Thursday, September 2, 2010

raya

Posted by norzillawatie binti zahidin at 12:39 PM



saye? beraye? ate..keme org perak. raye Bote je. kalau dari Manjung tu, kentot pon dengor. haha. ta jauh mana pon. sangatsangatla dekat ye. ta saba juge rase nak raya tapi saye sedar raye kami dulu dengan raye sekarang sangatlah berbeza. jauh beza. macammacam dulu ade sekarang tadek. terasa. paling besar, ayah. dulu ayah ade. sekarang ayah da tadek. Al- Fatihah. samasama doakan ayah saye yep. (T.T). but life must go on. on je la. oke. memang lumrah. setiap yang hidup mesti mati. manamana makhluk lain juga begitu.

saye mahu beraya dengan adikadik saya. mahu bawak mereka jalanjalan sanasini. mahu beriang ria dengan mereka. bukan salu balik jenguk. even dekat je kolej ngan umah saye. tapi nak wat cmane. blaja. saye yakin diorang mampu hidup berdikari macam saye kecikkecik dulu. awalawal da diajar tinggal sosorang kat rumah. yela, sekarang masa makin pantas. macammacam kisah boleh jadi. saye salu doa, janganla apaapa jadi kat mereka. mereka kecik lagi. ta tau apeape. ta bedosa. harap mereka salu blaja rajinrajin kalu saye tadek and harap bole bantu bela nasib keluarga saye yang ta berapa senang. tapi kalau nak diikutkan dan nak dibandingkan dengan warga Palestine, kite kena awalawal lebih bersyukur, sebab ade juga rezeki yang mengadap depan kite. amin~

baju raye? haha. tadek. kalau ade amin lah sangatsangat. tapi saye tadek nak wat bendabenda baju raya sematamata. banyak da baju kurung ade. pakai jela. saye ade buat tapi sekdar untuk ke kelas. so, lepas raya baru amik. saye tadekla obses sangat nak belibeli baju raya ni. pakai je ape ade. baju kurung je pon. same je macam orang lain. pakai baju kurung jugak. bezanye, corak, harga dan kualiti kain tuh. takpela. asalkan bole pakai. saye akan dahulukan adikadik saye dulu, sebab saya tahu mereka lebih memerlukan. budakbudak la katakan. kesian la plak. saye da besar. tadek sape da nak kisah. saye pon ta kisah. =]

kuih raye? mak saye buat. almond london. tat nenas. kuih makmur and macammacam tah tak taula ape orangtua tu nak buat nanti. ikot jela. ta kisah. sebab saye bukan sanagt pon jadi pemakan kuih raye ni. tak angau pon bendabenda gitu. tolongtolong jela mak buat nanti. kalau tadek kuih raya, orang datang beraya nak kasi makan ape? biskut merry? haha. tapelah. bole gak. beli biskut merry timbang awalawal. haha. bongek.

duit raye? saye da besar. mana dapat duet raya. saye yang kena bagi kat adikadik saye. tunggu ye. yang kecik je aku bagi. yang besar gi cari sendiri. ok. ta payah nak berangan aku nak bagi memandangkan korang sume da besarbesar macam aku juge. ok. =p

tula sedikit sebanyak pasal raya saya. pose pon ta penoh nak raye. suke hati aku nak berangan. jadi, di kesempatan saye menconteng di sini, saye ingin mintak ampun dan maap tersangatsangat berjutajuta 150 kali juta kepada sumesume orang yang kenal saya ta kirelah sape die. dan maap zahir dan batin.


there's no word anymore. tengs.



SELAMAT BERPUASA
&
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI
MAAF ZAHIR DAN BATIN


zilla

0 comments:

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea