Thursday, July 16, 2009

bingung

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:41 AM

wat will happen if sumthing yg xsangka2kan akan terjadi kat diri kite xsemena2...tanpa ade sebarang hint yg benda tu akan jadi..

contohnye bile korang tgh minum kopi ais..tetibe je hirup kali kedua bertukar kali jadi teh ais plak..
tu gune2 namanye...

tp ape yg aku nk story ni lain sket..xde kena mengena pon dengan kopi ais ke teh ais ke..

aku da sem ke 5 kat uitm p.pinang..tp sem lepas result aku sangatle teruk..apesal la..aku pon xtau..setiap sem,dr sem 1 sampaila la sem 4..result aku semakin menurun..tah knp la..mana penah dapat 3..aku da usaha..tp kalau tu bukan rezeki aku..nk wat camne..kan??

sekurg2nye aku bnasib baik..coz aku xdismiss..xmacam kawan ak yg lain..ade yg da kena buang...pity 2 them..alhamdulillah...

tp yg sedeynye..sem ni aku xdapat pt..so camne la aku nk tanggung diri aku kat uitm ni..da la jadi non residential da..we juz call it NR..makan sndr..umah sndr..pegi kelas balik kelas sndr..ei,,kire bnasib baikla kalau ade bus uitm nk amik aku g kelas..if x..menonong la aku..xpon..macam biasa tetiap ari..naik rapid..pegi je kadang2 kalau driver tu baik 5 kupang je..kalau x..biasanye...singgit...kalau dah lambat sangat naik prebet la..lagi mahal..juz cuma murah sikit je dr cab..

jadikan..yg nk dijadikan cte ni..pakcik n makcik aku sangatla kecewa terhadap aku..coz result aku yg terukla...yela kan....sape xmarah kan??diowang da la banyak tolong aku..tp aku tak menghasilkan sesuatu yg baik..aku sedih tau...tp da aku xleh buat nk wat camne kan??

nk dijadikan cte lagi..aku dipanggil balik kg..konon2nye nk brainwash aku la...pastu maybe nk suh aku ke politeknik!!xnak!!!!tp if they say so,apela aku leh cakap kan..lagipon kat uitm aku maybe extend tp bape sem je..em..rugila pengajian aku di poli..sia2 je..sedeyla aku..

aku paling takut skali bile mngadapa ayandah aku.merangkap bapak sedara aku yg salu support aku.petang td da la aku nangis depan mak nor..mak nor ni plak makcik aku.kalau cakap pasal ayandah aku mmg menangis punye la...oppps..nk dijadikan cte lagi..td aku abis kelas pukul 11pg then aku trus shoot g alor setar g umah makcik aku tu..thanks konsortium sdn bhd..

adoi...da la esok kena ikut balik kg kat bota,perak...about 45 minutes dr umah aku sndr kat sitiawan,perak.but rite now aku ade kat alor setaq..hahhaa...tahla..camnela aku nk mengadap..takutla..em..

aku bingung..aku ni terlalu sangat merendah diri..yela..aku kalau da mengadap diowang mmg xkan bercakap selagi diorang xbercakap dulu..aku bukan pe..aku takut tersalah cakap..tah..aku takut.yela aku kan hormat mereka2 ni...so,diam jela..asal balik kg je..mengadap sedara mara aku..mesti tetibe aku jadi pasif..otomatik tau x.

heym...tahla...ape nk jadi ngan aku ni pon ak tak tau...aku minat cos elektrik...tp aku agak mental la..bile menghadapi subjek2 yg susah..lagi2 bile aku berdepan ngan prob2 major aku e.g: prob family,financial...tu la yg prob nye pon..

now aku xtau pe nk jawab ngan ayandah aku besok...eee...takutla..aku da la mmg dengar nama die pon da nangis2 n teringt banyak bnda die da tolong aku...nikan lagi nk menghdap die..oh no!...camane weh..mesti aku kena tarah ngan die lumat2 macam kacang tumbuk punye..mental la aku besok...

ape2 pon doa2kanla aku supaya segala urusan aku berjalan lancar esok...kompom kena beli tisu banyak2 sok..takutnye..k la...doakan aku ek..

salam~

1 comments:

AkuAyie said...

woah...ak x taw pon ko bermusibah malang ni...
kalau aku jadi ko pon ak akan bingung gk..
hm..
ak x taw nk nasihat apa.. huhu
but anyway, all the best. Cuma aku rasa agak rugi gk ler ko kt uitm selama ni kalau tetiba nk tukar poli. Tapi kalau dh masalah fulus, nk buat cmne kan.. tengok la korang nyer keputusan mcm mana. Papepun, tabahkan diri ko. Aku sentiasa menyokong belakang ko okeyh! =)

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea