Sunday, March 24, 2013

alhamdulillah rezeki

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:28 AM 7 comments

assalamualaikum wbt

2.28am

aku nak bagitau tapi aku tak mampu. kadang kadang sembunyikan perasaan ni dalam hati macam letakkan diri dalam tong sampah yg terpaksa tutup hidung sendiri dengan bau bau sampah ah keliling pun sampah. keluar tong sampah pun rasa macam sampah juga dengan angin angin yg ada. semua macam sampah! patutke aku judge begitu?

sudahla zila. lupekan sengketa. 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Sabtu baru ni, aku ke wedding kawan aku Wan Nur Atiqah. ni kawan aku dari kecik dari darjah 2 lagi kot. ko bayangkan umur kami skrg dah 24 tahun. dulu aku penah kawan ngan dia salu pi umah dia sebelum nak pi sekolah. best gila. mak dia pun baik. semua keluarga dia baik baik. apepun wan sori aku xleh lama ke wedding ko, sbb aku ada acara lain lepastu. and dalam diam diam terjumpe plak schoolmate gossipmate bisingmate aku si kenet ni Normi Zarifah cadbury cadbury so sweet. hehe. makin bulat! i miss u normi!

Photo: Terjumpe si kenet ni kat sini.rindunyeeeeeee :)

bila terjumpe mmg macam mak jemah tak penah jumpa anak dia. nomi! zila! ohmaigod. best gila betul jejumpe kawan kawan lama tak jumpe ni. i love you nomi harap boleh jumpe lagi. and aku juge tak leh nak lama. and yang gila nye jumpe nomi, dengan langsung tak tanye kaba aku sihat ke tak, dia terus mintak kamera nak tangkap gambar. bertuah betul punye budak. hehehe. buat tatapan dan kenang kenangan senang nak bagi kenal anak anak nanti. hahahhaa. comel nomi ni. bising dia pun comel. tapi bila dia gelak, ish ish lagi comelest!

then, lepas je ke balik dari wedding tu, aku terus ke satu tempat ni ke program Astro Fiesta Mesra Belia di Sitiawan, Perak dan aku melibatkan diri dengan aktiviti di sana dalam pertandingan karaoke. mmg best. dengan  19 handalan handalan karaoke yg masuk, aku agak tergugat, bila la aku nak menang ni kat manjung. i tried myself how far aku boleh pegi, asal masuk je tak menang, asal masuk je tak menang, kalau dapat pun ke final aje. so bila nak berubah kan asyik tak menang je. so aku pun dapat nasihat dari sifu sifu yg nyanyi, aku belajar and aku belajar dan cuba juga ceburkan diri lagi skali mencuba nasib dalam pertandingan karaoke.



alhamdulillah, syukur ke hadrat ilahi, atas sokongan kawan kawan yang hadir, dan dengan lagu yg aku bawak dalam pertandingan tu, Di Persimpangan Dilema - Nora mendapat tempat di hati juri and aku jadi Juara Karaoke hari tu and bestnyeeeeeeeeeee. tq semua :)


tq pada kawan kawan yang datang like wan and wawa, meor, abg omar and bini and anaknye, dayat, fizz cizudin dan adiknye aten dan balaknye lan. time kasih yg sudi datang dan tq juga pada kawan kawan yg terjumpe yang turut bagi support. tak lupe juge pada ibu belia dan anaknye wani dan haikal dan opahnye juge yang turut menyokong dari belakang ketika tengah menjual barang2 rotan kat situ. so sweet. dan entah sape sape lagi yang aku jumpe yg turut bagi sokongan, terima kasih tau. 

dan selepas dari tu, aku pun gatai kena la tangkap gambar kan. ehehe. so kali ni da menang karaoke and after this aku kena sediakan diri dengan Battle Of The Band di Langkap pula. so aku tak tau la kan ape nak jadi nanti sbb masih lagi dengan prektis. hopefully korang doakan kejayaan aku. hanya Allah saja yang dapat membalas budi kalian semua. terima kasih sbb masih ada yang sayang saya. terima kasih mak yg turut bagi sokongan.

sayang semuanya. dari saya
OHZILA

imageimage

Wednesday, March 13, 2013

jangan bagi aku naik hantu

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:41 PM 2 comments

assalamualaikum

well mud tadek baik sekarang. aku rasa nak sepak sepak je orang ni tangan tengah gatal tengah ringan bila bila je nak hayun pun boleh. whatever lah pun nak bergurau batas batas takde ke? lu orang rockers maki hamun pun, yg menghadap korang skrg ni bukannya jantan ada pedang telor kat bawah. 

i dont like to talk rubbish here and bgtau ape masalah aku kat semua orang, but please at least respek dan jangan la sampai nak malukan depan semua orang. ai macam main api plak, lagi dinyala lagi tu ditabuh minyak petrol. aku tension betolla. nak cari gado dengan aku bertempat sikit boleh tak. terasa dihina kot. kalau stakat ade geng kat situ and show korang punye power kat situ secara berjemaah baik xpayah. korang tak tengok lagi power perempuan ni kat mana kalau marah. seee je la.

aku mmg marahla citenye. nak menyentap ke apa aku punye pasalla aku pempuan. korang menyentap tak macam klcc tu boleh terbalik pulak. sikit sikit sudahla bro, ce kalau mak kau kakak kau adik pempuan kau macik sedara ko kat situ kena pastu kau nak tengok je. hangin tak satu badan? 

bengang punye pasal, aku round satu lumut semalam aku pun xtau buat ape sengsorang je. aku mmg tensen citenye nak bergurau nak malukan orang bukak aib orang buat aku ni mcm jantan. aku taula aku ni kasar but doesnt mean korang boleh porak perandakan perasaan aku mcm tu je depan semua orang depan public la bodoh! nak aku tahan macamana lagi shit you!

then mintak maaf. kau ingat sori tu ape. its easy to be written, S.O.R.I. 4 huruf ni tak makna ape ape kat aku dah. aku tau at least ko ckp juge kan ha tapi lepas ni buat balik. tu yg aku malas nak lepak reramai. aku tau korang semua gelak kasar but at least tolong bg aku ruang sebagai seorang pempuan. kalau macam tu la lagi gaya korang sorila, hadap muka pun aku xnak. aku penat datang sampaikan berita gembira kat korang ni yang bg kat aku. suke kan korang bahan aku macam anjing kat situ? hell you!

semuanya atas satu gurauan. yes tapi ko penah dengar tak, kerana nila setitik rosak susu sebelanga. ko masuk dalam belanga tu ko rasa la apa rasa susu tu. mmg tak jadi susu dah la. so bila korang buat aku camni, aku rasa takdela zila yang dulu dah. nak pujuk ke ape ke lantak korangla. seronok dah gurau, bahan aku lepastu malukan aku like aku ni patung takde perasaan sukahati korang je nak hentam aku camtu. seriously, nak tengok aku hangin, aku xmengamuk menjerit jerit. tapi aku rasa korang pun tau kan ape aku buat. so this is my power. suka aku la nak hadap tak nak korang punye pasal.

lepas ni korang nak ape p mampos kat korang. chow chin chow. belah lu.

imageimage

Tuesday, March 12, 2013

jack & the giant slayer 'A'

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:22 PM 0 comments
assalamualaikum

hye cik tipah dan rakan rakan seangkatan yang tak tidur lagi. well, dah macam aku cakap semalam, dah jadi macam satu kewajipan aku update blog after 2 pagi. pasaipa entah, kalau la dulu aku buat esaimen serajin aku nulih blog ni aku rasa distinction je memanjang. well, what's the story for today what have i done for today. it isn't much better but too much cool. you know why? i met my friend masa sekolah rendah dulu. her name is mashitah. she is pretty cool with her good attitude from top to bottom where i can say her heart is full of blossom that i really adored.

petang tadi she called me and ask to go out with me and we went out together and tengok wayang cerita jack and the giant slayers. how much you will rate for this movie please tell me. om om om. mmg nak tahu Big Cinema Sitiawan sangatla sejuk and i didnt bring any sweater with me sebab nak tgok wayang pun like unexpected activity tadi sebb we planned for mcd aje and thanks mashitah sbb belanje aku! i love you.

she is an ex-student of UTP, very clever fever mever whatever and a girl like her amik kos Electrical Engineering Instrumentation and sekarang dah jadi engineer kat Sapura Kencana. talk about Sapura ni menyampah juga rasanya sbb hari hari aku anta apply for any position kat situ through jobstreet tp satu pun tak dilayan. hampeh betul. and she said that xpayah guna jobstreet sbb tunggula bertahun pun komfom tak dapat. what the hell!!!!!!!!!!!!!

aku tengah radak cari kerja sekarang ni, jobstreet satu pun tak membantu. hangguk betoi. respon pun takde macam customer service nye tak buat keje je. so she said that banyak keje kosong dalam tu and aku sangat sangat nak keje dalam tu sbb yelakan kena reject keje kat Vale. pui. tapi xpe rexeki kan ada kat memana. whateverla now i want to try my best kat Sapura. please please. Mashitah please help me tau. 

oh talk about Jack and the Giant Slayers, ceritanya sangat cool, legend, mmg wow mmg A lah aku kasik. mmg best and the princess sangatla cantik. 



walaupun dia bukan hero, tp aku suke dia ni.
hensemnyeeeeeeee




gergasi tu. euwww. ada babak dia korek hidung pastu hisap balik
euwwwwwww jelik!

so kalau nak tau best ke tak pi la wayang berdekatan and gerenti lu orang mesti suke punye. tq mashitah and kawan kawan kamu yg lain sbb aku leh tgok cite ni harini. kalau x, aku tunggu adik aku beli hat cetak rompak le jawabnye.

well something yg aku jumpa di tumblr, i found these long sleeve shirts and warna kaler pattern dia sangatla lawa and how to get these shirts please tell me nom nom nom. nak nak! comel gila. well you know me, i love something cute to wear and cute on me even aku tak kiut pun.





comelkan :) so lovely

okeyla setakat ni story for today. awesome and love you! thank you!

imageimage

Monday, March 11, 2013

makan, berat badan, no diet

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:01 PM 3 comments

assalamualaikum semua :)


kepada sahabat sahabat yg disegani semuanya harap sihat sihat belaka. aku rasa mmg dah jadi terbiasa kot aku kena update blog setiap pukul 2 pagi ke atas. dah macam office hour plak skrg ni. kalau keje lebih masa tu ape org panggil OT. overtime. kepale hotak aku kan. kiah sangat. propaganda aku mestila nak meletupletip nak nak tang mukadimah ni.

well i want to show you something


kalau terliur please like like like like

waduh waduh waduh tak tertahan rasa nya perut ini. apesal aku rasa teramat lapar sangat lapar sangat dahaga sangat om om om padahal air mineral berbotol2 depan mata biskut banyak dalam peti ayam masih dalam tudung saji semuanya ada termasuk megi tapi masih lapar lapar lapar lapar tidak terperi. ini sangat menguji. om om om 

minum seteguk dulu hilangkan kelaparannnn yg sungguh maha dasyat tu. haih. well, i have to drink a lot of water to sustain my body to maintain my healthy macam macam la skrg so that aku takkan drastik gemuk begitu sahaja walaupun makan ayam kfc hingga menjilat jari om om om. mmg dah tersebut benda benda sedap tengah tengah pagi buta batak ni ape la boleh buat kan. kalau la kfc tu sebelah rumah aje. takyahla susah susah aku masak hari hari, amik bau je dah kenyang. om om ommmmm. sabar lagi.

talk about eat. its a must for us everyday. tak makan takda energy. tapi susah juga. makan sikit susah makan banyak pun susah. tapi as for me, selagi boleh makan, makan je. lantakla naik berat badan. kononnye lah pada suatu masa dahulu kan masa slim slim. skrg kau tengok pegi timbang berat badan kat mesin penimbang masukkan dua kupang dalam lubang nahhhhhhhhhhhhhhh 46.4kg. before this aku dalam 42-44 kg aje. naik banyak tuuu. aku pun agak terasa naik itu tapi tang naik tu aku rasa kat paha la.time pakai seluar its like fit sangat dan ketat. aku penggemar tegar seluar seluar dari baju dan aku mungkin akan rasa frust sbb macamana nak alter seluar jadi besar. T_T inikah satu benda yg aku harus bimbangkan? 



ini petanda suruh aku beli kinder bueno esok. damn!


kadar tak tahan semakin membuak nafsu semakin meluak banyak benda dah terjebak ayat tak nak sebak macam macam lah aku ni siti situ sana sini komplen komplen komplen. macam ni la cara makan, then ko gemuk lepastu nak diet? oh diet is not easy la man. nak kena berjogging tetiap petang lepastu buat work out sit up smash down smack down sana sini baru boleh kurus? macam tak penting je benda semua ni bagi aku. so no diet lah kan. 

well, aku bukan nak mengata gemok itu sesuatu yg buruk atau menggerunkan menakutkan dan mencuakkan but, sometimes people will look good bila dia gemok. happy family happy je hidupnye kan. makan pun xyah memilih tolak kayu batu je. gemok is normal actually but kalau bagi aku it is too awkward. hak masing masing la kan. ada benda yg ko suka tak sama dengan apa yg orang lain suka. gemok is pretty but cute but aku taknakla benda tu jadi kat diri aku walaupun lepas kahwin, sbb aku nak juga jadi macam kak ton lawa slim memanjang walaupun dah ada cucu cicit piut miut menten ko kak ton. nnt gua try la beauty umaira kak ton tu ye. barulah bahgia rumah tangga. slim kak ton ye.

well, once lah kata aku dah gemok, mungkin harapan aku nak beralmari macamni dah xde dah. huhu. aku tengah nak format balik bilik aku ni letak wardrobe cecantik for my shirts baju baju suar sume supaya nampakla eksklusif sikit kan lepastu dinding sume nak cat la apela. well, lepas belajar bila dah tengah ada kerja sekarang pakat2 la beli baju online kat Ohzila Shopping Online ye. ni la lagi satu benda yang gila. baju baju selaur kasut bag and this is sangat best if i had this one nanti.


smart seyh

 well, mungkin senang lebih macam ni. kalau lapar p makan kan? so makanla selagi boleh. nak jadi comel ke ape lantak korangla yg penting bersyukur what Allah dah bagi kat kita kan. so, jap. aku rasa nak komplen apsal la panas sikit malam ni. ke kipas banyak habuk berat. haih.esok kena cuci ni. memanjat le aku esok.

well kalau cakap pasal makan minum menjamah melahap mentekedarah semua mmg takkan cukup and pls dont let this one to be a big issue sbb senang je benda benda ni. nampak je ngap. kawan kawan please dont get it hard ye makanla selagi boleh. jangan rasa risau makanan habis ke, friends is around you.

tengok ni

_______________________________________


korang kena tau aku mmg suka post benda yg comel comel cenggini.
sekian dan selamat tidur

fnish : 2.59am

imageimage

Sunday, March 10, 2013

boyfriend is like 30th february. it doesnt exist, yet never exist.

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:10 PM 4 comments

assalamualaikum wbt



its me ohzila 

salam satu malaysia, well Lee Chong Wei dah kalah untuk All England tapi takpe coz Malaysians love you. dun werry about the lose but please be happy coz we are always be with LCW :) 

howowyou? sihat kan. baguslah. now 2.12 am

nothing to say. nothing to write on. aku tengok tv. tv tengok aku. sampai sudah tv je tengok aku. harapan dan perasaan tiada langsung di situ. what's in me. yeah. nothing interesting about me at all. i am 24 to be this year and it's just a mess i guess. dah macam meluah perasaan sendiri plak kat sini. ok stop it.

people ask me, bila nak kahwin. shit. then i answer "dono. eh kau blablabla minum kopi blablabla taknak order eh ko blabla makan ayam blablabla saiz suar bape and so on" malas nak layan. a lot of my friends dah kawin dah ada anak, dah dah semuanya, tinggal timang anak cucu je. so, is it okay for me? for what? for takde jodoh semua kenapa korang sembang macam tak tau ke takdir tu di tangan Tuhan. aku plak marah kan. ni bukan marahla just aku rasa bukan skali dua kali tiga empat lima enam tujuh dan seterusnya kali aku dengar, tp beribu kali aku dengar sampai telinga ni aku rasa kebas, lemas semua ada nak dengar asyik tanya benda yang samaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa je. lemau la gitu.

bukan nak marah ye kakak dan abang abang tapi sebenarnya target nak kawin tahun ni tak dapat nak achieve sbb itulah namanya takde jodoh. dengan sape tak yah tahulah. i want to forget it. ini bukan sesal sesal punya post om om om sedih sedih nak nangis putus cinta. eh tak tak okay. hati ni dah biasa org buat sakit hati skrg keraskan diri jangan sembang ape, cuba pikir nak kerja, cari nafkah hidup balas budi mak tak pun bawak adik adik g shopping jenjalan and makes yourself alive with your happy famili.


comelkan? 
whatever -..-



boleh macam ni?

aku ni ceritanya kalau dapat anak angkat, boleh stop dah cari laki. malas nak pikir. anak kucing pun xpela. single la sampai ke tua and just being taken by kitties. kucing yg ada ni pun kat umah aku, aku dok layan macam bby tau tak. ape yg aku dok cakap untuk acah acah bby, i used it back for my kucing. ayyo cannot go la.

and why i am so stubborn for this matter. i am the person, one in it that is not easy to love. pasaipa, hati keras dah mampus malas nak pikir. bkn aku nak yg perfect but simple je yet the most important is understanding dan memahami. satu lagi terimalah org tu seadanya. ni kalau itu tak leh, ni tak nak ape semua cara macam dah control hidup, ape ingat aku ni remote control? sori naik lori la. 


as for me. boyfriend is like 30th february. it doesnt exist, yet never exist. huhu, kalau pegang quote ni lelama, tak berlaki la aku, xde keturunan la jawabnye haha.


berubahle -..-
by the way am sorry this entry is boring.
imageimage


Thursday, March 7, 2013

boringrudin

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:49 AM 2 comments

assalamualaikum

kak long kak ngah pak ali pak abu, dah tido ke? takpela, abg cik abg ngah ade dok teman mungkin. atau sesiapa je la yg sudi dok baca entry aku kali ini.


 i miss my studies


nevermind. let it be.

______________________________________________

something to share here, i am waiting. for what gonna happen in my future. whateverla, job to be ke, business to be ke, hubby to be ke family to be ke. all in my mind. bukan nak menserabutkan keadaan, but i think i have to go through one by one and solve them without superstitious thinking.

i am 24 this year.
24 to be. 

you know what -..-
i dont believe it

nevermind
i am still young

in this situation, need somebodies, not someone to support me through. we have friends, boyfriends, girlfriends, friend of friend. socially, i make up my life not depends with friends but just tak nak rasa coward, i do something that what other people like such as, we know that, if kite serve makan kat kawan kawan secara free, mana mungkin ada yg menolak. so, they will feel happy. tp what for kan. kalau suka suka, teruskan niat itu, kalau nak amik hati, pikirla sikit, nak jadi ape, kalau tak takyah buat la buang masa dan tenaga, duit semua ada.

you will feel lucky
if you are in love with the person who also loving you

you will feel lucky
if what you had done for this 5 to 10 years
gonna make you rich

you will feel lucky
if what you dream of
comes true

tahu tak ape impian aku.

sebenarnye bila tetengah malam tulis begini nampak benor penipunye. aku bosan tu pasey entry nama 'boringrudin'. aku tak nak kalah tu benda biasa nak nama gegempak. marila lawan.

sebenarnye ape aku nk cite ni, aku boring. nak jadi ape. mmg aku boring. bujang bujang camni, tiada keretaku bawaku jalan jalan, rumah ku dah ada, semua aku punya. so jalan kaki saja aku bayar tambang duit sama kamu. nyanyila kau lagu jimi pelekat tu sengsorang.

i think i have nothing to write on. thanks for the love all of you give to me. i will always love you too. hopefully esok mungkin ada entry menariuk untuk dikhabarkan maklumla dulu dulu jalan la blog ni, skrg berhabuk dilap balik. okay, ni saje dari saya ohzila lova. tata :)


pout pout~

budak ni aku penampo kang comelnye bukan bukan!

imageimage

Wednesday, March 6, 2013

aiskrim goreng cinggey

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:38 AM 4 comments

assalamualaikum 

hye you olssss. ohzila here. ulang taip ohzila is here. rasa rindu gila nak berblogging type something for you to read. so what going on today? you know what, ohzila buat eskrem goreng. hehehehe. xde gambar plak. malas plak nak snap pic kan, nnt you ols plak terliyor. hehe. sesampainye siap eskrem goreng i today, i update je kat bbm, adela sorang dua bertandang datang umah nak rasa. you ols nak? mai la. eskrem goreng gua ni namanyaaa.................

tadadadada...................*buat mcm bunyi banananaaaaaaaaa..*

AISKRIM GORENG CINGGEY 

hehehhee


ni sekadar gambar hiasan hehe

gua rasa kat manjung ni takde lagi aiskrim goreng di pasaran, kalau gua buat agak2 kome, layan tak. masyuk tak.hmm. benda gua buat jarang, kalau gua buat selalu mau pokai juge sbb yg menyentap dulu adik adik gua. so kalau buat jarang2 sekurangnye ade orang rindu gua punye eskrem goreng ni. hehehe. kalau nak bayorle.

gua tak sangka gua boleh buat sndiri eskrem goreng ni. senang gila. yela yang tak bestnye kena tunggu sehari dalam freezer baru boleh goreng and makan. korang tau acane gua boleh plak terhadap nak buat eskrem goreng sndiri. sebenarnye kan, adela satu hari tu gua bosan gila petang2. gua bukak tv dalam pukul 5 lebih la camtu. gua tengok ada rancangan masak masak kat tv3. gua lupa apa nama rancangan tu.

lepastu gua hadapla chef laki tu dia nak buat eskrem goreng. gua tengok senang gila dia buat. tp ye la dia buat ala hotel hotel gitu, tp hakikatnye senang gila. hahahhaa. gua rasa cam interested plak lalu gua dah plan nak juga buat eskrem goreng yet simple tp meletup mcm chef tu buat. esoknye gua beli eskrem, gua lekat note kat peti ais, JANGAN MAKAN AISKRIM. kalau gua tak buat peringatan camtu, tak sampai pun malam, HABIS aiskrim pelangi pedelpop gua adik adik gua habiskan lepastu pas pas kat jiran plak tu. eeeeeeeeeee. ingat eskrem walls tu murah ke. grrrrrr

mmg satu benda yg gua malas pasal eskrem goreng ni gua kena tunggu sehari baru boleh goreng eskrem goreng tu. hahahaha. and rupenye ramai juge kawan kawan yg xtau pasal eskrem goreng ni. hahahaha. rugi! mmg rugi. you alls kena rasa what is eskrem goreng. try it senang gila. bujang2 kalau buat benda ni mmg syok sbb kalau dah siap msti bebujangan antara korang berebut benda alah ni. so mesti xde sape nak mengalah kan. kalau dah kawin buat benda ni. mesti nak buat untuk anak2 kan tak pasal2 kena ngalah bgi kat anak anak. hahaha

gua suke try benda2 ni. asalkan simple tak menyusahkan buat gua hepi, tak buat gua punye dapur terbakor, tak menghabiskan sangat duit gua, bagi kawan kawan gua hepi and adik adik hepi gua dah syukur. korang hepi gua pun hepi. gua letak eskrem goreng cinggey ni pun lepas lepas tengok cite ROCK oo le tu. hehehe. comel tak name tu.

hehe so sape sape yang nak eskrem goreng gua tu, tanye tanye la gua cane nak buat. contact kat fb gua ke ape ke. hehe. ni fb gua Ohzila Lova. <--- aje="" klik="" p="" sini="">

and sape sape yang nak shopping online tu, jenguk jengukla gua punye page di 


gua jamin baju gua murah yet high quality tak try tak like mesti korang tak tau kan. so like the page tau. hehe. and ape pun tq pada blogger yang masih setia dengan blog ohzila ni. idokle ade ape ape pun tapi sekadar nak share cite cite tgh2 bujang ni dengan korang. okay da da. salam!

SEBELUM TU................................

ce korang tengok kat bawah ni sesatu. comel takkk!







ARGHHHH... nak try try, comel gileeeeeeeeeeeeeee!

______________________________________________________


hye i'm using



imageimage


lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea