Wednesday, July 6, 2011

hospital 3 hari 2 malam

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:50 PM

assalamualaikum to all of u yang salu baca blog gua ni. dah bertempek macam lama je kan dah xupdate. ade kisah apsal gua dah lama xupdate. bukan malas. bukan bosan. tapi tak sengaja.


sedap kan. tapi gua tengah pantang =.='


aku bukan baru lepas bersalin tau nak berpantang2 ni. gua baru lepas klua wad ni. sedap2 gua lepak kat Hospital Seri Manjung 3 hari 2 malam and pengalaman itu sangat tak syiok but ia tetap satu pengalaman. and gua dah rasa gua dah xnak dah masuk hospital lagi lepas ni.

gua nak sihat. sekarang gua dah jelesmeles tgok korang lompat sanasini, lepak kluar p lepak mamak gosipgosip and gua teramat jeles. jeles jugak tgok orang makan sedapsedap padahal gua makan bubur ngan ikan bilis je. tu je gua mampu makan skrg ni. gua jeles. and paling jeles, gua nak pi gathering Blogger Perak buat kat Taiping weekend ni tapi cane gua nak p, jalan pun macam nenek kebayan. gua punya hidong da gatal da.

ok. gua takde tujuan pun nak masuk wad tapi gua terpaksa sebab gua dah tak tahan pekena ngan sakit perut gua yg makin teruk dah seminggu lebih tahan. gua masuk wad kecemasan and doc suspek ada organ kat perut gua rosak and ade something yg kena buang macam ketumbuhan yg xdiundang la. lepastu kate ade ependik la. apela blabla. gua dah takot. gua dah nangis tengok diri sendiri duduk atas kusi roda kena masuk air. nak nak kena masuk wad.

gua kena puasa. sebb gua kena opret esok paginye. so gua puasa 12jam and gua opret. masa nak masuk wad opret, gua nampak lampu besar bentuk satelit mak ai, gua dah terpikir2 macam dalam cite medic TV tu. tgok diorang wat pembedahan ape sume. lepastu diorang bagi bius kat gua, bagi oksigen ape sume..tiba2 mata gua malap and makin kabur and gua lelap.

2 jam kemudian.......(mak gua kata gua opret 2jam)


sumber: tok google

kalau tgok gamba kat atas tu, macam tu la gua kena. kena buang benda alah tu ape kebanda ntah. nasib tak pecah je apendic tu.ce tengok kat bawah ni.


dapat dari: tok google

kalau tgok macam tula gua kena bedah. appendictomy. sape sanggup kan kena bedah hidup2 sbb masa mula2 gua tanye nurse kite sedar x masa kena bedah skali nurse tu gelak. aku da blur dah.

doc panggil nama gua banyak kali baru gua bukak mata, gua ingat gua tido, bangun2 apsal la sakit. kacau btol nk tido tahu2 gua dah kena opret. gua mamai lagi la masa tu and gua sambung tido sampai malam. orang2 yg datang melawat gua gua xlayan sebb gua betol2 xlarat. and paling bestnye, gua xde suara masa tu. langsung tak da. agaknye lepas opret mmg camni kot.

lepastu malam tu gua terbangun sepenuhnya, gua terbaring je xleh nak duduk. gua lapar gila dahaga ape sume. tapi xleh nak makan minum lagi sebab kena puasa sampai esok. nampak x dah 2 hari kena puasa xmakan langsung. xleh nak duduk ape sume apetah lagi nak bangun berdiri melompat sume.

redha je la kan. gua bangun nak p kencing mandi sume sendiri. xnak pun susah2kan sape2. sedih betol. nasib baik la jugak patient depan aku cina plak tu and tua baik gila tolong bawak aku p mandi ape sume. tolak pakai kusi roda. xtau nak cakap ape masa tu. lepastu aunt india plak sebelah aku tua jugak tolong aku buatkan milo pagi2 and bagi roti. nampak tak kombinasi satu malaysia kat situ. macam kelakar pun ade. mak xde masa tu and die kena balik kalau tak sape nak jaga adik2 aku.

lepastu sampai ke petangnye gua minx sangat nak klua xtahan da. and doctor kata kalau xdemam xmuntah bole klua. gua xmuntah tapi demam. and gua buat2 la sihat jalan jalan sana sini amik angin, last2 bole kuar. gua dapat mc dua minggulah kan. dulu aku nak sangat mc lama2 skrg kan da dapat.

skrg gua dah kat umah and pakai kain batik jalan pun xbetul. doakan gua sembuh cepat2 and gua juga nak bergembira macam orang2 lain.

imageimage

16 comments:

star in heaven said...

be strong dear. Get well soon! cant wait to see you again.

khairul said...

byk kan bersabar yer

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

mekasehhhhh sume

Miss Eunice said...

get well soon..=)

Gadis Kecil said...

semoga sihat selalu :)

meh tengok sini

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

mekasehhhh sume sbb sayang saya!

Cik Ungu Kamila said...

get well soon zila :)

Jasman said...

semoga cepat sembuh n dpt lompat2 mcm org lain.haha

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

mekasih cik ungu :)

xlompat pun tau jasman

Anonymous said...

The tales show how to release life than control it.
DJs are in a position to instantly change from managing four decks of computer software to
managing 2 decks of software program in addition two channels of external source.
The Oppo uses SABRE reference audio digital-to-analog converters
(DAC's), which the company proclaims as "the world's best performing 32-bit
audio DAC solution targeted for high-end consumer applications and professional
studio equipment.

My blog post - MOTU Digital Performer v8.02 free download

Anonymous said...

Irrespective what end of the spectrum of techno music, whether you love
it or hate it, chances are you don't know a thing about its history and even less about what has made it one of the most popular forms of electronic music today. Which features a frame with a completely Flat top, as the name suggests (think that 80's hair style).
This is Daft Punk's first new material since the soundtrack for "Tron: Legacy" in 2010.

Have a look at my website: daft punk random access memories flac free download

Anonymous said...

The momentum for Macklemore & Ryan Lewis' 'Thrift Shop' continues to rise, as the band sits atop the Ultimate Song Chart for a third straight week. 5, the Windows Marketplace is preloaded onto the phone allowing the ability to download apps from the phone itself without having to log onto a computer to download them. Akon does well in R&B singer, songwriter, and record producer; he also sings in Senegalese.

Also visit my web page: Weekly Top 20 Music

Anonymous said...

That may seem odd, but in fact, it is a very effective mode for people with some degrees of visual impairment,
since when you focus on white letters, you are focussing on light itself.
Later on in the same Century the new religion also worked hard to change the custom of
Blood-revenge. Its easy-to-use format allows anybody
to search for their favorite books online.

Visit my weblog - Free Pdf Ebook Download

Anonymous said...

Many people want to increase their muscle mass and create a toned,
developed body that is not only aesthetically pleasing, but
strong and healthy as well. Yes we would like muscle, but in the right way,
and gaining lean muscle without fat is the key to doing this.

At duration for just a very limited time time period, it'll be incorporated a unique plan that will produce complete ''mirror magic'' for your entire body within seven days.

Feel free to surf to my blog post - Somanabolic Muscle Maximizer Reviews

Anonymous said...

The program comes with full warranty 60 days money back, so everyone can actually try this
muscle building system for a few weeks and see the results without
any risk at all. When you've got added your details to the program, it is going to give you 3 diets to check out. No make a difference what sort of fat coaching regimen you.

My web page: Somanabolic Muscle Maximizer Reviews

Anonymous said...

Somanabolic Muscle Maximizer program is optimized for the U.
These days there are virtually 1000's of guys and females who are seeking to create muscle mass and strip off body body fat in purchase to transform the way their bodies' glimpse and really feel.
At duration for just a very limited time time period, it'll be incorporated a unique plan that will produce complete ''mirror magic'' for your entire body within seven days.

Here is my website ... Somanabolic Muscle Maximizer Reviews

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea