Sunday, October 30, 2011

jagung rebus

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:27 PM 0 comments

this is what always happen to me
it is really me

hey Mr.Simple Simple Simple
cekedetcekedetcekedet

jagung rebus? watdahelyeah!

imageimage

saya dan classmate :D

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:32 AM 0 comments



sekarang 2.43 pagi
sumpah takde benda nak cerita
gambar buat terpampang di mata
masing2 senang buat hal sendiri la senang kata
teh o suam pengubat derita

i tak derita
saje buat cerita
T_T

macam terasa menari2 kat bawah Eiffel Tower oh!


sekian. saya happy bersama mereka.
walaupun rasa seketika. :')

imageimage

Thursday, October 27, 2011

potong jari. bagus!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:22 AM 0 comments

edit macam menjadik kan :D bagus betul teknologi sekarang. phew. in real life, jangan buat keje bodos ni ek. sayang sikit anugerah tuhan kasi. jangan sampai benda2 macam ni pun boleh buat lawak. lawak jadi lemak plak kang.peace +,,+


imageimage

Tuesday, October 25, 2011

perubahan

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:25 AM 0 comments

.......................................


ok tak wajah baru blog saya?

nak komen ngomel ngomel bebel bebel
comel comel


imageimage

Monday, October 24, 2011

rindu senior

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:26 PM 0 comments


sekarang ni mode asyik cerita pasal diri sendiri dulu. haoh. u know what.hari tu ada show masa malam pra graduan KPMSI baru2 ni and sangat teruja bila dapat berjumpa kesayangan senior2 yang dah grad. wwuwuuww. sedihnye tak dapat g Putrajaya.


rindu mereka semuanya. tak dapat nak tampal gambar banyak2. sebab baru ditag yang ni je. seronoknya tgok diorang semua dah keje and ada juga yg sambung belaja lagi. hum. sedey nok.


imageimage

tu je.bye

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:24 AM 3 comments

hari hari entry aku macam menggelikan and mesti kena prepare plastik siap2 sebab ade je gambar yang mintak dimuntahi hari hari. sabar je la ye korang. aku pun macam teruja nak post gamabr sebegitu padahal memang aku pun tak tahan loya, tapi layankan jela.

sememangnye tak tau nak post ape di sini. sebab dah lama tak cerita pasal diri sendiri kat belog sendiri. ape tak nye, gambar yang lain lebih diteruja dari gambar sendiri.hahah. lain kali capture la cantik cantik baru rasa macam "phew, nak upload fb lah" sambil tersengeh cengeng sorang2.

yelah. maklumlah. aku bukan fotogenik ke fotogenit ke. apetah lagi nak berfotogedik. memang tak reti la. sorry la. gua bukan jenis pandai senyum and nak jadi camwhore sanasini bila depan kamera.kalau cantik bolehla. nak tengok buktinya.



tu je nak story.bye.

imageimage

Sunday, October 23, 2011

otak berulat sebab makan sushi 2

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:48 PM 3 comments

hello peeps, sementara menunggu seseorang yg tgh berak, ewww. haha, sempat la kot aku update story sini. this is about otak. still about otak, for those yg baca entry aku before this, ok bole muntah for sure sape tgok gamba tu. kalau xbaca lagi, haruslah tgok sbb baru korang faham cerita aku ni.

nak muntah tak?

sila scroll sekejap ke ke bawah

get ready..

3..

2..

1..

ACTION!


Brain Worms - Magots & Brain Cancer


ok




korang nak makan sushi lagi tak?

nak lebih mendalam tekan sini baca habis habis

aku xlarat nak mengentry lama2 kang muntah.


terima kasih penyampai maklumat shomeyshayang
credit to u

imageimage

otak berulat sebab makan sushi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:52 AM 4 comments

org yang mengandung dilarang membaca dan menengok, kang beranak gak kat situ. sile muntah berbaldibaldi sekarang.

nak tau cerita apa,zass ke bawah.:D

ULAT DI OTAK AKIBAT MAKAN SUSHI

Inilah akibat makan sushi & sashimi (ikan mentah, gurita mentah,udang mentah, dsb). Nama orang ini Shota Fujiwara dari Gifuprefecture, Jepun, umur 80 thn, telah menderita sakit kepala yang luar biasa selama 3 tahun dan telah kehilangan kemampuan psikomotoricnya. Setelah menjalani pemeriksaan CT-scan & X-ray, doktor yang merawatnya menemukan sarang ulat di bawah kulit kepalanya namun masih diluar tempurung otaknya.

Jadi, BERHATI-HATILAH MEMAKAN SUSHI & SASHIMI !!!

Ulat seperti yg didapati pada kepala Shota Fujiwara adalah berasal dari parasit yg selalunye didapat pada tubuh ikan mentah baik ikan laut maupun ikan air tawar. Ulat parasit & telurnya hanya boleh dimatikan dgn melalui proses pemasakan dgn panas yang tinggi (digoreng, dipanggang atau direbus mendidih atau dgn pembekuan -10 degC s/d -20 degC selama lebih dari 1 minggu).


nak makan sushi lagi tak? beware lah.


imageimage


Wednesday, October 19, 2011

P.Mampos

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:09 PM 10 comments


picture credit to: Azril Razali


kepada org negeri sembilan, orang sabah yang duduk di perak ni nak tanya, betulke ada signboard macam ni. ahahahaha. kelakar siyot.

P.Mampos!

haha

imageimage

masuk penjara

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:20 AM 5 comments
Tahukah anda :

Tindakan menyiarkan gambar kanak-kanak terbabit dalam media cetak atau elektronik merupakan suatu kesalahan jenayah dan boleh dikenakan tindakan mahkamah.

“Seksyen 15 Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 601] memperuntukkan sekatan ke atas laporan dan penyiaran media gambar kanak-kanak sebagai mangsa dalam kes jenayah disiarkan dalam apa-apa akhbar atau majalah atau disampaikan melalui apa-apa perantara elektronik.

Pelanggaran seksyen 15 Akta Kanak-Kanak 2001 [Akta 601] merupakan suatu kesalahan jenayah dan jika disabitkan oleh Mahkamah boleh didenda tidak melebihi sepuluh ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi lima tahun atau kedua-duanya.

Moralnya sesiapa juga termasuk blogger kena mengambil perhatian. Sekatan keatas laporan dan penyiaran media gambar kanak-kanak sebagai mangsa dalam kes jenayah itu hanya boleh dikecualikan oleh Mahkamah Bagi Kanak-Kanak.



____________________________________________________


nasib baik aku xmasuk penjara and terima kasih anynomous sebab bgtau. ala. aku mana tau benda2 ni. T___T. janganle marah aku. T______T. terima kasih sbb mengingatkan. and apesal die anynomous ek. macam aku tau je sape yg post. hahaha. xpela. asalkan dah dapat peringatan tu and korang2 janganla post2 lagi benda2 macam tu. maksudnya gambar2 macam tu la. tapi, ramai je buat. boleh pulak. tak kena tangkap pon.T___T.


lepas ni xnak buat dah. expose cerita je. tapi jgn exose gambar ok.



imageimage

Tuesday, October 18, 2011

bayi dikelar budak sekolah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 4:27 AM 6 comments

‎[JENAYAH] KELAR PERUT ANAK

BETONG: Hanya kerana teman lelaki tidak mahu menerima anak luar nikah dalam kandungannya, seorang pelajar berusia 16 tahun mengelar bayi perempuan baru dilahirkannya sehingga mati dan perut terburai di bilik asrama sekolahnya di sini, semalam.

Kejadian menggemparkan itu berlaku kira-kira jam 7.40 pagi dan pelajar tingkatan empat terbabit dikatakan melahirkan bayi cukup sifat sebelum dia mengelar bayinya yang masih hidup itu dengan pisau pemotong sayur sepanjang 15 sentimeter.

Sumber berkata, sebelum kejadian, pelajar terbabit dikatakan gagal hadir ke kelas sehingga menimbulkan rasa curiga seorang guru lelaki berusia 41 tahun yang kemudian ke bilik asramanya.

Menurutnya, sebaik tiba di bilik pelajar berkenaan, guru itu terkejut apabila mendapati satu mayat bayi perempuan cukup sifat berlumuran darah di atas lantai berhampiran katil suspek

_______________________________________________________________________

ya Allah. ni la bayi yang dikelar oleh budak skolah mana tah yang otak takde aku pun xpaham apa motif nak kelar budak ni. eyyyyyyyyy!!!

korang baca tak paper harini. kalau tak tau cerita, p beli cari paper hari ni dalam metro ke tah mana2 paper jela. komfem ade cerita ni.

satu benda. tolong la.ada akai boleh pakai tak. budak2 pun ai xpahamla, mak bapak mana? grrrrrr!



imageimage

santapan gigi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:07 AM 5 comments

mungkin dah lama juga saya tak update belog. tapi untuk buat gulagula gigi, amik lah gambar ni buat santapan mata korang. peace. no war!



imageimage



Tuesday, October 11, 2011

bags on sale!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:27 AM 0 comments










and banyak lagi
korang boleh pi sini


just only until 17/10/2011
grab it now!

imageimage



Monday, October 10, 2011

tak menarik walaupun awak kawan saya

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:18 PM 4 comments

gambar hiasan sematamata

macam tak menarik

macam takde keje lain nak buat
macam takda baju laki yang muat
nak jugak baju yang ketat
tak takut ke tumbuh ketuat
tau tak korang meluat

mengata
yes i do suka mengata
but diorang lagi mengata merata

stop
macamana? sebb diorang mmg tercelop

tak suka
pertukaran terbuka
barang sndiri tolongla jaga

tak suka
korang bertukar rupa
sebb korang boleh jadi insan berguna
korang je taknak percaya

dari aku suka
aku jadi ternganga

tapi kadangkadang
mereka juga membangkang
sebb mereka bernaluri umpama tak berpedang
paham2la maksud "pedang"
takkan nak sebut "batang"

saya ada kawan macam ni
dia yang paling paham hati ini
dia yang selalu gembirakan hati ni
dia jugak yang salu pujuk hati ni
gosip sana sni
pasal laki bini

tapi satu perkara
saya tetap tak suka
awak sebegitu rupa


imageimage





lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea