Saturday, May 7, 2011

salah sape ni? makpak? cikgu? kerajaan?

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:33 AM

lain kali jangan jadi model kalau tak reti=.=

hai.berangan pulak nak jadi cinderella lepas tgok nona hari ni pasal kate ngan william kawin. ppppppperrrrgh..she makes the cinderella story becomes real. naik kereta kuda layan gila sambil lambailambai rakyat di sekeliling.
(3ptg ntahpape berangan)

aaaaaa...aku sebenanye nak buat entry pasal hari ibu. tapi gamba tak sampai lagi so after this lah. so, tgh2 panas skarang ni lagi panas kalau aku cerita panas kan. pperghh.

tengok gambar2 kat bawah and scroll sampai abis sepintaslalu sepantas kilat mesti korg dah tau aku nk cerita ape sampai bikn panas lagi hangat menyentapsentap. aku post gamba2 nih bkn nak aibkan ape2 tau cume nk sampaikan ape yg aku rase aku nak smpaikan supaya u ols peka ape yang aku peka ni. jangan buat2 pekak pulak.




shitgila budak2 skola skrg. time2 aku dulu rasenye tak ade kes2 camni. kalau ade pun, minoriti je. takdela macam sekarang. sekejap2 masuk paper keluar berita, majalah perghh. laku tau dak paper sekarang, naik cerita sume panaspanasbikin panas.


sofckingspecial:  this. this is my life

muke cam siotpiotboyot. kalau aku ade anak nanti aku nak anta sekolah agama, sekolah tahfiz. walaupun emak tak bertudung labuh litup tutup tapi aku nak anak aku jadi insan yg berguna sebab diorang lah harta yang akan doakan aku bile aku dah mati nanti. tengok, kan aku dah berangan jadi mak misali. pergh. tak menyesal.



sape salu bace entry aku, mesti penah tengok gamba ni. aku penah post pasal budak2 ni. ape nak jadi ntah. fakof!fakof! tu jela yg reti. pakai tudung pulak tu. manala agama lain tak sindir kita. hadoi. salah sape ni. mak bapak? cikgu? kerajaan? entah.



ni satu lagi. kau tak padan dengan umo. ayat tungganglanggang. heyshh. budak sekolah ape la ni.salah sape ni. mak bapak? cikgu? kerajaan?? entah.



dah la merokok.pempuan pulak tu. aku dah la benci gila ngan smoker dapat pulak pempuan. haih.kejadah gila macam ni. ni bukan tolak bala. ni tarik bala. kau rase la nanti bala tu bara ke tak. ni ni nak salahkan sape ni. mak bapak? cikgu? kerajaan? entah.

.pokokpangkal akarnye, takpayahla nak salahkan sapesape.anak-anak sendiri pun boleh pikir. ade otak hanta skola nak jadi hancor ke nak jadi macho. eh tak. nak datang skola nak jadi jahanam jadaharam ke nak jadi pandai tak sudahsudah. evryone ade peranan masing2. kalau mak bapak, kenala ajar anak2. kadang2 ade je makpak baik punya disegani tak sombong murahati berkopiah 24 jam tapi anak pakai rantai emas. kalau pempuan pakai xpe gak. pastu bertatu. org cop kat ketas ke kat baju ke, ni cop kat badan. susah mati nanti.



cikgu plak kena lah mengajar elok2 kasi anak2 murid pandai2. kalau student nakal nak mampos ape guna ade cikgu disiplin. nak kenakan disiplin pun berpada2lah tak payahla over bagai sampai nak mampos budak tu ko tarah sampai berdarah. tu salah tu. kau nak jadi ke macam kes cikgu pukul budak dajah 1 sampai mati tu sebab dituduh mencuri. bongok betul. dah la jadi cikgu.

kerajaan plak haruslah memastikan segala perjalanan pelajaran pelajar2 berjalan dengan lancar. pastikan segala keperluan tu cukup. tak kisahla. ape guna ade kementerian pelajaran. takkan buat ketas periksa je tau. hal2 macam ni kenala alert sikit. sebelum alarm berbunyik, lagi bising and bising, do some actions sikit. kalau setakat nak mintak tolong Rakan Muda, Kementerian Belia ngan Sukan, susah beb. diorang pun bukan nak skop pada budak skola aje walaupun nama Kementerian Belia. aku budak Rakan Muda, Sukarelawan Belia aku tau la. bukan nk pangkah beb, tapi kalau polis trafik boleh kawal lalu lintas sampai naikkan harga saman bagai, takkanla budak skola tak boleh nak layan. kan?


raihaniac:  truelovereallywaits:  (via flipm, kuyamac)

so renung2kanlah and selamat beramal.
pesanan khidmat ringkas oleh


imageimage
to be continued..image

17 comments:

----- ----- said...

Owh..

zacky ~786~ said...

emm tahu lah ape nk jadi .. :(

Abang Stalker said...

dunia skrg ble da mkin maju,dia da kembali ke zmn jahiliyah..

Fatma Diyana MB. said...

dunia sekarang. -___-"

ain dzaya said...

apa nak jadi da..dengan dorang nie..
blaja agama juz blaja saja..
bukan nak praktikkan dalam kehidupan..
bila orang tegur marah..
nty bila da susa...leleh2 cari orang mnta tolong..
tyme tu korang nak mnyesal pun tadek guna da la..
walaweii!!

Penyu said...

hehehe... semua pompuan laki skang suka fakkof fakkof la...
same je...

♥..cik_mas..♥ said...

DEAR ZILA... cikmas baru jek 1st time sampai blog ni. and ni adalah entry pertama cikmas baca. agak terkejut dengan perenggan kedua last yang zila cakap tu. tapi cikmas tak salahkan zila, masing masing ada cara masing nak berpendapat. tapi sila baca 2 artikel ini hasil dari penulisan cikmas n beberapa blogger lain... harap anda paham situasi seorang cikgu... terima kasih dear..

http://duniakucikgu.blogspot.com/2011/04/berita-harian-9-april-artikel-beza.html

http://kamicikgublogger.blogspot.com/2011/04/entry-eksklusif-disebalik-kisah-guru.html


sejauh mana kebenarannya hanya Allah yang tahu.. :)

Syukri Kamaruddin said...

assalamualaikum..sy suka blogger yg sound direct mcm awk..lantang..tp ada certain pic yg sy rasa xsesuai utk diupload.. jgn kecik ati ye.. anywy this entry best :)

(^_^)V P.E.A.C.E

SUE said...

isk isk . bebudak zaman skunk kan , mcm tuh lah . bangga kod tunjuk fuck ? hish , aku neh pon malu na tunjuk2 benda2 mcm tuh . mcm gila seks . hish !

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

----: tengs 4 dropped by here

zacky: brserah ajela

abg stalker: xnakla rase jahil..emm

fatma : betul tu.dunia skrg

ain: cool babeh

penyu: ape la fakof2 tu

cik mas: time kasih ats nasihat cik mas. teguran pun saye terima. xpe. n i dah baca pun artikel2 tu. well, saye tahu mana silap saye, mintak maaf. n i was quite shocked when i read the real article bout da death of the 7 years old pupil.sabo jela. hum. ntahla.ape2pon thanks saye nak ucapkan, tapi sye agak memandang rendah juga pada sekian2 cikgu yg ade bad attitude to student.tu je yg i nk fokuskn. and i tak highlight pon yg cikgu tu jahat sangat.okey.:)chill

syukri: heeeee..tu la pk byk kali jugak nak letak gamb ape.sorry ye

sue: ntahla.diorg manala blaja benda2 camtu

shahirah adnan said...

mcm2..

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

sabo jela kan

fisa othman said...

sedih tau bile tengok budak2 sekarang ni makin HANCUS...aduhai terasa cabaran betul nak menjaga anak-anak ni...isk duk terbayangkan anak ku yang sorang tu hah...camno laa zaman dia nanti...haish laaa....

fyna said...

erk...x boleh bla la diorg nih...
adoooii...
tak ingat mak bapak kot..




jom singgah n folloe belog fyna.
http://inibelogfyna.blogspot.com/

♥..cik_mas..♥ said...

ok dear... cik mas tak kisah.. apa pun semoga kita sama2 menjadi blogger yg hebat.. slmt berblogging ye syg :)

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

fisa: do look after ur child elok2 ye.jadi anak yg berguna

fyna: tu la pasal

cikmas: time kasih :)

SeSUciEmBunPaGi said...

xsume cikgu cmtue sis..act pucuk pangkal diri sndri..bukn nk backup cikgu...sbb cipy sndri bakal guru...so?da ke kat sekolah ckgu ajar murid wat jahat..zaman sekolah kita dulu ade ke g skolah ckgu suh ponteng...so diri sndri kna pk sndri kn...:)

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea