Sunday, July 28, 2013

sunday story

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:21 AM 0 comments

assalamualaikum

hari ini entah dah puasa ke berapa, ape pun harap semua puasa kita diterima. kadang kadang ada syaitan ke takde syaitan ke, semua tu dari kita. bulan bulan puasa ni setan mana ada kadang2 terbuat juga salah, sengaja buat salah ke mmg nak buat salah. benda tu biasa tapi sama sama lah elak dari buat salah. maksudnya, sentiasa lah buat kebaikan.

aku ni dah lama tak update blog bebetul ni. selalu juga online tapi hati tu tak mengancam nak pi website blogger.com so secara otomatisnya aku takde la update ape ape cerita walhal hari hari ade je aku nak cerita. 

today is sunday. i have no words. supposedly aku dah kena balik ipoh ni tapi tak balik lagi ni. so jangan berharap la bus ade malam ni. mmg xde ye bus dari manjung ke ipoh malam ni so please please hopefully adela transpot nak balik nanti. malas nak pikir nak balik sbb memang takde hati nak balik sebenarnye. sebab pikir pasal kerja je so aku mmg kena balik.

lagi seminggu lebih sikit nak raya dah. so, aku tengok banyak persiapan orang dah on the way buat. persiapan aku manada ape apa tahun ni malas nak pikir sebab raya pertama pun aku kerja. malam tu baru boleh balik. hebat kan. ha, nak menjemputlah alang2 tu, ke majlis rumah terbuka negeri perak di kediaman menteri besar perak. datangla time raya pertama tu aku ada kat situ buat show. tu pasal tak boleh balik.

emm pasal blog yang dah agak berhabuk ni , aku ingat nak buat 2 functions. satu untuk personal and satu lagi untuk shopping blog. boleh tak korang? yelah. hidup lama lama kena makin berkembang. so kena la upgrade sikit. tak lama lagi ade duit lebih sikit aku nak website plak. skrg tgh ari template yg comel comel. so aku xnakla bazirkan study aku dalam bisnes n IT dulu kan. penah belajar buat website graphic and design so aku nak try test sikit nak buat website sendiri.

okayla. sekejap lagi aku nak berbuka dengan kawan kawan skolah ni. malas kan nak pikir nak balik. lepastu nak pegi jalan jalan kat uptown jap. ah malas nak pikir pasal balik. malas malas. esok isnin kena kerja. kalau pikir, stresss. okaylah. selamat berbuka. makan jangan gelojoh ye kawan kawan nnti kembung perut. padan muka.



imageimage

Wednesday, July 10, 2013

puasa ke dua :)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:51 PM 4 comments
 assalamualaikum wbt
 apepun saya nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua. harini hari puasa ke dua so amal amalkan la puasa elok elok. jangan bangun sahur makan, tengahari bangun tido pun makan beli kat mamak pakai platik hitam buat cover cover. tak mau tak mau okay. sebab yg salu buat camtu laki je so kalau laki laki buat camtu macamana nak buat suami nanti. hehe
pempuan takpe. boleh tak?
ha semalam kan puasa first so aku pi tolong tengok je mak aku berniaga kat bazar ramadhan stadium manjung. punyela sesak ramai orang tak tau nak katelah. baru puasa pertama. adoi. belum cukup sebulan lagi nak habis puasa da penuh. banyak makanan cepat habis. nampak sangat penduduk2 manjung ni makin bertambah. banyak beranak pinak agaknye. memang sesak gila. sesakkk ahhh serabut. terlanggar sana terlanggar sini. batal puasa.
mak aku jual kerabu kerabu. macam macam kerabu ada. kerabu mangga kerabu epal, kerabu betik atau song tam dan entah macam macam kerabu lagi aku pun taktau. banyak orang kelantan yang beli pun. so alhamdulillah jualan mak licin juga semalam. hebat! amin amin.
Photo: Kerabu mangga & kerang sold out kurang sejam selepas dibuka ... Alhamdulillah!

terliyor plak tengok
sabor. sabor

hari ni hari khamis. cuti. so esok aku masuk keje balik. pastu balik manjung balik. eh hebat juga perjalanan perantau macam aku ni. ha. lepastu nak cakap aku xpuas lagi dok manjung tibe tibe kena balik ipoh da petang ni. jap lagi nak buka puasa dengan paan. member aku.

so aku akan menanti kedatangan dia di medan kidd. pesan dia kalau lambat jangan nangis. taik nye paan kan. bestfreinds since belajar kat uitm. oh nama dia paan. nama sebenar farhana. hebat tak. hahah. malas nak tunjuk muka. nnti aku update blog lagi buka puasa dengan dia korang tgokla nnti. sape dia.

well saje aku nak nulih kat sini since dah lama tak update blog. korang janganla terbatal puasa plak tgok gambar dalam entry aku kali ni. kerabu je pun. ahahahha. 

selamat berpuasa.

imageimage

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea