Sunday, February 13, 2011

mari menangis sekejap

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:41 AM
assalamualaikum.mari bercerita bersama saya.
ohzila suke budak2.suke kanak2.suke baby.erghh..
mari berliputan..


tgok budak ni makan ape.sedapkan..


ni usah dikate la...


hepi gile budak2 ni


ni pon sama


|
|
|
|
|

....................
tapi yang macam ni plak camne..














Every 3.6 seconds someone dies of hunger.







Every year 15 million children die of hunger.

One out of every eight children under the age of twelve in the U.S. goes to bed hungry every night.


|
|
|
|
|




yang ni cane plak..



xrasa sedih ke tgok mereka2 tu.bayangkan kite tgh gelak tawa, diorang tgh nangis lapar.xcukup ape ke bagai.xkesian ke.xkesian ke?

ape nak jadi sekarang,macam2 klua paper hari2.xde yang menyenangkan langsung.ade pon sume untuk kesejahteraan sendiri.mmgla seronok.xtau la Malaysia sekarang.xtau la dunia sekarang.xtau la.memang menanti kiamat.

aku mmg bersimpati atas nasib kanak2 macam ni.kalau aku banyak duit mmg aku da tolong.tolong semampu2 yang bole.xnak biar kan diorang merana.bole x?mmg bole kalau ade duit.bayangkan kite tgh shopping, padahal diorang xpakai sehelai baju pon.kite kalau bole baju raye nak 15 pasang.diorang bukan aje baju raye pon xde.raye bagi diorang adelah bile diorang dapat makan.xkesian ke.kesian tau dak.kesian.

kalau nasib kite camni, camne.kenape hanye kaum segenap yang minoriti je nak tolong.camne nak tolong kesemua diorang.mmgla.da ade pon kena bersyukur tapi dunia kite ni kan besar.kaye.hum....sedey tau dak.

ohzila xnak cakap ape2 dah.

sekian T___T


6 comments:

Cik Yana said...

AAaaaaa~ tak sanggup tengok yang dalam baldi tu. Kejamnya!

didiyana said...

blog walking..nice blog btw..kalau free singgah la kat my blog.. didiyanalove.blogspot.com

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

tau xpe yana..sian kan


didi: tengsss :p

ciK fLower meLawEr said...

adess!!! ngilu betol :((

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

nape ngilu plak

gigiAriEma said...

haiyo...sedey tgk..ade lggi yg kekurangn dari kita kan.. ^.^

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea