Tuesday, August 25, 2009

indonistanlah weh!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:25 AM 2 comments
adela satu hari tu aku dan aj n adil lepak kat kedai mamak SUBAIDAH..
sape duk p.pinang tau r..
yg dekat2 dengan TESCO tu...
mmg tu tempat feveret kt masa aku stay penang arakian dulu..
makan pon sedap...
nk sembang pon kencang je..haha
salunye aku lepak c2 ngan housemate aku
shikin azie n pipa n iza
pehtu..anne yg salu amek oder kitorg ni datangla kat meja aku
amek orderla..
ngat die xcam aku..rupenye cam la weh
pastu kan..

anne: mana lagi itu 3org?
aku : bz,buat assgnment.
anne: itu pipa mana?
aku : (shocked!omg!)ada rumahla...knp?
anne: owh...dia asal mana ha?
aj : kelantan.
anne: yg lain2 asal mana ha?
aku : johor,selangor pahang..apa pasal anne..u ada minat sama pipa ka?
anne: (he was blur...er....) apa nama pipa panjang?
aj : afifa....knp?
anne: (sambl tulis nama pipa atas kertas...)owh..
adel: zila kang kena mandrum kang...bek jangan gtau..
anne: you apa nama?
aku : zila...
anne: owh sila....(sambl tulis nama ak kat kertas)

pastu kami oder....
japgi tu die datang balik....

minx gambar akula weh...
aku da cuak..
adel ngan aj xbg bagi pic kat diowang...
aku cakapla aku hp buruk...
xmawla...

japgi tu datang balik...
minx skali lagi..konon2 nk pujuk balikla..
skali aj menjadi hero katenye..
"u paham kan...da la anne..xda...xda..k"
aj nk maki da org tu....adel pon da sound anne tu..
hoho.....aku da cuak weh..
padanla roti bom nye sesedap sangat..semacam je...
hahahaha......

ish...xbrani da aku nk ke subaidah lagi..makain dilayan makn gatal..
er...rupe2nye sepanjang aku xde kat penang..
ini jadinye..

pesanan utk pipa: kalau ye pon frust weh..janganla amek anne tu nk jadi skandal.. bek amek tet..hahahahahhaha

Saturday, August 22, 2009

funky bags!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:38 PM 0 comments
http://aku-ayie.blogspot.com/2009/08/beg-murah-untuk-dijual.html

just link 2 dis page n u can see da funky bags n just get it only for rm 15(not include postage)
can bring it anywhere n everywhre n cheer ur day wit dat colourful bag!

classes,shoppin,pasar malam also can lah!hahaha!!

Monday, August 17, 2009

pc fair ipoh..

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:45 AM 1 comments
yap...ade story sket pasal pc fair..kat stadium indera mulia ipoh,perak
a few days ago...ari jumaat-ahad yg lepas...aku pegi kot...

mana leh lepas peluang camtu je...
Ya Allah....mmgla gempak dop...murah2..best2...
printer aku tengok...sowg2 bawak kluar skotak-skotak..
mak ai..gile ke diowang ni..
murah kot...printer canon MP145 yg all in one tu..
yg leh scan,photostat n print tu..
gile r...rm180 ade...pastu free macam2la...
antivirus kaspersky dr 150 jadi 50 je..
camera la,laptop la...
mmg gile r..kalau aku ade duit aku da borong sume..
aku bike kot dr sri iskandar ke ipoh...adela sejam macamtu kalau bawak biasa je..
hahah...nasib bek cuaca elok..xdela masalah..
aku beli cooling pad..rm7 je kot..
casing laptop rm 12
penalas keypad rm5..lcd cleaner rm5...
n the best thing aku beli is mp3 transformer rm69 4GB..
haha....da r comel macam ala2 kad pelajar je...
bole gantung2..if owg tak perasan mmg diowang akan cakap kad je..
mmg besh siot....macam ape tau pc fair tu..
macam pasar borong..xpun pasar malam....owg dok jerit sane sini
promote barang diowang...
haha..dengar cite ade lagi bulan 12 ni....
so kumpulla duit banyak2 if nk shopping kat pc fair..xrugi..
mmg aku pusing 3 4 kali gakla benda tu...
broadband pon banyak yg murah2...
dr celcom,maxis,n tah pape lagi la brand yg baru2 kua...
so mmg xrugi dtg pc fair...ape pun..
pegi
mmg berbaloi...
haha...

p/s: seyes besh!blog ni hanya bole dibaca utk owg yg gile tech je


dorazila yg sesaje memblog membuta tuli..

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:15 AM 0 comments

disebabkan aku kt kpm ni memakai baju kurung hari2...
maka aku pon buatla perubahan sket yg agak ntah pape..
pakai selendang la...
adeh...
xde slah pon kan....

aku ni sebenarnye xde keje nk tulis blog ni
mmg secara membabi bute je manaip benda yg tah pape ni
fedap tali gitar aku putus plak
time aku tgh tune gitar tu..mmgla...bengang..

ok...ala2 pinky aku mmg xleh tinggal..
baik dr atas smpai la ke bawah..hakhak..
aku mmg demand lebih...
tp suke ati aku la...
yg pakai aku..
yg guna aku..

lalala.....life aku skrg biasa2 je..
ikut rule..kpm..yg..em..yg...agak2..cam..lahabau la sket..
tp nk xnk kena ikut la kan..
jadi la budak baik...

wey...xde motif la plak lahanat blog yg aku tulis ni..
aku xde idea r...
nanti2la...

p/s: petang tadi aku ponteng g BUMI HIJAU...
BUMI HIJAU tu program kebun mengebun...
ello...sori....bukan keje aku..k..tata







Friday, August 14, 2009

i like!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:37 AM 0 comments
knp tom buat myspace?? knp tom namekan myspace is myspace, asal xltak tomspace ke, tom-tomspace, tom-tombarkspace ke, n ade sape2 tau ape mknan kgmaran tom?tom ni...

taken from sumone in ms..

amik hang!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:14 AM 1 comments
al-biasalah...da ghope skolah la pulok KPM aku ni..
ade le plak mentor mentee nye...
amik hang!!hahaha...
nk wat camane..nk xnk ikut jela...

dulu kalau kat uitm....
just ade P.A je...
PA masa kat UiTM..bile kome datang kat die...baru die tolong ke ape ke
tu pon kalau die nk tolong
masalahnye..kat sini punye style..
masyaAllah....ko xdatang kat mentor pon..
die tau kot ape kiter buat..
xkirela kat asrama ke ape ke...
ibarat kate..hang berak jam brape pon die taula..

mak ai...susah r if aku nk buat jahat if camnih...
so..sepanjang aku kat cni..
aku ade compare kan diri aku kat cni ngan uitm
kat uitm aku agak liarla..
duk kua sana kua sini..
sini??aku nk g mana...
da la celah2 hutan....
maybank pon xde...
yang ade bank islam ngan bank rakyat je..amik hang!!

pastu...mall mall ni jangan harapla ade kat sini...
yg ade pasaraya borong sakan..amik hang!!
hahahah....benda murah2 je jual kat cni...
mmg klaka bile pk2 balik...
xde benda yg menarik pon kat cni..
nama pon bandar U...
yg ade...benda2 berkaitan pendidikan je..

Ya Allah...klinik kerajaan xdela wei kat cni..
swasta je banyak...mati aku...
if ade pon klinik kerajaan BOTA KIRI...
hahaha..jauh gile kot..adela mau stengah jam baru sampai...
agaknye sape yg sakit tu mmg xsempat sampai klinik tu da 'out'...
aiseh...

pakai kpale otak weh...
klinik xde...inikan lagi hospital...
izinkan aku bergelak sakan pecah perot dulu..
sebab pe aku cakap camni..
aku dok sembang2 ngan membe2 baru aku kat cni..
mmg kurang kemudahan kat cni...
tp nk wat camne kan...
redha je kot...
kalau nk g hospital maybe dalam stengah jam lebih r sampai
nama hosp tu...
Hospital Changkat Melintang...
adela besar Klinik Kesihatan Greentown kat Ipoh..
mmg klaka...
ape ade kat hosp tu pon aku xtau..

hahaha....makan??
makan leh tahanla...coz harga student kan..
dalam kolej ade cafe..
so xde masalah sangatla...
blanje pon xdela gile2 cam kat penang..
taraf hidup tinggi kot...

pastu kan..kat sini la...
ko wat salah sket..memang satu kg tau da...
adoi..mmg le...
aku rase da ade org aim aku..
mmg suke wat muke xpuas ati ngan aku...
sebab...
aritu ade perjumpaan mentor mentee...
pastu aku kena main gitar..
agaknye die dengki kat aku kot..
lantak ko la...

study plak...biasa2 je
tetibe rase minat kat business da datang
n aku agak paham gakla...
alhamdulillah...

so nothing lah nk cte..coz xde benda pon nk story..
da..

Thursday, August 6, 2009

diganggu '!!'

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:54 AM 1 comments
da 2 malam aku xtdo langsung even sesaat kerna diganggu oleh makhluk Allah
yg satu ni...bukan satu tp banyakla...
tah knp...ape masalh sampai aku xleh tdo langsung..
di kala terlena je baru....trus di'himpit'...
ape kau nak???jangan kacau aku...aku xkacau kau pun..
desak hati aku...nk cakap takut berjawab pulak benda tuh..
alang kepalang xbuang masa sikit pun..
trus klua dr mulut aku jampi doa al-kursi beserta doa2 yg lalu kat kpale aku..
sampai ade satu ketika tetibe je badan aku menggigil macam seakan takut gile2..
ape kena nih???trus terkumat-kamit mulut aku membaca doa ayatul kursi...
astaghfirullahal azim....
aku terbangun...dan dalam kelegaan yg bercampur baur dgn ketakutan..
tetibe..terdengar la plak hai miow2 si kucing mane tah yga de kat asrama ni..
makin lama makin kuat tah macam cr ank die yg kehilangan
tp ade la plak anak die kan...die nk mengawan ngan kucing mana sebab tu la
satu2nye kucing yg de kat kolej ni...
trus betambah ketakutan lagi la aku..
tanpa ditunggu tros aku cr haluan ke katil sape2lah yg sudi nk tido ngan aku..
trus aku tdo ngan mira..
xbole tdo jugak....apela hal..lalu aku g amik buku yasin buat genggaman di kala aku tdo..
tp takla jugak menjadi..sebab benda tu tindih aku di kala mira tgh sembahyang subuh..
lailahaillallah...ape benda ni nak..
aku ade buat salah ke...salah langgar ape2 ke...salah lalu tempat die ke..
ape kena ni ngan aku ni...ampunkanlah aku kalau aku ade salah ape2 skali pun dengan kau..
kite same2 makhluk tuhan...tolongla aku...jangan ganggu aku lagi..
aku ade peranan untuk dimainkan..
gelagat roomate aku yg agak kesian tgok aku..trus bacakan yasin dalam bilik tu..
yela...melihat aku xsenang lenang langsung tak tido sampai ke pagi
n tros g kelas pukul 8...
tp pada pagi kedua aku diganggu,aku tros pegi jumpe cik hisham
selaku ketua warden...
tolongla aku yg sedang dibelenggu kekacauan jiwa dan rohani aku ni..
lalu diberi aku mc pada hari itu supaya aku dapat berehat..
dan cube untuk tidur..
ade tu sampai aku dihimpit..lalu aku terdengar kalimah dr suara lelaki
"innalillahiwainnailaihi rojiun.."...nafas aku tersekat2...
masa tu ape lagi aku ingat nyawa ku suda dicabut dan aku hanye menjadi roh je..
rupenye jasadku masih lagi bersam rohku..amin2...
ya allah panjangkanla umur aku....dan ibuku dan adik2ku...
aku masih lagi mempunyai peranan besar terutama pada keluarga aku..
ya allah..tolongla...berilah kesempatan untuk aku mengejar cita2 ku..
membantu keluargaku...dan org2 yg pernah tolong aku...
alhamdulillah dengan izin Allah..dengan adenye bacaan yasin pada malam tu..
aku da xdiganggu lagi...amin...

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea