makan aiskrim, dibuangbuang.

this things has to be shared so let all people know, there are a lot of people really needs our needs that we just consume to be needed when we really need. I bet NONE of you guys have been this so hungry. can we ask for food fair to be there and help them?

matikanlah mereka dalam keadaan syahid. sesungguhnya mereka tidak mampu untuk pikirkan apa2 selain dari makan dan lapar. they need food for energy. please i beg you all, share this for our muhasabah. feel free to do this. tengs.



imageimage


fb akaun ke-2, vote for me as well!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:29 AM 7 comments

salam. ni entry kdua untuk hari ni. and setelah bertahun bukak fb, kali ni aku terpaksa create satu lagi account untuk fb sebb limited 5000 je friends on facebook. mark zuckerberg kenapelah buat 5riban je. ce tambah sikit lagi or make it 10k ke bolehla jugak kan.


so boleh la klik gamba di atas untuk add akaun aku yg kedua ni yang bernama sama jugak macam fesbuk asal

tapi for those yg dah add aku tu xyahla add aku dah. ni ade jugak yang add aku ape kena. wuwuwuw. xlarat woo nak layan 2 2 akaun ni sebenonye weh.hahaha. stoplah pasal akaun fesbuk kedua ke ape ke lantakla.


++++++++++++++++++++++++++++++++

ni plak pasal contest. kalau boleh dan sudisudikanlah vote aku ye pada gambar aku yg bawah ni. and ade 2 step aje punggg

step petame:


lepastu step kedua:

klik gamba kat bawah ni and like jugak. hehe.


Please help me to win this contest..

bolehkan. easy sangatsangat. and sayang korang sangatsangat. mintak maap kalau entry ni tak bagi 5 bintang punye story nak mintak menepati citarasa korang.T____T


imageimage

Friday, August 26, 2011

gather at McD

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:47 PM 2 comments

teng to faris, syahmin,ikhwan, dayah, fizah, angah and dyah kadzim. mmg best gila lepak ngan korang. hai lama sangat dah tak jumpe and mmg surpiriseee gila bwak si hafizah anuar tu datang jumpe aku tak pasalpasal. hahaha. rindu kat fizah sbb die belajar kat russia.

hebat kan kawankawan aku. aku je terngadah kat sini menadah harapan. apeape pun selamatlah berhari raya semuanya. 2 hari je lagi nak puasa. salam salam.

imageimage

Tuesday, August 23, 2011

sakit hati

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:49 AM 3 comments

aku sakit hati
terasa hati
rasa macam nak mati
tapi aku tau amalan tak cukup lagi

shutdap babe
saba aje babe
u strong babe
lantak dia babe

ok babe
love u babe

babe itu adelah diri saya sendiri

imageimage

Sunday, August 21, 2011

jalanjalan Ramadhan

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:59 PM 2 comments

ade satu gambar aje yang dapat nak diterjemahkan kat sini. ketika berhuruhara bersama mereka melayari bahtera nafsu shopping di JJ yang diskaunnye melampau nak mampos, masing2 machammmm dah lupe diri bila bergelumang dengan RM RM yang nilainye sangat murah ketika itu. aku pun terlibat sama dalam kancahkancah dedikasi bersama mereka yang semangat menjerit oh SALE oh SALE emmmm, mata gua dah berpinar2 nampak 4 huruf tu.

hai, tolong sikit kalau cakap lecturer pun sebenanye naik kaki dan tangan membelek2 baju dan sluar yang dikatakan sangat awesome murahnya. nak tau sape lecturer, mestilah yg baju hijau itu. Mis Faradila. segenap kemurahan baju yg ada, pasti beliau akan celahi walaupun berjalan bersakit kaki. perempuan pasti kalau dah shopping, berjalan dr perak sampai KL pun kata xpenat. habisla si laki mati mengejar bini.

aku dapat sehelai padini pun jadila ibarat machammm dapat gula seguni. sronokla weh mana taknya benda murah kot, xkn aku nak lepas. padahal ade je hutang piutang yg lain kat orang. tu la azam nak pjak kaki aje xnak sentuh bajula xnak sentuh slua la. last2 amik.melekat jugak kat badan.

lepastu plak kan, xcukup2 pi plak gerbang malam. hai kat sana membeli belah lagi, jalan sempit ramai orang bau badan bau ketiak mak ai, aku redho jadi lebih rendah dari mereka apabila terpaksa mengharungi lautan peluh ketiak mereka. saba jela. dan berjaga2 itu sudah pasti takut ade org yg amik kesempatan ke. oh sangat la berjagajaga.

lepak vanggey pulak lepastu makan popia sebb lupa makan waktu berbuka tadi kat tasik raban so makanla jugak xkan nak membazir kan. hahahahha.

sebenanye sebelum p gerbang malam, kami lepak tuty frutty plak lepastu sbb si sinclair tu teringin sangat la plak nak makan tuty fruty. mak ai, kopak la aku makan skali. ko ingat murah. last2 dengan ekonominya aku pun amik sikit2 sbb aku bukan makan banyak pun. wuhuhuhu. dan aku baru tau ade satu lagi tuty fruty baru nak bukak dekat medan gopeng. ai dekat manjung kata nak buat. bila??? hahaha.

so tamat lah plak journey kami pada hari itu. tengs to mis faradila sbb bawak kami.hehehehehhe
banyak lagi gamba tak upload ni. tengs jugak to wan hassan, and haris, sinclair sbb korang aku pun terkut skali. wehehehehe.

imageimage


Saturday, August 20, 2011

skirt & maxi!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:45 PM 0 comments


hye u ols. hari ni gua nak cakap pasal skirt maxi gua da taruk dalam album skirt & maxi!!! so boleh cekedout kalau2 korang berkenan ye :) silekan silekan.

imageimage

Friday, August 19, 2011

Ramadhan iftar

Posted by norzillawatie binti zahidin at 4:08 PM 0 comments

assalamualaikum readers dan peminat sekalian. sekalisekala gua berangan nak ada peminat macam si lisa surihani ni kan best. apa salahnye kan. ini berangan ok. sesubuh yang aman tadi dah cukup mentenangkan perasaan sekarang ni yang semalamnya kusut masai haru biru plusplus nangis sedih tak dapat habiskan soalan test subje Business Environment semalam. sedih tak terkata walaupun tu first test aje padahal gua da yakin gila bole buat betulbetul. takpela, tu namanya gua berserah rezeki test tak memihak ke gua. yakin insyaAllah lepasni lebih baik.


hoiiiiiiiii. bangunla da pagi. aku tak jeles korang tido tapi aku jeles semua budak rumah aku nak pi KL bershopping raya while i'm alone at home tersidai tersadai sorangsorang macam ikan paus di daratan mintak nyawa hai memang bosan kalau duduk je kat rumah sambil mengkenangkan syoknye diorang pi shopping raya. naknak plak sekarang aku dengar Padini buat sale sampai jatuh harga buat sehelai baju RM 6 aje.waaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! T_____T. gampang tak kan. time time macam ni la buat aku sadis nak mampos belaka.

bundle pun xsemurah itu. aku redhoooooooooo jelaaaaaaaa T___T (nangis tak menitik)

lepas tu mesti bakal tiba plak gambar2 yg akan ditag pada aku untuk menaikkan level kejelesan aku saje saje je. sesungguhnya aku berpuasa.aku bersabarrrrrrrrrr....

aku pi krabi island plak nanti jangan jeles ok. aku tagtag plak kat korang. pecah kaca pecah galas, dah tag aku balas! hahahaha....

scroll ke bawah akan nampak lah imejimej iftar dengan bebudak rumah aku plus cameraman seorang lelaki yg merupakan kawan aku tapi bukan kawan budak rumah aku, lepastu diorang berkenalan and bersembanglah mereka act macm 10 tahun da kenal. harrrrrammmm..hahahah..

so jalanjalan pi stadium ipoh sambil layan baubau kesedapan roti john putrajaya sangat lah mengasyikkan and boleh runtuh iman puasa aku. terliur aku lalu telan balik. tak batalkan???xkan nak ludah..tttuih!!!! sangat tak sopan ye.nonono....

makan plak kat dataran bawak makan banyak2 plus makan nasi goreng ikan rebus, tahu tak betapa syoknya perut melayan diri dengan suapan2 makanan2 yg enak dan lazat. yg trajisnya bila makan sedap2 aku teringat adikadik kat rumah and itu pasti membuat kan aku macamni...sobsobsob...tsktsktsk....


tak saba tunggu azan maghrib



kerusi ada nak jugak duk kat eskeletor


jadi sekianlah untuk iftar ramadhan pada kali ini. and pada sapa2 nak order2 baju silelah add saya seperti yg ada di fb di sidebar blog saya ni.

nampak tak. kat atas skali "gua" makin ke bawah " saya". hipokritnya bahasa aku. tak indah langsung. sekian terima kasih.

imageimage

Wednesday, August 17, 2011

vintage cardy :)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:31 AM 4 comments

new arrival sayangsssssss ...
ni vintage cardy only for RM 34
available in pink,beige and black in color!
so grab them now!
ada banyak lagi dalam album so just click
the image above and explore the dreamin dresses!!

imageimage

Tuesday, August 16, 2011

hem hem hem

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:30 PM 3 comments


hem hem hem
harini dah macam hari sabtu
tapi sebenanye hari rabu
tu pun kalau harini korang baca blog aku
kalau esok korang bacala tersipusipu
sebab hari rabu dah lepas dah ritu
mesti cakap macam tu

hem hem hem
harini xtau nak wat ape
sebab dah kalau duduk rumah saja
mulala ternganganganga
siang bertahan lapar ngan dahaga
oh tu kan perkara biasa
nama pun bulan puasa
korang jangan pulak buat2 tak bisa
jangan pulak buat buat lupa
makan minum bersahaja
hai nak kena repot ke?

hem hem hem
nak cakap pasal raya
bunga raya jalan raya
tak tak bukan itu maksud saya
ini kisah baju raya
kalau kisah xde feel nak raya
ni kan pulak nak beli baju raya
macam2la hal nak beraya
tapi kalau nak ingat seraya brkata

"wei ko ingat askar beraya?"
"bagus kau ganti tmpat mereka"
"diorang nak raya ko plak xnk raya"

aku da ternganga
kawan aku da mengata
okbai aku xnak cakap pape
ok memang aku nak beraya
janganla benci raya
raya menyatukan kita



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++


gua masih meneruskan tradisi gua punya entri
gua nak cakap ngan semua empunya diri
sapasapa nak beli baju raya sendiri
kasut raya sendiri
untuk orang lain punya diri
pun boleh sama sekali

bole la add saya punya diri
di facebook saya yang ini


gua nak tunjuk sikit2 barang ini
harap lu orang sukahati
sebb gua kasi harga rendah hati
cukup tak baik hati?







kalau suka inform la saya :)


hem hem hem

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:30 PM 0 comments


hem hem hem
harini dah macam hari sabtu
tapi sebenanye hari rabu
tu pun kalau harini korang baca blog aku
kalau esok korang bacala tersipusipu
sebab hari rabu dah lepas dah ritu
mesti cakap macam tu

hem hem hem
hari xtau nak wat ape
sebab dah kalau duduk rumah saja
mulala ternganganganga
siang bertahan lapar ngan dahaga
oh tu kan perkara biasa
nama pun bulan puasa
korang jangan pulak buat2 tak bisa
jangan pulak buat buat lupa
makan minum bersahaja
hai nak kena repot ke?

hem hem hem
nak cakap pasal raya
bunga raya jalan raya
tak tak bukan itu maksud saya
ini kisah baju raya
kalau kisah xde feel nak raya
ni kan pulak nak beli baju raya
macam2la hal nak beraya
tapi kalau nak ingat seraya brkata

"wei ko ingat askar beraya?"
"bagus kau ganti tmpat mereka"
"diorang nak raya ko plak xnk raya"

aku da ternganga
kawan aku da mengata
okbai aku xnak cakap pape
ok memang aku nak beraya
janganla benci raya
raya menyatukan kita



+++++++++++++++++++++++++++++++++++++


gua masih meneruskan tradisi gua punya entri
gua nak cakap ngan semua empunya diri
sapasapa nak beli baju raya sendiri
kasut raya sendiri
untuk orang lain punya diri
pun boleh sama sekali

bole la add saya punya diri
di facebook saya yang ini


gua nak tunjuk sikit2 barang ini
harap lu orang sukahati
sebb gua kasi harga rendah hati
cukup tak baik hati?







kalau suka inform la saya :)


diri sendiri

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:25 AM 4 comments

harihari tgok diri
tak duduk mestilah berdiri
baring pun boleh tp nak jugak berdiri
macam biasa ada kanan adelah kiri
itulah die tangan dan kaki
malasnye nak sebut yg lain lagi
ape kate korang kirela sendiri

gua penat lelah sendiri
menyepi sepi plus jiwang lagi
hai dunia bile la nak bagi
hidup mewah tak berbelahbagi

bukan sifat macam syaitan ni
cuma nak cri pengalaman sendiri
merasa berduit beli tu dan ini
memang aku tak sedar diri
duit poket menyempit mencaci
bukan xde space nak letak lagi
masalahnya habuk pun tarak mali

isu duit bukan intipati
cuma nak nyatakan hasrat di hati
sape xnak senang hidup dan mati
eh dah sebut pasal mati
psal mati jangan buat begini
kalau betul kau dekat Ilahi
tunjukkanla kau satunya hamba abdi
yangs satu kau sembahi

imageimage

Saturday, August 13, 2011

sepi sunday

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:59 PM 3 comments

hye you ols. assalamualaikum. apa cerita hari Ahad ni. gua borink padahal keje belambakan memintakmintak suruh dipegang disipakan buat nak submit esok supaya takdela kena berdiri luar kelas kan. tak pun xdela kena berdiri atas kerusi kan. huhu. sekarang zaman da maju takdela denda2 macam tu lagi. stakat berdiri kat tepi kerusi je paling2 pun 2 jam meh. mmg nak mampos kan berdiri 2 jam. sedih gila aku.



hahahha.


cinonet betol denosor ni. ok.so what to be done has to be done by today. erpp. betol x ni ayat aku ni mmg dah tunggang langgang bergelimpangan mintak mahap la ye. so sekarang dah puasa ke 14. da 2 minggu la beb! so ade lebih kurg 2 minggu jugak lagi nak raya nak habis puasa mesti korang skrg tgh excited gila beli sakan raya mentang2 gaji up up bonus raya lgi peh peh mmg bersyukur la beb. ade jugak yg gaji up naik 2 kali ganda peh ape kah tak sia2 ko pi shopping free free kan. untunglaaaaaaa da keje. aku ni mana keje lagi.harap cari duit sendiri je dulu ni mehhh. hahahhaa.

by the way, mmg sesaje aku letak title sepi sunday sebb entah rase mmg tah xde pape kan hari ni nak2 posoposo ni mmg takdak idea nak berbalun kat sini so ape yg sempt di copy paste di kopi je k. nak mengeteh tak bole kan. hahaha.

well well well.

aku msih lagi meneruskan kandungan yang sama bagi setiap kali entry dah macam satu kewajipan plak kan. ha sape2 nak beli baju raya kasut raya bole pm aku k.






bolela add saya di www.facebook.com/norzillawatie.zahidin
kalau xleh add saya. do pm me k.

imageimage

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea