Thursday, July 26, 2012

baju pakai raya

Posted by norzillawatie binti zahidin at 11:16 PM 0 comments
 korang nak tak pakai baju raya cantik2 nanti. mesti nak kan? so ohzila ada jual some items yang korang mesti suka punya lah. plus murah pulak tu :D




semuaaa ni RM28 saja exclude pos. masuk pos tambah rm6 la macam biasa. ada sesape nak order please contact me at Ohzila Shopping Online <-- klik. ATAU klik je pada gambar tu :)

atau ada sape2 nak varsity? semua ready stock. 


EC1023 blue RM44



EC1023 gray RM44



EWC291 blue RM44


so sape nak just click pada gambar atau boleh klik page saya di OHZILA SHOPPING ONLINE. semua harga exclude pos! salam ramadhan! jangan puasa yang yang yokkkk!

imageimage

Sunday, July 22, 2012

kerja dengan purdah is something sweet

Posted by norzillawatie binti zahidin at 5:24 PM 4 comments

A video woman records a program in a studio of a new TV channel which is being managed and run exclusively by women who wear the full veil, to be launched this weekend, in Cairo, July 19, 2012. In an age of new freedoms in the post-Hosni Mubarak Egypt, niqab-wearing women long oppressed socially and politically are hoping for a new place in society. Though Egypt is a deeply conservative and predominantly Muslim society, niqab wearers have cited discrimination in the job market, education and elsewhere. Maria TV, a new TV channel being managed and run exclusively by women who wear the full veil was launched this weekend on the first day of the Islamic month of Ramadan, hoping to let people know “that there are successful women wearing niqab”. REUTERS/Mohamed Abd El Ghany.

sumber di sini

menarik juga artikel ni untuk renungan kita sama sama. kepada semua, menarik juga kerja dengan purdah. it is really sweet. by the way, selamat berpuasa pada hari yang ketiga. and plus today is my first day fasting in the class. nasib baikla kelas sampai pukul 12 je.bye. see ya.

imageimage

Saturday, July 21, 2012

mimpi patah gigi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:53 PM 3 comments

rasa tak sedap hati
mimpi patah gigi
tengah tengah belah kiri
cuba sedapkan hati
tapi tetap macam ni

murung,
terpikir pikir
adakah dia yang aku sayang
sedang sakit  jauh di sana

sori tak dapat pegi melawat
tapi akan cuba usaha ke sana

walau kita sering bergaduh
tapi tau kan air?
air dicincang takkan putus

mula terasa
mula dilema
jangan bagi seribu tanya
jangan bagi jawapan
yang aku tak minta
tolong aku tanak tau ape ape

moga Allah panjangkan umurnya
Allah sejahterakan kesihatannya

kawan kawan doakan sama :(

imageimage

Friday, July 20, 2012

puasa dan maggi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:07 PM 6 comments

assalamualaikum semuanya. ape kabar. lama kan ohzila tak hapdate. aku mmg tunggu hari hari yang orang kata a big day baru je aku nak post contohnya macam hari ni hari first puasa, so i rasa nak post something here today. but before i go through, i wish u ols selamat berpuasa. titik.


:) cilop dari google

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

salam ramadhan untuk semuanya. by the way, hari ni hari sabtu. hari yang agak lemau but i want to make it as a special day since it is first puasa and u know what, aku akan tolong mak aku berniaga kat bazar ramadan harini kat area stadium manjung. korang tau lokasi? please google. *kalau ada*

antara lelauk yang akan mak aku jual tu biasala fevret2 mak aku contohnya ikan pari masak asam pedas *ni paling aku suka skali*, kerabu mangga, ayam ayam ikan ikan tu wajibla, sayur sayur kan. biasala tu. kalau orang dapur yang malas masak so silakanla datang ke gerai mak aku ni. ya.harga berpatutan la sangat di bulan2 pose ni.hikhik

aku nak post gambar lelauk tu nak cilop dari cik google je tapi kang aku akan menyebabkan orang lain makruh pose sbb mungkin gambar2 itu kurang menyenangkan disebabkan ia tampak seperti lazat dan enak dan mesti korang ada feeling2 tak sabar nak makan gila. da la skrg baru pukul 1 tengahari. harap2 takdela yang pi mamak vanggey sesenyap tengahari2 buta ni.

mamak plak kalau bukak kedai time2 gini tayahlah bersubahat, xbaik non. haha. tapi seyesla mmg time ni la macam2 makanan keluar dari kepala hotak aku pun xtau kenapa. padahal setan xde. dah kena ikat. adoi



so korang jangan suka sangat pi dapur, xyahla pi dapur. mak korang da cuci da periuk periuk kat belakang tu kasi clean. lauk2 lebih tu mak dah kasi dah kat kucing awal2. so kalau nak korang pi la mintak kucing kalau ada lagi. tah tah tinggal tulang je. haha. and aku tau produk paling laku pada bulan ni adalah megi. for sure lah. so pembeli utama adalah perempuan2 yang period la biasanya. aku taula *sbb aku pun salu camtu* hehe. time2 ni la megi ni syok dimakan enak dimakan dan semuanya enak nak mampos. dah la murah pulak tu so no wonder kalau korang nak beli satu loker pun for sure xde masalah. and mesti ada jugak yang jual2 untuk emergency lah konon2nya nak nak kat asrama la selalunya .haha



so this kind of instant noodles mmg sangat digemari ramai and pasti aku tau mesti banyak stok dalam loker korang kan. haha. aku pun nak standby bebanyak ni nanti :) hehe. tapi korang jangan jadikan ini makanan utama korang. bahaya juga makan megi selalu ni nant jadi bengap otak lembap. jangn beria sangat nak makan sekadar habis lapar sudahla jangan kenyang muntah kedarah. haha

so, yang pasti jangan ponteng banyak sangat nanti susah nak ganti. hutang duit boleh dibayar. hutang Allah pun boleh jugakkan bayar? bukan pakai duit pun. beli megi boleh? kan :D

so ini saja untuk hari ini. jangan lupa membeli belah di OHZILA SHOPPING ONLINE


klik gambar ni :)


SELAMAT BERPUASA :)
salam 1 ramadhan


imageimage

Sunday, July 8, 2012

sweater superman for sale. limited!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:30 PM 1 comments
 hai kawan kawan. sini saya nak promote something and berharap supaya korang tidak ketinggalan untuk mendapatkannya. hehe. nak tau ape. scroll bawah. jeng jeng!


blue


white


mint


so sape nak. harga hanya rm34 saja
belum masuk pos lagi tau
bawah ni ukurannya

Measurement: Shoulder: 39cm Bust: 92-102cm Length: 60cm Sleeve: 58cm
Material : Thick Cotton

sape nak sila info saya di 
tau. 

limited beb!bye!

imageimage

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea