Monday, January 30, 2012

sembunyi rasa gua

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:25 PM 1 comments
assalamualaikum semua peepsssss yang membaca blog ohzila ni. lebih luar biasa daripada biasa. okay. keanak-anakan pulak aku. hey darl, gua ada satu gamba untuk korangggg. nah!

why those people right now so insaneeeeeee!!!!

sedikit usrah pembuka kata. aku tak paham sekarang kenapa ada manusia muka macam manusia tapi act macam binatang. even binatang pun tak begini. why those people have this kind of black heart hati busuk merata membuang kelahiran baru macam ni. i show you on apa yang aku tak puas hati. pikir jap. ramai kat luar sana mandul nak anak. and selagi boleh usaha nak anak atas darah daging sendiri. tapi, kenapa manusia macam ni, buat darah daging sendiri macam ni. Ya Allah. Ya Allah. Ya Allah. semaikanla perasaan yang baik kepada mereka dan jauhkanla perasaan kemungkaran hasad di hati mereka. rasa macam sakit jiwa tgok gambar ni. perlu tak aku mengomel panjang macam ni. T__T kesian mereka.

nauzubillahiminzalik

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

okay. mode sekarang adalah story telling. gua kepingin rasa gembira, digembira-i, menggembirakan dan ada kegembiraan selalu di samping gua. gua taknak duduk dalam kontena sedih, di bawah tempurung murung, taknak bertapak di alas sepi, taknak berdiam di kediaman sunyi, taknak memungguk di unggun bakar hati. tak ke macam berangan nak berawangan dalam cerita fairytale aje. masalahnye skrg ni, dalam cerita fairytale, ade hero. dalam idup gua?? erghhh. kusut.


mesti korang tak dapat tangkap lagi apa gua nak. gua stress dengan keadaan sekeliling yang selalu asyik menekan gua dengan masalah. ke gua sendiri yang cari masalah tu?? gua rasa gua tak cari mr problem tu. mr problem tu yang cari gua. gua hadap hidup macam biasa, tak cari gado dengan orang. gua buat cerita sendiri, life sendiri. huhu. apa masalah gua?? haih. gua ni bukan perfect. tapi gua nak ubah lifestyle gua yang suka buat keje last minute, tangguh kerja jadi selambak. last2. assignment yang di bagi masa 4 minggu, boleh siap dalam masa sejam je. hebat tak. last last kau dapat Pass je. ape pun tak boleh. ceritanya kalau buat keje last minute, mmg haram berangan dapat Distinction.

masalah ohzila yang tak leh dibendung dari dulu sampai skrg. last2 baru ada nafsu insaf sikit. ape pun tak boleh. makan kuat, tapi gua tido tak kuat. gua takde perangsang nak tido so gua tido macam manusia biasa. gua senang bangun kalau orang kejut pakai kaki. gua sng bagi penampar kalau orang kejut jerit jerit. gua lemah semangat sikit. kena tau tu. ^_^. apepun gua kena ubah ubah ubah.

whatever it is. gua syukur dengan adanya kawan2 gua yang salu bagi gelak gua kadang2 bg nangis jugak sbb takde kelas tak bgtau. cis. Ya Allah, gua rakam kan setinggi terima kasih padaMU atas anugerah kesempurnaan yang gua rasa dah cukup untuk gua hadapi hidup gua ni.


classmate ohzila. ohzila mana?? tau??

klah.bye.

jap jap. sapee2 yang nak kasut kung fu. gua ada jual.


kontek gua kalau nak! byeee!

gua rasa macam nak delete entry ni balik sebab gua baca balik macam bosanlah.

imageimage

Thursday, January 26, 2012

carta hati batak

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:23 PM 6 comments
sebelum bercerita gua nak sampaikan usrah sikit.


begitu bunyinya. kita hamba kena sabar. Tuhan ajar begitu through Al-Quran and Hadis. gua banyak kurangan and semua itu datang dari gua sendiri. sesungguhnya juga orang yang selalu diuji is orang yang disayangi Allah. Allah sayang semua juga hambaNya apa adanya mereka pun. gua cekal and banyak belajar bersabar juga dari orang orang yang sabar di sekeliling gua. mesti orang cakap gua sembang lebih ke apa cakap macam payau je. ape salahnya gua nak berpesan pesan walaupun gua buat salah :'(

xpelah xnak cakap banyak

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
cerita lain pulak

gua sekarang da manyak syok dengan lagu #cartahati. walaupun hakikatnya gua tak berapa ngam dengan lagu #cintamukabuku beliau. sekarang nak sembang apa? cartahati gua?? gua takda sapa nak buat list cartahati. gua ada separuh hati aje mamposlah gua malas nak pikir sape nak masuk cartahati gua. gua sekarang pun sibuk dengan event sana sini, show lagi, kolej belajar makan minum gua lagi hoi sibuk. tgok, bahasa gua pun dah ber'guagua; sekarang mmg sebenarnya takda sapa pun boleh buat gua jadi calon cartahati diorang.


kalau boleh ni nak buat cartahati. tapi xpela.gua minat dia berlakon jeee. styleee!
heeeeeeeeeeeeeeeeeee :)


credit to : biqahatmin

jap. kenapa perlu gua cerita pasal carta hati ni. ish. semak pulak rasanya. sesak pulak. okay. hari ni hari jumaat penghulu segala hari. pagi2 ni actually gua dah ngamuk maki sepenuh hati sebab xde kelas xbgtau gua. ape korang ingat sri iskandar ngan manjung tu dekat ke. beron betul. membe aku yang duduk asrama pun xtau punyela dia pun marah tadi. apetah lagi aku kan. sesak pulak dengan benda yang xda masalah jadi masalah. ape lagi gua let go jelah. benda dah jadi and gua dah sampai sri iskandar pun. cerita banyak pun tak guna, letih otak je.

gua nak cerita apa lagi. oh yap. gua nak sembang bisnes sikit kat sini. so for those yang nak beli baju2 gua, boleh la order kat gua through fb gua di ohzila sini. ni contoh2 baju yang gua jual. kasut pun ada nyah.




and banyak lagi. jangan lupa bukak fb gua and take a look okay!


that's all lah kot. gua takda hal lagi nak sembang. emmm. gua pakai baju biasa, oklah, jumpa lain masa!bye!


imageimage


Tuesday, January 24, 2012

gath BP Teluk Batik

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:03 PM 10 comments


i found this and i looked at myself. the difference are, he hasn't sumthing that I have and I haven't sumthing that he has. He has no hand even one but he has the effort to work while i have perfect hand and it's completely with ten fingers but no effort to do anything.

kalau cakap pasal kudrat, aku salute orang seperti dia. walhal kudrat aku patut digahkan lagi dengan secukup fizikal yang aku ada. subjek yang nak diketengahkan di sini ada lah bersyukur on what we have and never look down towards them.

cukup untuk usrah harini. mari bersambung cerita..

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

last two days, Gathering Blogger Perak Teluk Batik. Sangat awesome sangat best. actually aku dah mengenali diorang agak lama sbb aku stalker diam diam diorang ni . ape jadi semua ketahuan la. and terbukak la pintu hati aku nak pegi jugak bila diajak si Penyu. yela, dah dekat sangat dengan rumah memang sepatutnya dimaki kalau tak pergi.

and result adalah seperti di bawah. I got so many friends, jokes, dibuli, dicampak, semua ada and all these things I buried on my memory and will last forever. This is a family and I want to be the one in it. Tengs Penyu. :)


satu



dua



tiga



empat



lima
"3 punca tercampak ke laut"



enam
-its'me and mimi-



tujuh
-yana, hepi birthday. be strong!-



lapan
-tengs Penyu-



sembilan
-tengs intan for the origami-
-amal thegarang-

well, banyak cerita kita makan sama sama pegi karok bising bising ketawa terhegeh hegeh semuanya ada and actually there's a lil bit cry juga. harap lepas ni kalau ada lagi gath aku joinla, kalau aku tak segan and tak malu lagi. tengs for the friendship. love you BPians :)

imageimage

Tuesday, January 17, 2012

cerekarama

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:41 PM 6 comments


respect is a need to fulfill a better life. it will turns to you back.


korang penah merasa bila dah buat salah dengan orang, lepastu korang hidup macam tak tenang. jantung macam tak cukup degup. oh segala benda tak tenang tak senang nak buat. tak kena tak cukup umpph segala perkara. tu lah namanya gelisah. yes, I do. contohnya, bila aku gadoh ngan mak aku, lepastu tak bercakap mesti lepastu aku rasa oh Ya Allah, how a big sin I did today. lepastu barulah aku mesej mak aku, "mak Along mintak maaf". harga sms satu sen. harga mintak maaf tak ternilai. tu aku belajar, whoever she is, saya tetap sayang dengan mak saya. and I miss her.


permulaan hidup kita bermula dengan mak. mak is everything. ok boleh saya sambung cerita lain. hey, i heard that everyone dah dapat baucar RM200 tu. semua sembang nak beli belah kat Popular la, MPH la, but then, lepastu semua cash kan..macam aku. semua muka berubah bila dapat free 200 hoi sape tak nak lah kan.

tiba tiba aku rasa bosan, k lah.bai.

imageimage

Sunday, January 15, 2012

kasut oh kasut

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:39 PM 2 comments



ok for those sape2 yang nak order kasut boleh la ke link atas and for sure korang nampak semua kasut yang ada. tapi leopard dah habis okayyyy :D

baik cepat tau nanti kasut saiz habis. and kaler merah juga still availableeee!


imageimage

Saturday, January 14, 2012

hey flatshoes!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:37 AM 10 comments




hello, di sini ada berbagai bagai warna untuk flatshoes yah for sure untuk perempuan. boleh klik pada gambar kasut berkenaan untuk lebih banyakkkkkkk pilihan warna. do contact me yeah! only RM30 sahaja for a pair of it.

imageimage


Wednesday, January 11, 2012

i have no idea.

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:58 PM 2 comments

apa nak tulis. apa nak taip. bosan bosan. ergh. no idea. zap zap zap. blur blur blur. oh bosan malam ni bosan bosan. kerja banyak malas buat hati tak kuat macamana nak buat ah gawat gawat. again again. keep yelling hey darling maling keling, ohzila is so boring nowadays.

dah pukul 4. meeting meeting. when i'll stop with all these stuffs. life without meeting, waiting, working and full of playing. boleh tak. it's not easy lah. life kot. lama lama mati. kau tengah hidup ni. tgok, aku memang takda masalah nak solve problem orang tapi terkapai-kapai dengan problem sendiri.

nah amik kau.


ni makan dia. suruh aku renung-renungkan sebenarnya.


imageimage

oh.ok

Posted by norzillawatie binti zahidin at 4:47 PM 2 comments


blog aku dah macam termanipulasi sendiri dan bergerakbalas sendiri bila semuanya bertukar rupa kancah kancah pakai dynamic theme dulu. sangatlah bosan. kawan pun takda. kan aku dah mengomel sekali lagi. oh ok. bosan bosan. and sekarang chatbox pulak baru je dipulihkan dengan bantuan kawan2 blogger perak. itu dipuji. terima kasih sangat sangat ye.



oh can i get this peaceful place please. want it for honeymoon moo moo moonnn. new semester dah bermula and semua perkara mesti baru. tapi benda yang stick lama is perangai. pergh. malas. kerja last minyter, bertangguh tangguh. owhhhh. malasnyaaaaaaa. bila nak berubah macam ni. lepastu kau mimpi nak dapat tempat indah begini. tongkat dagu la sekarangggg.

dulu banyak je benda aku nak sajikan kat blog ni. sekarang semuanya malas dan santai dibadai landai malas. apa nak buat. makin tua makin malas. kerja pun tak lagi. boyfriend, please bagi semangat sikit boleh. uhuk2.

dahla. tulis entry pun malas. gua sekarang tak sabar sebenanye nak tunggu baucar RM 200 yang tak dapat2 lagi tu. gua nak beli buku banyak2. buku yang xde kena mengena dengan belajar gua. novels and comics might be.

by the way, dont let dreams always be dreams. make it reality.


imageimage


lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea