Monday, August 29, 2011

selamat hari raya!

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:14 AM

harga sesebuah raya itu bukanlah terletak pada harga baju raya atau adanya baju raya atau tidak, dan bukanlah terletak juga pada adanya kueh raya atau tidak, dan juga bukanlah terletaknya pada adanya duit raya atau tidak. dan yang pasti bukanlah disambut dengan adanya lagu raya atau tidak. tapi terletak pada harga sesebuah keikhlasan ketika beribadah pada bulan Ramadhan di mana kita menyambut kedatangan Syawal khusus untuk meraikan kemenangan dalam melawan hawa nafsu ketika dalam ibadah di bulan Ramadhan. sungguh menang jika kita ikhlas, sungguh ikhlas jika kita benar tunduk kepada perintahNya.

nampak tak tazkirah aku di atas. selayaknya ustazah pilihan ke? mestilah tak. malu duduk antara ustazah2 pilihan tu. nampak kerdil sangat aku. kan. apepun, mesti mau berubah. insyaAllah.

tengok di bawah,macaroon kan.setelah first time rasa, manis nak mampos, rompong nak mampos di tengah2 nya and sangat tak sedap nak mampos, lidah tak luak bila tak sampai level kesedapan tu di reseptor rasa sedap aku.dem betol. kalau aku kencing manis ni, memang dah tahu alamat kat mana. posmen pun senang hantar. hantar kubor. xnak aku. belum sedia lagi.huhu.



well, di kesempatan ni, err. xpela. cakap la even kali kedua, selamat hari raya, maaf zahir dan batin jugaklah. huhu. mintak halal segalagala, tapi hati aku tetap keras xmemaafkan sumone ni..ya Allah. keras sungguh hati aku ni.


takpela.




imageimage


6 comments:

solomolo said...

- ampun maaf dipinta andai ada keterlanjuran dan kesalahan yang dilakukan sepanjang kita kenal dalam dunia blog ni...

- Salam Syawal 1432H & Maaf Zahir Batin

al_hakim said...

selamat hari raya zila..=)

farhan said...

selamat hari raya..mintak tolong klik iklan churp2

norzillawatie binti zahidin said...

solomolo: salam syawal dan selamat hari raya juga. maaf zahir dan batin,

al_hakim: selamat hari raya juga hakim

farhan: selamat hari raya!

Mia Liana said...

selamat hari raya.. maaf zahir dan batin dari mia sekeluarga...

noornazuha said...

selamat hari raya akak ucapkan...kita still di bulan syawal yg mulia....x lambat nk wish kan..hehe

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea