Friday, June 17, 2011

hepi father's day

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:53 PM

U kept me warm & safe, held my hand to show me the way, supported & inspired me through night & day, Luv U in everyway. Missing u on Father’s Day

HAPPY FATHER'S DAY

to all the daddies in this universe, the best wishes for you, you are the greatest things that I ever had. You are the only one who make me inspired u to success in my life.

ramai org chat ngan aku cakap
"dah wish hepi father's day kat ayah?"
"how's your father's day?is it great?"

luluh hati aku. xpe. bukan salah diorang. they did'nt know, my father passed away 5 years ago on 2006 because of septic shock for secondary stomach ulser. paham ke? bapak ak meninggal bcoz of ulser perut. tu jela citenye. gastrik dah tahap 3. so dah sangat truk and then suddenly die makan perut n usus. so, ya, dah sampai ajalnye.

dulu masa ada ayah, aku salu kroke ngan ayah aku sama2. ayah suka Black Dog Bone ngan Carefree. lepastu suara die jugak sangatlah sebijik macam Jamal Abdillah n he also can sing like Awie. arwah sangat rock. kami share hobi yg sama. kalau ad lagu duet, mesti dia ajak aku nyanyi coz he know that i can sing very well. nak2 lagu Senja nan Merah by Ziana Zain n Awie. so, bila skrg aku dengar2 lagu tu mesti aku sebak n nangis coz it reminds me of him. ayah salu pesan masa dia sakit dulu, jaga adik2. nanti ayah mati nnt tak taula life kitorg camne. ayah nak sangat aku belajar tinggi2. so, ape2 aku buat mesti capai target, kalau tak mamposla aku kena makan ngan rotan sebesar tongkat dia. huih. sakit weh. baru tau rase xde ayah camne kan. even though dia garang sangat2 n ditakuti kat kawasan perumahan aku, but dia sangat penyayang tpi die tak tunjuk. dulu masa skola, sehari bagi aku 3 ringgit ke 5 ringgit. mmg tahula rasa hidup mewah kan camne. sedihnye.

ayah sangat garang n suka marah2 aku bila masa dia sakit. aku jaga die kat hospital Manjung sampaila kat hospital Ipoh, sampai aku ponteng skola. sian tgok ayah sakit2. kadang2 rasa macam fedap nak jaga kat hospital sbb salu kena marah kalau buat sume xkena. sbb dia sakit. aku tak rasa apa yg die rasa. berbulan2 ayah duk hospital. sampaila seminggu sebelum dia meninggal, aku sangat pelik apesal, die sangat baik kat aku. bagi aku duit, layan aku elok2. jarang tau die camtu. aku ingat ayah dah nak sembuh. tapi sejak haritu die asyik sakit perut aje. tapi doctor cek xdepe. sampai hari ke3 sebelum die meninggal masuk ICU, aku terpaksa pergi ke Sabah. sebb jadi wakil mak aku, adik die kawin. aku berat nk tggalkan ayah, n aku mnangis teresak2 sebelum aku tggalkan dia. masa tu pukul 1 pagi. aku mintak maap kat ayah and for the first time i saw he is crying in front of me. macam tak sanggup nak tggalkan aku. mak aku cakap, die nampak yg ayah aku pegang kuat gila tangan aku seems like xnak lepaskan aku. maybe die dah tau die nak pi.

then, esoknya aku sampai KL nak p airport suddenly i got callfrom my mum that my dad msuk ICU. ok, flight sume cancel and masa tu jugak aku balik manjung. alhamdulillah. aku sempat jugak tgok ayah aku. n paling sedihnya, ayah aku xsedar langsung masa kat ICU. mak, makck, pakcik aku panggil2 ayah, ayah tak sahut. but when it turns to me, die bukak mata and seems like want to say something. setiap kali macam tu. and pada tiba hari die pegi at 5.20am, ayah pegi wat selamanya. and aku macam tak pecaya. aku diam and xnangis2. sampaila ada org peluk aku, baru aku nangis. pagi dah tak macam pagi, siang dah tak macam siang, tapi malam mmg dah habis gelap gelita.

*nangis jap*


sedihkan xde ayah. kalau ade, aku rasa aku xjadi macam ak skrg ni. humm. maybe life is more better than sekarang ni. tapi pada org2 yg ade ayah, ade yang buang ayah campak kat rumah org2 tua. its so pathetic you know. how come diorang boleh jadi camtu. xmacam oh sangat sadis ke padahal kau dtang dari bapak kau jugak.

ade ayah, buang ayah. orang xde ayah plak nak kat ayah.

just look at these kids, they need father.



makin lama makin sedih plak.
tengs sebb buat along jadi insan berguna untuk jaga adik2 and mak
just miss u ayah.

al-fatihah
got tears

sekian.

imageimage

12 comments:

ghab van hal said...

selamat hari bapa..jom la bace entry hari bapa saya..

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

=)

Anis izyan Abd Rahman said...

http://amethyst89saphire.blogspot.com/2011/06/giveaway-anisumbrella-boutique.html

dear , do join my boutique giveaway~

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

=)

amnie azmira said...

tumpang sdey sekali...jgan sdey2 naa

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

mekasih amnie ='(

Syukri Kamaruddin said...

jgn nakal2.. ikut ckp mak ayah :)

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

maseh syukri =)

waalllaa! said...

happy father's day to ur day..semoga arwah ayah zila sentiasa di cucuri rahmat-Nya.. sentiasa sedekahkan al-fatihah untuk ayah yea..

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

masih waallla!

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

jangan sedih2 k...selamat hari bapa ...al fatihah ..

norzillawatie binti zahidin (che-che) said...

maseh tau =')

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea