Monday, April 23, 2012

the first need for a girl is attention

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:57 AM 1 comments
assalamualaikum

hye. semuanye. sihat ke. tgh minum apa. pepsi cola nd lala proton saga warna merah? penah main game ni?? ha?? sape tau main ni maknanya mmg hebatla game ni dah melepas ke seluruh pelusok tanah air kita. wahewahewaaahh.

hari ni aku nak buat satu isu. berkenaan pasangan menyakitkan hati pasangan which penah berlaku juga pada diri aku sendiri. nangis sendiri pui pui ingat balik boleh makan diri. jangan terjebak dengan emo, nanti susah dah la tade sape nak pujok.

aku bukan ape, aku nak juga berada di pihak perempuan, untuk menegakkan yang sepatutnya untuk menjaga hubungan,kenala ada kejasama and saling jaga hati masing masing. gado gado tak syok. sedih weh gado gado tak lerai ni last last bercerai berderai la perasaan. jadi laki laki satu benda kena tau is korang kena jadi kaki pujuk. kalau tak weh, ape guna jadi laki. mmg la pempuan pun kena juga pujuk laki tapi utamakan pempuan dulu. lagi satu benda, kalau pempuan tu cakap xnak, dia actually nak. ape benda pun. tau kenapa?? sbb she needs an attention kalau tak buat pe becinte bai.


yes, boys kena tau, the first need for girls and ladies is attention. so pliz learn how to pay attention to them as well as you can because from there, hubungan mau kekal lama. and please be soft spoken. you are used to be a man for them to protect them, give them a shelter whatever ever happen lah. walaupun digigit nyamuk. begitu tinggi nilai cinta kalau hangpa betoi2 nak kat gf hangpa. adoi payah betoi dah masuk utara ni.

ok. nak tau x, aku ade la kawan aku ni punye kawan, jantina dia laki. aku cukup tak suka cara dia. mmg fuck gila. aku aritu adela dalam kete kawan aku kan, lepastu kawan dia ade lah sebelah jugak, aku duk belakang je. aku dengarla depa dok sembang2 kuat plak tu. dah la annoying, muka tak hensem, lepastu bole dia cite kat membe aku camni pasal bakal isteri dia, " hang nak kat aku ka tanak, hang pikirla masak masak, aku mmg bole tinggalkan hang bila bila masa ja. kalau hang nak kat aku hang kena ikut cakap aku, buat apa aku suruh. hang nak kawin dengan aku kena ikut cara aku. hang betoi2 nak aku kawin ngan hang, hang tunduk kat aku. kalau tanak, xpe, boleh belah". sekian. 

adoi, nampak kan lelaki jahanam di situ. lepastu pempuan tu macam tunduk jela ikut cakap dia kau tau kenapa. sbb pempuan tu dah macam kena chrek ngan laki tu. aku punyela hangin bila ada laki camni threat pempuan tu macam tu. bodo gila. aku tak aibkan sesapa tapi aku nak korang pikir bila ada jenis laki camni, pempuan nak jadi ape. xleh nak salahkan pempuan weh, pempuan pun ada hak juga. salah tetap salah tapi runding la sama sama baik baik. ni nak hapuskan hak pempuan tu sbg pempuan nayalah hidup bawah ketiak hang. tu kalau tak berbulu nasibla, kalau berbulu? habisla. ni perumpamaan yang korang kena paham sendiri. maksudnya, xdela serabut pempuan tu nak hidup. ni kalau dapat laki camtu tak ke kesian. 


kesian la nasib kaum hawa disantap begitu lepastu ditindas macam tu. tak adil sungguh. tapi kalau aku jenis lawan balik. hak tetap hak. selagi nampak benar itu lah benar. please dont make use kaum hawa macam tu. but, in this point, i'm not going to blame man 100%. thats why, bila begado,runding baik2 and please avoid 100% to get divorce, oh that is a bad idea kawan kawan.

well how many times do you need to get hurt. so think of us too, men. jangan dah takda baru nak hargai. but ingat, perempuan juga ada lakukan macam tu kat laki. so, girls, hangpa takyah tunjuk kuat sangat sbb sekuat2 perempuan ni hanya lah kat mulut je. tenaga takda. susah walaupun kau tali pinggang taekwando kaler hitam masuk tournames international level. takyah la, the strength of love bukan terletak pada warna tali pinggang taekwando. okay. ^^ seems thats all for today.

feel sorry kalau cerita ini meng annoyingkan. 

imageimage

Saturday, April 21, 2012

terbakaq umah nampak asap, terbakaq hati sapa yg tau??

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:39 PM 1 comments
assalamualaikum

memang ah setelah kian lama wey aku tak ngapdet blog ni.so, kepada peminat mintak maaf tak dapat tulih apa2 journal,story pun di sini since a lot of work to do, assignments and malas dah nak letak banyak2 alasan. sbb mmg alasan! hahaha. pernah dengar, terbakar hutan nampak asap, terbakar hati siapa yang tahu?? ni aku amik dari pacik bejanggut Karam Walia Singh. ke Karam Singh Walia. mai cek taboq sikit gamba Karam ni kot hangpa tak kenai mmg hangpa dok buat trok la rugi hidup tak tgok Buletin Utama.


ni aku nak cita kat hangpa suma mai sini cek nak habaq mai, ni bukan kes2 ngungkit ka apa. tapi cek nak habaq cek terasa nak mampoihh ceroihhhh wey. T__T. hati ni dihancoqkan terok ngan segolongan orang ni yang bernama kawan. ni kawan kan, cek nak habaq banyak jenih. hangpa kan elok2 la kawan. kadang2 ada kawan tu nak kawan ngan kita semata suma tu just take for advantage apa hangpa rasa. lepastu, bila senang tak mau pandang, bila susah, jumpa aku buat muka resah. await lagu tu ha? aku xpaham. takyah sebutla apa depa dah buat kat aku tapi patotka jadi lagu tu. hangpa, hangpa kena nanti. hangpa belajaq la lebih2 sikit. hangpa dah tua bangka. hangpa nak jadi apa? 

nak jadi kan cerita, aku maleh nak layan la depa2 ni. apa pun, janganla balas jahat bila depa buat jahat. depa baca ni, depa sentap, memang mantap. tu kalau hati tu dok sentapla. kalau tak, xpala, depa maybe tak perasan or takda perasaan. 

well apa jadi pun cek nak habaq mai, just shine ur day with full of happiness. biaq pi depa tu, depa tu buat bodoh ja, sbb kalau hanpa layan sama, hangpa pun bodo. bg aku, ada satu kawan aku yg aku xkan lupa, yang dah dok lama kawan ngan aku, tp la ni dok KL. keje jauh da sana. bila dia susah senang ingat aku sini. aku hepi ada kawan camtu, dulu skola sama2 pi sama2, buat jahat pun sama2 woo. pengawas sama2. sapa2 tau, depa dapat tangkap la sapa. 

ni satu, kawan jangan makan kawan. ada kawan, boleh jadi stranger. and ada stranger bole jugak jadi kawan. hangpa nak nilai, tgok bila hangpa susah, jauh mana dia kerah untuk hangpa.tanpa diminta.banyak lagi cek nak cita tapi sikit2 cukupla. cek belajaq la mana silap cek yang lepaih2 tu cek buat jadi pengalaman hidup. yang kawan yang suka take  4 advantage tu, tgokla nnt bila takda sapa nak pi kat hang betoi2, sampai masa aku pun da tak layan hangpa, terkuboq la hang tanam diri sendiri kat situ. 2 words je cek nak habaq mai, PADAN MUKA.

hangpa jangan dok pelik aku post slang utara ni cek xtau la napa. =.=

image

imageimage

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea