Thursday, July 7, 2011

macaroon ohzila

Posted by norzillawatie binti zahidin at 7:00 PM
mochacafe:  via ohsopictures

buat kuih raya sedap ni


hai semua. di kala aku sedang bergelimpangan berkain batik macam org berpantang 40 hari lepas bersalin ni, menyempat jugakla nak hapdate entry. aku xpenah2 lagi merasa macaroon ni. dengar2 kabo mahal jugakle tapi sedap ala2 kopi rasanya. kalau 6 bijik rm15. yah. not bad lah kan. kecik molek comey lotey jugak la and bemacam2 kaler ade. +_+

aku ni tgh berpantang. itu xleh makan ni xleh makan kang luka opret lambat nak baik. xleh makan seafood,telor and mcam2 lagi. smlm aku nangis2 kat mak aku nk mee goreng mak aku xbagi and aku nangis2 gila2 nak mintak last2 mak aku kasi jugak. hehehehehe. jahat gila aku. pelisla aku. dah 22 kot. pastu aku mintak air oren mak aku mmg xbagi langsung lepastu die belah je macam tu nampak sangat da xbagi.


dis is the real taste of macaroons. so korang p la cari area2 KL belambakla. aku pun xpenah merasa benda ni so ade sape2 berani cakap aku ketinggalan zaman ke. meh aku tendang kemaluan ko.

sakit2 macamni ade hati nak pukul2 kan.



macam2kaler lagi ade and kalau aku ade benda ni buatkan macam sayang aje nak makan. kan. tapi mestila masuk angin kalau xmakan kan. ko nak biar sampai bila. wuhuhuh. aku ingat nak cari resepi die la mana tau aku boleh laku kan benda ni kat area Sitiawan Perak wowowow. femes aku. aku nak namakan macaroon ohzila.

cita2 aku tinggi ok even sekarang aku tgh tertiarap.


imageimage

10 comments:

Cik Wani said...

omg!! sedap nye. wani pn xbrkesmpatn tok rse bnde ni...

btw jom komen kat link wani ni

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

Daria said...

beli je lah...skang ramai yg jual online benda ni...heheheh...renyeh nk buat sniri...tapi kalau rajin, pasti boleh buat sniri ;)

Bluewendy said...

sedapnye!!! tak penah agi nak merasa..kih3..=)

ღ p!nk veLvet ღ said...

tak penah mkn jugaq ... kat manjung ni ade ke? keh keh :P

Laila Majid said...

ouhh buat die sungguh payah.ade la 1 2 org kawan try buat tp tak jadi pun.macaroon and macaron are 2 different things.hehe just to let u know.try google kalau nak tawu perbezaan die :)

amranaiman said...

mcm sdap je.. manis2 ek :D

Shaz Alina said...

org kata mende ni manis gilerrrrrr... ade yg sampai x tertelan sbb manis sgt... ye ke x, tatau la... kena la cuba try test sendiri nanti... ;)

nasyitahahmadzaini said...

wah!sdp je tgk!comel plak tuh..nk mkn pon syg!

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

cik wani:wahahhaa..samela kita

daria:ade org jual online rupenye!baru tau?

bluewendy: sama la nasib kita

velvet: xkan ada lagi skrg.ahhaha

laila: mekasih bagitau.baru tau :)

amranaiman: i'm not sure but they said macam coffee

shaz alina: wuhuuhuhu..i pun xtau ape rasenye

nasyitah: kan kan

Ms Z said...

macarons ni manis gile kot and a little bit crunchy. Slalunya sebijik rm2. tp kalau bli on9 murah skt.. hee. :D

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea