Saturday, August 25, 2012

tawau dua

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:16 AM 4 comments

hye selamat hari raya ke 7 kawan kawan.

btw saya masih lagi berlokasi di tawau sabah. haih, bape hari je lagi nak balik nye pun. haih. hari hari dok hitung tinggal bape hari je lagi kat sini. entah bila nak balik lagi. :(


ohzilepot :) dekat airport ritu. gegeh.



tiket tiket




bila bosan baca novel ni. seyes best :) tak rugi membe aku jadi penulis.




MASwings :)


perihal gambar di atas sepatutnya post masa kat entry TAWAU SATU sebelum ni. Tapi aku gegehkan tag kat sini juge sesaje le. btw, mmg satu experience yang agak ganas kalau mmg naik flight sorang2 balik sabah macam ni. aku ckp dengan korang mmg first time le cite nye ni. okay. tak tau ape menda nak kena buat dulu masa kat airport mula2 dulu. aku tgok je orang sekali kau naik flight lambat padahal awal da sampai kat airport tu.

btw korang tau tak. dekat tawau ni ikan dia murah gila. sangat gila murah gila. mmg harga dia macam tu kat sini. tak caya tgok gambar kat bawah ni.




murah2 gila ikan kat sini. kalau beli sekilo ikan selar rm1.50 seminggu baru hauk makan tau tak. mmg teruja betul aku masuk pasar kat sini. sbb ada juga ikan yang aku xpenah nampak diorang buat makan. so the excitement is always their whenever i entry the market. mmg nampak la muka jakon aku yang macam tak penah masuk pasar ni. huih. sudahla ikan2 nye semua fresh2 belaka. 




opss gambar tak clear la plak. Nokia X3 je pun. haha ni kat pasar gantung tawau. mmg best2 le. macam2 ada kat sini. sayur pelik2 pun ada kau. ke kot le aku sorang je yg xpenah tgok sayur2 macm tu.

ape2 pun mmg best aku cakap kau. mmg best gile duk sini rasa nak duk lelama. and pada budak pempuan yang cakap budak sabah sakai, kotor, jijik ape sume tu. siap kau bila aku jumpe kau aku tonyoh2 mulut kau. pasal kau, orang2 sabah kat sini yang salah paham panggil semenanjung, semenanjing ko tau. terasa la aku sorang2 kat sini bila diorang dapat tau aku orang semenanjung. padahal ic 12 kot. silap sbb aku tak pandai cakap bugis, tak pandai cakap sabah je. haih.

nanti aku sambung lagi di tawau tiga. end tawau dua.

imageimage

Tuesday, August 14, 2012

tawau satu

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:49 PM 6 comments
assalamualaikum


selamat hari raya weh kat korang2. miss me tak ?

you know what right now saya di sabah location di tawau dan akan beraya di sini pada tahun ni setelah bertahun tak balik. bukan derhaka tak balik ke tanah sendiri, tapi sebelum ni takde rezeki lagi nak ke sini and plus saya masih budak2 lagi. skrg dah umur 23 tahun dan berkat usaha sendiri. alhamdulillah saya sampai ke sini dengan jayanya tapi sadly, i'm alone here without my family.


 so if u see on the image above, yang red highlighted tu lah daerah tawau. sumpah banyak gile oran nak nak dekat raya ni. nnti aku upload gambar2 aku kat sana. aku pun dah macam pelat cakap sabah sampai dah rupe cakap ape tah. hilang melayu hilang sabah. mmg tak baku sbb tak ikut buku.



ni antara bandar2 tawau tapi kalau ikutkan dia punye screen shot mmg lagi amazing dari ni. sumpah. tawau lagi sesak dari manjung. kau tau public bank dia besar nak mampus. mmg besar. tu baru public bank. and ape yang tak de kat sini?? semua ada. big apple pun ada. macam2 ada. mcdonald pun ada. tak tau le nak cakap.


aku nak terjemahkan lagi tawau ni kat korang tapi aku rasa nanti la sbb tak syok aku xbawak kabel hp plak nak upload gambar. aku pun on9 kat cc je weh. sedih nok. susah tak de line intenet tak bawak broadband. hiks. oklah korang. selamat hari raya. bape hari je lagi :)

imageimage


lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea