Thursday, December 10, 2009

katak sengal-cucuker

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:39 AM
d cini ku ingin intro kan pade readers ttg katak2 yg agak ade pedoman hidupnye
meke agak sengal n aku pon xtau tah nape ku nk pgil deme katak..
mungkin tu paling sesuai kot..
nk panggil kucing...xcomel..
nk panggil gajah xbesor..
nk panggil semut...xkecik..
nk panggil rimau...xmengaum..
nk panggil lipas...xde sayap...xde sesungut..
tp bile panggil katak...ade la sikit persamaan tu..
katak melompat..ye..meke mmg melompat..
ha...adela tu...

katak2 tesebut adela..

1. bon bon (bontoter)

membawa kete toyota corolla...bewane putih...
bunyi tanak kalah macam lori bawak balak...
napak polis buat2 baik pakai seatbelt..
konon pemandu berhemah muka xnk innocent plakkan..
tp dalam ati..aku n kawan2 yg sudi kawan ngan die je tau...
macam pelesit tah nk kejar amoi mane aku pon tataw..
hei bon bon..jike kau bace ni blog..
time kasihle kat aku..
krane aku mmberi ruang edisi bonbon dalam blog aku ni..
hahaha....

2. nabiler...

pemilik viva hitam avg 9520..yg baru 3bulan pakai katenye..
yg sentiase mmbawa ke mana je mana kite nk pegi..
ala2 teksi tata lagaknye..
dulu xjadi cucuker...
sekarang cucuker tername...
sampai belobang pinggang aku mnjdi tempat cucuker die..

3. niker shasha

ni lagi gile tataw nk cakap camne...
aku pon xleh nak maktubkan di sini pe label aku nk bg kat die ni..
gile..ye mmg die gile..
sewel...sawan sume bagi kat die...
hai lalat....selambe badak die panggil aku tikus..
pecayela...kalau jumpe die ni..
kalau korg cakap tingkap...die akan jawab tombol pintu..
kalau korg cakap cawan..die akan jawab pembukak tin..
kalau korg cakap kuning..die akan jawab hijau kelabu sket ala2 kemerah2an
mmg korg xkn menangla..
bajetor betol..
baru umo 19 bape ari...padahal..
ni cucuker bukan agung punye..tp tah ala2 tak bertauliah bile becakap..
xske karoke...tp cakap kat org..."tadi aku yg nyanyi tu.."
hahha...tu la niker...yg diminati oleh segelintir wanita waniti yg bernama wani..
hehehe...juga diminati oleh combi..n emi...
n ntah sape2 lagi yg aku xketahui...
hot la konon...
maap ye..ku xtau nk sembang pe...
ku cakap seabis baik je dalam ni...


done!!thanks katak2....

p/s : to bon bon...ko nk najua ke ajua..haha...awek keliling...tp...jgnle rupe keling..
to nabil..jadila driver tebaik..
to niker..jangan mare....mari2 pegi klang...

2 comments:

Name:sKyWaLkeRz said...

A10TION!!!!!
cerita berkenaan niker shasha adalah rekaan semata2..
tiada kna-mengena dgn yg idop ataupn yg mnggalkn dunia sama ada tggl dlm tnh ataupon d bln..
soranye lunak diukir seni kot,saje xnk tunjuk..
aku knal sgt bdk 2,dr kecik ag..dia baik...
dia xnk ngaku coz org baik mna ngaku dia baik..
aku tlg gtau kat korg la..
lau dia mst xnk ngaku pny..
btol..
syg nabil..
hehehe..

zila_rock!! said...

bongok...pengakuan pentipu..usah pecaye....ngok...sibok je

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea