Friday, July 20, 2012

puasa dan maggi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:07 PM

assalamualaikum semuanya. ape kabar. lama kan ohzila tak hapdate. aku mmg tunggu hari hari yang orang kata a big day baru je aku nak post contohnya macam hari ni hari first puasa, so i rasa nak post something here today. but before i go through, i wish u ols selamat berpuasa. titik.


:) cilop dari google

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

salam ramadhan untuk semuanya. by the way, hari ni hari sabtu. hari yang agak lemau but i want to make it as a special day since it is first puasa and u know what, aku akan tolong mak aku berniaga kat bazar ramadan harini kat area stadium manjung. korang tau lokasi? please google. *kalau ada*

antara lelauk yang akan mak aku jual tu biasala fevret2 mak aku contohnya ikan pari masak asam pedas *ni paling aku suka skali*, kerabu mangga, ayam ayam ikan ikan tu wajibla, sayur sayur kan. biasala tu. kalau orang dapur yang malas masak so silakanla datang ke gerai mak aku ni. ya.harga berpatutan la sangat di bulan2 pose ni.hikhik

aku nak post gambar lelauk tu nak cilop dari cik google je tapi kang aku akan menyebabkan orang lain makruh pose sbb mungkin gambar2 itu kurang menyenangkan disebabkan ia tampak seperti lazat dan enak dan mesti korang ada feeling2 tak sabar nak makan gila. da la skrg baru pukul 1 tengahari. harap2 takdela yang pi mamak vanggey sesenyap tengahari2 buta ni.

mamak plak kalau bukak kedai time2 gini tayahlah bersubahat, xbaik non. haha. tapi seyesla mmg time ni la macam2 makanan keluar dari kepala hotak aku pun xtau kenapa. padahal setan xde. dah kena ikat. adoi



so korang jangan suka sangat pi dapur, xyahla pi dapur. mak korang da cuci da periuk periuk kat belakang tu kasi clean. lauk2 lebih tu mak dah kasi dah kat kucing awal2. so kalau nak korang pi la mintak kucing kalau ada lagi. tah tah tinggal tulang je. haha. and aku tau produk paling laku pada bulan ni adalah megi. for sure lah. so pembeli utama adalah perempuan2 yang period la biasanya. aku taula *sbb aku pun salu camtu* hehe. time2 ni la megi ni syok dimakan enak dimakan dan semuanya enak nak mampos. dah la murah pulak tu so no wonder kalau korang nak beli satu loker pun for sure xde masalah. and mesti ada jugak yang jual2 untuk emergency lah konon2nya nak nak kat asrama la selalunya .haha



so this kind of instant noodles mmg sangat digemari ramai and pasti aku tau mesti banyak stok dalam loker korang kan. haha. aku pun nak standby bebanyak ni nanti :) hehe. tapi korang jangan jadikan ini makanan utama korang. bahaya juga makan megi selalu ni nant jadi bengap otak lembap. jangn beria sangat nak makan sekadar habis lapar sudahla jangan kenyang muntah kedarah. haha

so, yang pasti jangan ponteng banyak sangat nanti susah nak ganti. hutang duit boleh dibayar. hutang Allah pun boleh jugakkan bayar? bukan pakai duit pun. beli megi boleh? kan :D

so ini saja untuk hari ini. jangan lupa membeli belah di OHZILA SHOPPING ONLINE


klik gambar ni :)


SELAMAT BERPUASA :)
salam 1 ramadhan


imageimage

6 comments:

zacky786 said...

slmt brpose ! :)

maggi yum2 sdap nyer..

my fav. ikan pari msk asam pdas tu :D

norzillawatie binti zahidin said...

yeke,. terliyor tak.hahha

cik diba said...

selamat berpuasa dan salam ramadhan

Ayi Fahmi said...

Blog kamu bagusn thnxs ya sudah pernah ke blog saya :)

selamat puasa :)
salam muslim dari Indonesia

Ayi Fahmi said...

Blog kamu bagusn thnxs ya sudah pernah ke blog saya :)

selamat puasa :)
salam muslim dari Indonesia

norzillawatie binti zahidin said...

selamat berpuasa juga ya cik diba and ayie fahmi :)

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea