Tuesday, October 9, 2012

catatan 3 pagi

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:32 PM

mungkin saya patut menulis sesuatu di sini. by the way, sekarang dah pukul 3:09 am. nak tau sekarang saya di mana. ada di satu tempat hitam, yang tiada  siapa pun datang sini mengacau saya dan saya rasa okay okay la jugak untuk biasakan diri kat sini. well, korang jgn ingat aku buat bukan bukan pulak. aku tulis berdasarkan what goes in my mind. ini ikhlas.

macam macam aku tempuh nak to be an easy going person. yes, i am that kind of human. but please jangan gunakan easy going aku tu jadi hamparan untuk korang bersandar dan memijak mijak sbb yes i have my own temper that you never know. kawan kawan tau la. but sini aku bukan nak tunjuk aku hebat. no. cuma mungkin aku ada sifat kecil dan kerdil di mana aku ada perasaan terasa hati. sensitif di situ. yes i am supersensitive person. why. mungkin sepanjang hidup aku, aku dibalas semula dengan ini. mungkin aku ada menyakiti hati sesiapa di luar sedar aku. maafkan aku.

terima kasih sang setia yang setia berada di sisi aku. temani aku. fahami aku. terima kasih. tapi patutkah aku menghukum manusia yang menyakiti aku sebab hukum itu sendiri sebenarnya datang dari Allah so aku rasa if i just let it be, mungkin akan ada hikmah datang nanti. sbb kita hadapi nye dengan sabar. 

so korang mesti tertanya2 kenapa dengan aku ni. sape yg menyakiti aku. phew. tak perlula tau. aku mmg sakit hati. janji manis phew sampai boleh buat orang kencing manis potong kaki. boleh tak kencing manis dipotong lidah sekali sbb takut kalau potong kaki, dia berjanji manis lagi. so kalau takda lidah, bukan janji manis je xda, cakap pun tak payah la palek.

terbaca ke tulisan aku ni. mmg patut pun lah dibaca. sbb aku tulis ni pun nak kasi kau baca. pandang balik belakang apa dah kau buat kat aku.ish xpela. mmg hidup aku ni dibuang diambik dibuang dikutip balik, fakap lah encik. kenapa aku sakit hati? doesnt mean kau leh lepas camtu je. yes mmg aku let it be, tapi once aku tak suka, aku akan mmg tak suka. rahsia mmg semua dalam tangan aku. tapi yela. aku kalau jahat betul, mmg dah kasi satu malaysia tau. hang tengok aku, hang tgok diri hang balik. jahat kan aku. kalau aku buat.

kesan kesan mendalam akan ku simpan akan aku genggam jangan risau selagi kau hidup, aku akan pandang kau atas bawah kenapa ada orang cam kau. by the way it is satu pengalaman. takpela. macam macam orang dah aku jumpa walhal baru 23. mungkin ada orang lagi teruk dari kau pasni aku jumpa but aku sangat harap, orang paling teruk dalam hidup aku is kau. apa lagi??  

marah sangat kan cik lova. emm. macam dah xnak pikir panjang, cuma aku harap, aku nak cakap, aku bukan bahan eskperimen kau. kalau aku nampak kau lepas ni, aku xkenal siapa kau. level serupa orang bawahan, sedangkan orang bawahan tu aku rasa lebih mulia dari kau. siapalah aku untuk menilai seseorang tu mulia atau tidak. kau takrif lah sendiri based on what u had done.

oh sangat terasanya aku kali ni rasa nak nangis. bye bye la. 


tamat 3.31am

sekian terima kasih.datang lagi. 
imageimage

4 comments:

cik nana said...

sabar ye dear..rencah kehidupan tuhan nak duga kita..

Sally Samsaiman said...

kakak, jgn nanges...

kalau nak nanges...meh kat sally meh :)

muhamad zairi bin marzuki said...

wehh...awat masa ko post 12:23PM..??haha..xpa2 bersabarlah wahai teman..

norzillawatie binti zahidin said...

hmm thanks kawan kawan :)

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea