Tuesday, December 15, 2009

pinggan pemangse baik punye

Posted by norzillawatie binti zahidin at 9:35 AM

aku bukan nk larikan umah aku pastu bawak jinjing macam bawak sayur atas kepale pastu nk kena tanye org "abg nak beli umah x".. aku juge bukan dilarikan oleh umah macam umah terbang tetibe leh bawak aku ke buana selatan afrika tetibe jumpe pelakon2 madagascar... tp yg nyata aku.. aku nk lari dr umah..yg agak serba serbun xkena macam babi lahanat pedas xpedas aku peduli ape.. hati aku sakit..duk umah macam bangkai bernyawe.. bangkai anjing pon gerak2 ag rasenye kalau hidup.. kesakitan hati yg amat sangat.. mmg benar kalau ikut hati mati.. ikut rase binase.. aku xde sume tu.. aku ikut hati....pegi mati.. ikut rase....rase jela...rasekan.. pengalaman hidup aku bertambah satu bab apebile aku cube berlari.. lari dari duk umah aku d num 125 taman seri mawar tu.. eyy..bonda..salahke aku nk tegur adinde2 aku.. baru kena penyepak yg xbrape nk kena.. da nangis macam kena parut kelape.. aul yg 6tahun pon tau wat keje..eyy tolongla.. mmgla kalau dipikirkan balik budak2...tp janganla manjekan sangat.. tensen aku..sakit ati..bukan suh wat keje berat pon.. keje senang...sume nk kena suruh satu2 ke.. pastu conference baik punye apebile balingan pinggan macam lontar peluru sungguh2nye kt dapur umah aku.. balingla selagi bole kalau balingan tu boleh menkeluarkan duit.. nanti jangan menyesal makan nasi pakai surat kabar.. xpon pakai kain buruk kat umah tu wat alas... daun kari pon ade nk ganti dengan daun pisang.. xpayah wat kari..da rase kari da nasi tu..amek hang.. pkla sebelom wat sesuatu...agak2 da baling tu... pandai baling pandai kemas... naseb bek ko kemas.. nk tegur pon xleh.. ngat mak je ke leh terase ati.. aku pon ade perasaan la..duk manjekan ika sangat.. macam pempuan gedik... jangan nk samekan aku la ngan org lain mak.. aku api..batu baik punye.. xhancor2 bapak keras nye..kau pon tau.. kalau mak baik sangat...jadile baik.. tp baik ke sampai baling pinggan mangkuk.. baik sangat kan..taik hang.. knpe nk kena baling pinggan mangkuk...?? persoalannye...n jawapannye.. ko xde point nk blas point aku... kan kan?? pinggan jadi mangse... pinggan pinggan.. nantila kalau aku ade duit aku beli set giyacomo punye.. tp nk makan pon xde duet..trimas bon blanje bihun goreng td.. even oily..yak yak... ikutkan hati...aku xnk ngaku ika tu adek aku.. degil sangat..apesal aul leh je ikut cakap aku.. da besar gedabak pon xleh nk ingat ke.. aku ni penah ke suh buat ebnda xelok penah ke tegor benda xelok cube pk sket..ade otak jangan letak kat betis.. jangan letak kat nenen...bodo... (*&^@#$%^&*()_... aku bukan mara kat adek2 aku sebenarnye mara kat mak aku yg tue tu.. da tue.. eish..banyak je point aku nkc akap ni.. pk mak kan...cukupla sampai stakat ni je aku cakap.. over2 kang...tahle.. even da derhaka... tuhan jela tau pe ku rase... aku tabahkan hati jela..tu yg mampu.... hati rabak seyh......ditikam kencana mak punye pasal.. aku redah je.. 2 tahun lebih aku blaja...penah x skali tepon aku "along sihat ke...da makan ke..watpe.." xpenah...never...never... apela name aku sebagai anak yg xberayah ni... sendr mau ingatla....aku trase macm anak yatim pon ade.. xpenah dibg duet mak bapak...tp org lain kasi.. macam ank angkat org len je pon ade.. ape lagi....xcukup ke kasi aku hati hancor bekecai... kaca pon xkecai macam ati aku tau x.. dek mulot mak yg macam adela kegampangan nye yg kadang2 leh wat aku xtahan.. jangan diduge ye bahasa aku yg indah ni... mmg...bahasa jiwa bangsa...budi bahasa budaye kite.. tp umah kat num 125 tu manede budi bahasa... aku rase r....hem..pn sanawati....aku pon ade perasaan.. walaupon ko melahirkan aku...tp ngatla...buatla aku spt ko yg betol2 mlahirkan.. aku ade prasaanla....plz.. get me into da rite places... ku da xtahan sebak... chow!

p/s: trimas bon n nabel..
luv u so much!
kerane mensupport aku...dr blakang.. always be by myside..
when i'm crying n laughing..
even i'm eatin' bihun gorang or drinkin' teh o suam..

2 comments:

Name:sKyWaLkeRz said...

sorry cmt ckit kat cni ye..
aku bkn la nk masuk cmpur..
aku phm prasaan ko tp la kn..
walau cmne pn yg mak ko dh wat kat ko dia ttap mak ko gak..
ko lari 220km/h jauh mana pn hubungan ko xkn putus..dia tetap mak ko..
ibarat air dicincang xkn putus kecuali xbyr bil..
xde org len dh bleh ganti mak ko kecuali mak angkat/mak sdare/mak nyah/makwe ops..
yg hny skadar name je mak tp bkn rasa keperitan mak yg mengandung..
lau ko lari umah cmne pn last skali mst ko balik umah gak..
at least ko ade ag mak dr org len yg xde pape dh..
pape pn yg ko wat ko jgn pk org lain,diri ko ke bon ke nabil ke..yg penting Allah 1st ok..
ikut hati mati..
ikut rasa binasa..
ikut suka duka..
ikut Allah,insyaAllah..
lu pk la sendiri,semekom..

zila_rock!! said...

em..yela

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea