Wednesday, July 10, 2013

puasa ke dua :)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:51 PM
 assalamualaikum wbt
 apepun saya nak ucapkan selamat berpuasa kepada semua. harini hari puasa ke dua so amal amalkan la puasa elok elok. jangan bangun sahur makan, tengahari bangun tido pun makan beli kat mamak pakai platik hitam buat cover cover. tak mau tak mau okay. sebab yg salu buat camtu laki je so kalau laki laki buat camtu macamana nak buat suami nanti. hehe
pempuan takpe. boleh tak?
ha semalam kan puasa first so aku pi tolong tengok je mak aku berniaga kat bazar ramadhan stadium manjung. punyela sesak ramai orang tak tau nak katelah. baru puasa pertama. adoi. belum cukup sebulan lagi nak habis puasa da penuh. banyak makanan cepat habis. nampak sangat penduduk2 manjung ni makin bertambah. banyak beranak pinak agaknye. memang sesak gila. sesakkk ahhh serabut. terlanggar sana terlanggar sini. batal puasa.
mak aku jual kerabu kerabu. macam macam kerabu ada. kerabu mangga kerabu epal, kerabu betik atau song tam dan entah macam macam kerabu lagi aku pun taktau. banyak orang kelantan yang beli pun. so alhamdulillah jualan mak licin juga semalam. hebat! amin amin.
Photo: Kerabu mangga & kerang sold out kurang sejam selepas dibuka ... Alhamdulillah!

terliyor plak tengok
sabor. sabor

hari ni hari khamis. cuti. so esok aku masuk keje balik. pastu balik manjung balik. eh hebat juga perjalanan perantau macam aku ni. ha. lepastu nak cakap aku xpuas lagi dok manjung tibe tibe kena balik ipoh da petang ni. jap lagi nak buka puasa dengan paan. member aku.

so aku akan menanti kedatangan dia di medan kidd. pesan dia kalau lambat jangan nangis. taik nye paan kan. bestfreinds since belajar kat uitm. oh nama dia paan. nama sebenar farhana. hebat tak. hahah. malas nak tunjuk muka. nnti aku update blog lagi buka puasa dengan dia korang tgokla nnti. sape dia.

well saje aku nak nulih kat sini since dah lama tak update blog. korang janganla terbatal puasa plak tgok gambar dalam entry aku kali ni. kerabu je pun. ahahahha. 

selamat berpuasa.

imageimage

4 comments:

Sally Samsaiman said...

Salam Ramadhan kak! meh la dtg KL..boleh buka sekali... :)

syikin zaini said...

weit..ni paan mane..paan farhana ke?farhana shafee?_ciken_

kay shafiQ said...

X pernah plak nmpak laki2 g kedai makan berplastik itam. Kalo pompuan berselubung itam ade ler. Hehe. Anyway selamat menyambut Ramadhan :)

norzillawatie binti zahidin said...

syikin, ni paan kite la. paan farhana

sally: tu la akak nak shopping kl ni

kay shafiq: selamat menyambut ramadhan

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea