Friday, June 3, 2011

baling baby- macam lahanat

Posted by norzillawatie binti zahidin at 2:50 AM
sumber media mane tah

kesian kamu adik

lailahaillallah muhammadarrasulullah
innalillahi wa inna ilaihi roji'un

sangat sadis bila dilihat
baru nak melihat dunia
baru nak kenal ibunya

moga si pencampak dapat hukuman setimpal
biarlah itu urusan antara dia dengan Allah

ape rasa kamu kalau dicampak hidup2
lahanat sungguh perbuatan
takkan kamu aman di dunia
apetah lagi di akhirat

++++++++++++++++++++++++++

sanggup aku amik baby ni suruh mak aku bela
dari dicampak macam ni hina rupanya
terkeluar semua isi urat kepala
dah macam tembikai jatuh depan mata
berkecai semua hilang paras rupa

ape tak berdosa
kalau pelaku diam tak berkata
takkan tak tahu nak buat apa
takkan nak diam hukum dunia
takkan nak hilang duduk merata

kamu sangat tak adil
kamu keji, tapi
ape aku dapat kalau mencaci maki

dahla
menitis air mata

kesian kamu adik

imageimage

14 comments:

ZouL said...

kesiannye bayi tu..spe la yg buang..dh buat tak reti simpan..haihh


cara termantap naikkan traffic

alif haris said...

nauzubillah ~ ..
binatang betul dorag ni .. binatang lagi baik ..

Syuxer said...

emm x sanggup saya nak tengok lama2..bersepai otak baby..:*(

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

zoul: campak je. geram betul

alif: tau xpe alif

syuxer: its so sad

laskar pelangi said...

huuuuu! manusia sekarang lebih teruk pada binatang

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

betul tu laskar

Abhamz said...

salam, tak patut dan kejam.

Si Rabun said...

kesian bayi tue.. kejam betul siapa yang buat ni

syana mizwateva said...

kjm nk mampus..x taw la pe yg dia pk mse nk lempar bayi ni...xda naluri keibuan lgsg!nauzubillah..

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

abhamz: mmg sangat2 kejam

si rabun: ape maslah die xtaula sampai nk baling bby camtu

syana: xpayah kata naluri la...diri sndiri pun xbtul

kay shafiQ said...

Memang lahanat bar** (tuuttt) btoi. harap post ni bleh mmberi kesedaran dan peringatan kpd suma.

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

sabo kay shafiq

M.E Z.A.F.I.R.A.H said...

teruk nye... gila kejam manusia neh... sedeh tgk

Anonymous said...

sufie hyqal(fb)

bodoh sgt2..sy ade anak 3blan..
sy sndiri xsnggup tgk die mnangis..aptah lg dibaling atau dibuang..
bodoh..arap2 diakhirat t,dihukum stimpal dgn apa yg die buat..

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea