Friday, April 29, 2011

nasi lemak

Posted by norzillawatie binti zahidin at 8:38 PM
comel pulak kucing nih =.=

harihari mengucapkan salam sejahtera pada semua penjenguk tempatan. hari sabtu kalau duduk rumah seriyeshit bosan taktahunakbuatape. nampak skali harung nafas aku cakap aku memang taktahunakbuatape. padahal keje belambaklambak ni zila oi bila kau nak buat selasa nak exam dah ko tau. pagipagi bangun tgok jam tidor balik lepastu bangun mandi bukak fesbuk. nampak tak aku bersarapan ngan pc.

tak kenyang.tak kenyang.nak makan nasi lemak roti canai lah tapi pagipagi bukak hamper pertandingan karaoke makan cikedis. sadis tak? mana nak beli nasi lemak, roti canai kalau takda pacuan 4 roda. bukan mintak 4 roda, kalau ada 2 roda pun bolelaaaaaa.barang2 nak buat roda pon takda.rodarodakotakedayu.sayu ke sayau.lantakla.

duludulu bapak punye senang nak cari nasi lemak.boleh kata setiap row rumah jual nasi lemak. skrg sume dah maju mana nak jual nasi lemak.sume dok jual rantai emas Zhulian, Avon kosmetik, Nutri Metics semua lengkap pakai katalog peh jahanam aku kalau dtg kat umah menjualjual.taknak.aku xpakai mekap.xreti nak pakai blusherblusher ni. muka hitam pakai pencerah muka je aku tahu.dah dah jangan datang.terima kasih.jangan datang lagi ye makcik.tak laku.jahat aku.

meliyur meleleh tak boleh belah leleh =.=''''
ni bukan mak aku buat tapi ade style2 mak aku punye cara la....

tapi nak jadikan cerita duludulu mak aku pun jual nasi lemak.peh sedappp memang laku ala-ala nasi lemak antarabangsa. donut mak buat pulak perghhh kau, lagi sedap dari big apple ngan dunkin donat. padahal aku suke big apple gila2. tapi xleh belah la mak aku punye donut mmg sedap laris. kadang2 donut lagi laku dari nasi lemak itself. ape resipi aku mmg tak tahu sebb aku tak suke buat kuih.

traidisi kalau takde sudu macam ni la caranya. jenis yg menyodok aje kompom dah pakai tangan. tapi jenis yg jaga tangan tak nak berbau nasi lemak bagus ade otak, kopak polisterin act macam sudu. bagus gila.tapi kalau nasi lemak tu jenis pakai paper aje xpun ketas minyak tu macamana nak kopak pulak.tu la pasal kena la jdi jenis bertangan sikit kalau makan. kalau dah makan pun sedap, kompomla amik modal KFC. sedap hingge menjilat jari. perghh.

tapi mak aku stop jual nasi lemak nak dijadikan cerita lagi banyak sebb.salah satunye ade lah deret2 mak aku punye umah tu yakni aku punye umahla ade satu makcik ni pun jual nasi lemak. sedap gila lah. tapi die mendengki dengan mak aku sampai nasi lemak mak aku tak laku.jahat gila.mak aku pi berubat la kan.mmg kena buat.sadis nasi lemak mak aku tak laku hari2.

image
muke makcik tu jahat gila agaknye die tgok mak aku dari jauh camni.shit gila.

lepastu ada satu hari tu mak aku beniaga, perghhhh. customer tu tanye mak aku, kenape dah lama tak niage? perghhh.sentap mak aku.kesian gila. padahal mak aku xpenah miss niaga. nampak sangatla kena buat.sedey weh sedey gila masa tu tgok mak aku susah payah jual nasi lemak nak sara kami berlima sebab ayah aku baru je meninggal masa tu. kesian sangatla kat mak. *nangismode*

T___________________________T

sedih kalau teringat zaman susahsusah dulu kala.sekarang pun xdela senang sangat tapi better la dari dulu. dahla xnak ingat. biarla makcik tu. tu urusan die dengan Allah swt. sebab dengar cerita die pun buat laki die tunduk kat die. nauzubillah.aku xtau ape2 aku cuma cerita apa aku dgar dari org lain. sian mak aku nangis ari2. tak pe.berkat kesabaran mak aku punye nasi lemak laku sampai org jauh pun datang kat mak aku sebb nak beli nasi lemak aje. and ade pulak tu yg nak ngorat mak aku. gatal gila laki tu. dah la berbadan dua.eh berbini dua.ah mmg nampak macam berbadan dua pun. tapi die takut ngan aku.geli tak nak r aku. aku sayang ayah aku gila2 smpai aku xnak ayah baru.ok stopstory.

aku berhasrat nak suruh mak aku masak nasi lemak die esok.harap2 dapat pujuk mak.mak.mak.



11 comments:

cik nurussalwa said...

sedapnye nasik lemak.. mak ayah saya pun jual nasi lemak jugak..
tp, betullah.. susah jugak meniaga ni..
nak nasi lemak~~

teyqahd said...

kte pon ase nak ngis , wuwu :(

hehe , kem slm kat mak yea ? hehe ,
err lapa nasi lemak -.-'

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

cik salwa: yeke.jual nasi lemak ni murni kerjanya,bagi org makan

tiqah: kan kan.lapa kan

Eyka said...

wah2~ seddapppp nyerrrrrrr~ hantarrr!! haha:)

Far8 budak baik said...

kalau aku jadi kau..
kau dah cepuk dah custemer tu haih

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

eyka: hahaha.hari buruh.posmen cuti!

far8: kenape nak cepuk customer.cepuk makcik tu la

cik ubi said...

haha..santau ke ni?..minx jauh la..

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

xtaula cik ubi,

lyndaz said...

xnak kucingggggg!
T.T

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

hahahha.kenpae ngan kucennn

nida-razak said...

aduh..tgk nasi lemak tu terliur plak..hehe

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea