Monday, March 26, 2012

aku dan ustaz

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:06 PM 1 comments
image

assalamualaikum dan selamat yah selamat tengahari dan now tepat pukul 12.11 pm. gua tengah radio tengah taip blog sambil menyambil duduk di atas katil and dikipas oleh kipas letak di dalam bilik yang just just kecik je pun muat muat untuk gua sorang duduk. no entry please.


kalau korang punye spentot macam ni aku rasa lawa lagi kain buruk kat umah.


okey okey okey okeyyy tettt. gua hari ni kelas sampai kul 11 je dari pagi tadi pukul 1o. so sejam lah kan. ape2 pun terima kasih ustazah kerana memberi pengajaran yang sedikit sebanyak memberi impak kepada saya dan kawan kawan. wehee. baiklah, saudara saudari cikebum cikebum sekalian, ape taknye hari ni gua banyak sangat masa. tapi gua nak peringatkan saudar saudari semua boleh tak ingatkan gua supaya buat esaimen supaya gua tak buat last minit punye keje yang perlu disubmit jumaat ini sebelum kul 12 and ada 2 esaimen pulak tu. dan minggu ni pula gua da program kat tapah dan sekaliannya, gua ada juga battle of the band ni. so, gua tengah cirit nak pikir banyak sangat aktiviti minggu ni.

gua rasa cerita gua kat atas macam nak expose lebih ape gua buat. abistu, gua nak cerita pasal apa. cerita pasal org lain kang kata gua sibuk jaga hal tepi kain orang. gua ada niat gua. gua nak share dengan korang je ape gua nak share. sbb yelah kat sini jelah pun medium gua dengan korang korang kan nak tau cerita masing masing. janganla marah gua wowoo..

emm gua sebenarnya nak cite kat korang satu benda. korang kalau tengok gua kat fb korang tau kan cane. tapi gua nak citer satu benda, gua dulu dulu kan penah syok kat satu ustaz ni, mak aiiii. dah lah memang tak hensem tapi gua da suka gua suka la. die punye teguran kat gua kadang2 mentikam diri kalau boleh mati mati dah tapi cara dia tu buat gua cair kot. haih. kadang2 dia bg signal je suruh gua turunkan lengan tangan gua. kadang2 dia komen kat gambar gua free hair macam ni je +.+'' (tanda mengeluh keluar peluh)

dia xsuka tengok gua tak pakai tudung actely. tapi bila dia tgok gua pakai tudung : haaaa..macam ni laaaaaaaa :D sentap jugak tapi yelah gua mmg sukaa la kena puji!

hum.. tapi yelah gua je tanak berubah. tapi kalau betulla ada jodoh dengan ustazzz tu, gua nak la beb. tapi org akan tekejut la sbb gua kan rock lepastu penyanyi pulak tu, lepastu jodoh plak dengan ustaz. eh main main ko. ade jodoh aku baru korg tau. lepastu ada lagi satu uztaz ni. ustaz B la kite panggil. dia pun selalu tegur macam tu kat gua kat fb. baik2 je cara dakwah dia kat gua. yelah, kejap bukak kejap tutup ape cerita kan. dia xnak orang pandang gua takda pendirian la apela. humm. gua tau tu lepastu banyakla lagi celoteh dia sedap je gua dengar. haih. yang sentap gua jugak.

rabak lah jugak bila la gua nak berubah. kadang2 gua nak tapi lemah betul pendirian gua ni. gua tak salahkan pun environment sbb yang nak berubah tu diri sendiri. betul tak. jangan salahkan keadaan luar tapi diri sendiri. tunjuk jari telunjuk kat batang hidung diri sendiri. itu tepat and itulah yg gua buat sekarang tapi xtau setakat mana gua ni nak jadi macam ni. T__T. doakan gua kawan kawan.



imageimage



aku dan ustaz

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:06 PM 0 comments
image

assalamualaikum dan selamat yah selamat tengahari dan now tepat pukul 12.11 pm. gua tengah radio tengah taip blog sambil menyambil duduk di atas katil and dikipas oleh kipas letak di dalam bilik yang just just kecik je pun muat muat untuk gua sorang duduk. no entry please.


kalau korang punye spentot macam ni aku rasa lawa lagi kain buruk kat umah.


okey okey okey okeyyy tettt. gua hari ni kelas sampai kul 11 je dari pagi tadi pukul 1o. so sejam lah kan. ape2 pun terima kasih ustazah kerana memberi pengajaran yang sedikit sebanyak memberi impak kepada saya dan kawan kawan. wehee. baiklah, saudara saudari cikebum cikebum sekalian, ape taknye hari ni gua banyak sangat masa. tapi gua nak peringatkan saudar saudari semua boleh tak ingatkan gua supaya buat esaimen supaya gua tak buat last minit punye keje yang perlu disubmit jumaat ini sebelum kul 12 and ada 2 esaimen pulak tu. dan minggu ni pula gua da program kat tapah dan sekaliannya, gua ada juga battle of the band ni. so, gua tengah cirit nak pikir banyak sangat aktiviti minggu ni.

gua rasa cerita gua kat atas macam nak expose lebih ape gua buat. abistu, gua nak cerita pasal apa. cerita pasal org lain kang kata gua sibuk jaga hal tepi kain orang. gua ada niat gua. gua nak share dengan korang je ape gua nak share. sbb yelah kat sini jelah pun medium gua dengan korang korang kan nak tau cerita masing masing. janganla marah gua wowoo..

emm gua sebenarnya nak cite kat korang satu benda. korang kalau tengok gua kat fb korang tau kan cane. tapi gua nak citer satu benda, gua dulu dulu kan penah syok kat satu ustaz ni, mak aiiii. dah lah memang tak hensem tapi gua da suka gua suka la. die punye teguran kat gua kadang2 mentikam diri kalau boleh mati mati dah tapi cara dia tu buat gua cair kot. haih. kadang2 dia bg signal je suruh gua turunkan lengan tangan gua. kadang2 dia komen kat gambar gua free hair macam ni je +.+'' (tanda mengeluh keluar peluh)

dia xsuka tengok gua tak pakai tudung actely. tapi bila dia tgok gua pakai tudung : haaaa..macam ni laaaaaaaa :D sentap jugak tapi yelah gua mmg sukaa la kena puji!

hum.. tapi yelah gua je tanak berubah. tapi kalau betulla ada jodoh dengan ustazzz tu, gua nak la beb. tapi org akan tekejut la sbb gua kan rock lepastu penyanyi pulak tu, lepastu jodoh plak dengan ustaz. eh main main ko. ade jodoh aku baru korg tau. lepastu ada lagi satu uztaz ni. ustaz B la kite panggil. dia pun selalu tegur macam tu kat gua kat fb. baik2 je cara dakwah dia kat gua. yelah, kejap bukak kejap tutup ape cerita kan. dia xnak orang pandang gua takda pendirian la apela. humm. gua tau tu lepastu banyakla lagi celoteh dia sedap je gua dengar. haih. yang sentap gua jugak.

rabak lah jugak bila la gua nak berubah. kadang2 gua nak tapi lemah betul pendirian gua ni. gua tak salahkan pun environment sbb yang nak berubah tu diri sendiri. betul tak. jangan salahkan keadaan luar tapi diri sendiri. tunjuk jari telunjuk kat batang hidung diri sendiri. itu tepat and itulah yg gua buat sekarang tapi xtau setakat mana gua ni nak jadi macam ni. T__T. doakan gua kawan kawan.



imageimage


Sunday, March 25, 2012

find me sumone better :'(

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:31 PM 2 comments

assalamualaikum peeps, blogger, people and so on you and you. gud morning and it still 8.32 in the morning. i dont have any idea to write here coz what i want to story you is just like banyak mencarut mencarut. ok i'll try to avoid this.

being a part of his life tu macam seksa nak mampos. i dont know what to do with this kind of man who has no feelings at all to the girl. when the girl ask for broke up, he say no. but what he did is just like ignore, nothing to do even no sms or call. and he just call if he really needs sumthing. what a babi kan. so, with this so called tak-hensem-sangat-gemuk-pulak-tu man sedar tak diri dia di mana and jangan ingat kau boleh pijak pijak kepala that girl sesuka hati. we also have the power.

and then kan, i can see the lies is everywhere. phew. ingat aku bodoh. but, the girl is like just let it be, not to be diperbodohkan but kumpul2 dulu buat cucur goreng dan dibiar berhari hari dan bila basi baru sumbat dalam mulut dat man.rasa la macamana cucur basi masuk dalam mulut kau. tak gitu kan. yah, this feeling cant be heal lah. ini man A.

man B plak bagus mmg bagus. tapi kan masak-lahnya, meluat bila perangai lama tak ubah2. lepastu keje nak mengungkitsssss. mmg fakap lah. we dont look for perfecto, but please dont be so stupido act like a good guy in front of people but at the back, macam kambing mengembek. oh no. i dont like this peribahasa but please, everygirl needs an attention, or else, the girl will say goodbye to you.

and these 2 men are so annoying. but annoying lagi atas tu. girl, you should dont let yourself to be rude with these 2 men. terseksa hari hari macam ni. fakap lanci semua ada. maaf maaf kekasaran bersepah di laman ini. i hate this feeling and help me to out from their life.


sometimes i feel like tak sabar tengok korang pulak broken heart. karma falling into you. padan muka mati seksa masuk neraka. pui! oh kejap kejap. please dont take for advantage to that girl because she is very talented to be with everyone. not with you cheap man!especially man A. korang jangan tertanya why this gurl have 2 men? there is no serious relationship but yes the girl is in love with these 2 guys but if problems like jatuh ke riba before get in love seriously and have the ikatan couple tu, apetah lagi bila betul2 in relationship. so it is like lagu farah AF antara dua gua tak leh pikir takleh belah. so mana nak pilih, gua malas nak pikir kalau 2 2 macam harem je. so no one. sometimes feel like nak tukar num telefon but that is not the gud solution. tukar orang baru lagi bagus. yah. kejam gua harini tapi kejam lagi mereka padaku ini. ini semua fiktif bukan rekaan bukan cobaan. what is the thing i believe this :


bye bye.


imageimage









find me sumone better :'(

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:31 PM 0 comments

assalamualaikum peeps, blogger, people and so on you and you. gud morning and it still 8.32 in the morning. i dont have any idea to write here coz what i want to story you is just like banyak mencarut mencarut. ok i'll try to avoid this.

being a part of his life tu macam seksa nak mampos. i dont know what to do with this kind of man who has no feelings at all to the girl. when the girl ask for broke up, he say no. but what he did is just like ignore, nothing to do even no sms or call. and he just call if he really needs sumthing. what a babi kan. so, with this so called tak-hensem-sangat-gemuk-pulak-tu man sedar tak diri dia di mana and jangan ingat kau boleh pijak pijak kepala that girl sesuka hati. we also have the power.

and then kan, i can see the lies is everywhere. phew. ingat aku bodoh. but, the girl is like just let it be, not to be diperbodohkan but kumpul2 dulu buat cucur goreng dan dibiar berhari hari dan bila basi baru sumbat dalam mulut dat man.rasa la macamana cucur basi masuk dalam mulut kau. tak gitu kan. yah, this feeling cant be heal lah. ini man A.

man B plak bagus mmg bagus. tapi kan masak-lahnya, meluat bila perangai lama tak ubah2. lepastu keje nak mengungkitsssss. mmg fakap lah. we dont look for perfecto, but please dont be so stupido act like a good guy in front of people but at the back, macam kambing mengembek. oh no. i dont like this peribahasa but please, everygirl needs an attention, or else, the girl will say goodbye to you.

and these 2 men are so annoying. but annoying lagi atas tu. girl, you should dont let yourself to be rude with these 2 men. terseksa hari hari macam ni. fakap lanci semua ada. maaf maaf kekasaran bersepah di laman ini. i hate this feeling and help me to out from their life.


sometimes i feel like tak sabar tengok korang pulak broken heart. karma falling into you. padan muka mati seksa masuk neraka. pui! oh kejap kejap. please dont take for advantage to that girl because she is very talented to be with everyone. not with you cheap man!especially man A. korang jangan tertanya why this gurl have 2 men? there is no serious relationship but yes the girl is in love with these 2 guys but if problems like jatuh ke riba before get in love seriously and have the ikatan couple tu, apetah lagi bila betul2 in relationship. so it is like lagu farah AF antara dua gua tak leh pikir takleh belah. so mana nak pilih, gua malas nak pikir kalau 2 2 macam harem je. so no one. sometimes feel like nak tukar num telefon but that is not the gud solution. tukar orang baru lagi bagus. yah. kejam gua harini tapi kejam lagi mereka padaku ini. ini semua fiktif bukan rekaan bukan cobaan. what is the thing i believe this :


bye bye.


imageimage






Friday, March 23, 2012

celotehan pagi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:54 PM 1 comments

assalamualaikum yuhuu bloggers, kawan kawan, saudara saudari cikebum cikebum! hahaha. gua rasa bersalah gila sebab dah lama tak update belog and gua tau gua dah hilang peminat gua kat blog ni. wahh. harap harap mereka masih sudi lagi bertandang ke sini. gua rindu celoteh korang kat blog gua ni pun hai.


soalan pertama. ape cerita? gua sekarang bizi dengan band gua. jap, gua just artis orang kahwin je. mana mampu nak naik stage mentor jauh jauh. akademi fantasia? pun tak lepas. gua sikit2 bolehla. gua khayal bolehla. berangan bolehla. betul2? biar betul? haha. kalau ade rezeki insyaAllah, amin. korang doakan la ohzila lova ni.

korang. ohzila dah umur 23 tau tahun ni. ramai membe dah kawin kot. gua plak. tak taula. nak juga kawin weh. huhue. belaja pun xhabis lagi macamana. apetah lagi nak keje. gua nak juga keje. warghh. siapa pun calon gua, harap terima la gua seadanya. gua banyak pe'el. tapi gua pandai masak. jap gua bukan nak promote diri sendiri, gua saja celoteh pagi2 kat sini.

sekarang pun gua bz dengan bisnes gua. bisnes baju korea. alhamdulillah. rezeki. bulan ni gua tak penah sesak. selalunye sampai hujung bulan mesti sesak makan megi. xpun makan nasi putih dengan ikan bilis gireng tapi sampai skrg gua masih bisa menikmati makanan enak dan lazat. kire masyuk juga la sikit2. so gua ada rasa nak kumpul duit and nak beli sumthing yang gua dah lama idamkan. apa dia? sori, gua xnk bgtau. dah ada baru tunjuk okay :D

jap. gua nak mengadu kat korang ni. gua punya gitar kesayangan dah hilang. selama 6 tahun berabdi dengan gua, baru nak hilang sekarang. gua sedih gila. sedih nak err. sedih la gila. jangan tanya la macamana bole hilang, tapi gua frust gila. gua malas dah feeling2 nak beli gitar satu lagi sbb gua sayang gitar tu je. gua tak terbukak hati lagi nak beli gitar lain sbb sekarang mengenang gitar gua yang tu je. ade sebab kenapa gua sayang gitar tu. eh, kalau korang hilang barang pun yang mmg jadi priority korang, mesti korang pilu kan. dambaan pilu kan. tangisan dalam kerinduan kan. jadi apenye. marilah bersedih. nak berkorban apa saja pun, gua tgh korban hati aje ni. hati ini walaupun telah dilukai, namun diri tabah jua menghadapi. amik kau. pencuri yang amik gitar gua tu, gua harap kome tak kawin la sampai ke tua. gua tak respek pencuri gitar ni. maling!


gua nak sedih byk pun xguna. dah hilang, hilangla. babai jela. takda yang lama, ganti yang baru.nnt2 la gua pikir. nak cipta lagu pun susah. sbb ada pertandingan cipta lagu gua nak enter pasni. kalau xde gitar cane gua nak cipta. k la. gua sakit perut. gua nak yayak. babai.

cube korang test komen entry aku ni. kot2 le xleh komen lagi macam sebelum ni mmg gua nak hangin.

imageimage


Saturday, March 10, 2012

redha dan pasrah

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:34 AM 2 comments

yah its been a long time i'm not writing things here.


what do you thinking.
redha dan pasrah janji jangan menyerah.

ni bukan citer citer ayam macam ombak rindu tu. bukan sama sekali. cuma nak kait sikit2 pasal cinta zaman2 moden ni kan. bukan macam cinta orang dulu2. cinta dikait bertahun lamanya nah bila balik perantauan last2 kesian laki kau cari orang lain. alasan xsedia xready haprak ke jadah. last last kau tengokla cerita ombak rindu tu. eh xyahla, ce korang tgok plak cerita korea tu. lagi kesian. salah sikit je pun. aku bukan nak bekap orang yang jahat and xdapat jd heroin tu tapi ce tengok dalam citer pe ek. jap. eh MY GIRL. lah kesian kan. nangis2 kau.mampu kau macam tu,


oi kesian gila la tengok muka kau jah. nasib kau da kawin ngan yusri KRU tu.



ni la watak dalam MY GIRL tu.kesian kau jah. penat kau main tenis juara dunia.


ni la cerita zaman2 sekarang cinta punya pasal dah jadi trend mcm ni. aku sangat tak suka.kesian kot. kesian sungguh. yang kita plak kena mengagung2kan heroin tu. padahal yang sungguh kesian diorang2 ni. sangat xadil. ala, kalau stakat prangai sikit2 tu apela sangat. nobody perfect la. kan. aku cuma nak pandang sikit la dekat watak2 macam diorang ni. kena sanjung juga weh. asyik heroin je dapat nama. kan. kesian diorang. :)

redha dan pasrah. menyerah jangan. sabar dan tawakkal.
salam.hehe. ending aku tak manis and xtau nak habiskan macamana.
so okbaila. hihi

imageimage



lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea