Sunday, August 28, 2011

take a breath

Posted by norzillawatie binti zahidin at 3:54 AM


salam seluruh seisi alam,

hey hey harini 2nd last puasa lah. so how rasa dah puasa 3 minggu lebih ni. biasalah aku mulala dekat2 raya ni mulalah terasa syahdu lah, nak nanges lah, hiba pilu suma ayat pakai ayat sadis je memanjang kalau tak ape lagi ayat nak pakai kalau tak macham dambaan pilu kan.

and plus pulak dengar lagu2 raya mestilah bikin syahdu merdu pulak tu. kadang2 lagu tak merdu belakang kira tapi kalau ayat tu mengguris bikin hati terhiris mmg cepat aje tumpah air mata membasahi pipi berlinangan bergenang. haih. kalau da selalu dengar lagu2 jiwang sedihsedih ni ni la ayat atau perkataan wajib yg ade dalam lagu2 sedih dan pasti menitis tu.

kadang2 dengar balik lagu hepi kadang2 tak lut jugak mesti nak play balik lagu sdih tu pastu peh layan layan mmg lah pasti bersamamu sedih menangis. terhirisla aku sorangsorang situ mengkenangkan cinta lama buahati lama, pehhhhhhhhhhhhh. eh, tolong sikit, aku pun jiwang la jugak walaupun pada dasarnya rock macam batu tapi mmg kemutla balik kalau dengar lagu lalala sedih2 macam yang terputar kat belog aku ni ha. komfom sentap bikin terguris beb.


dulu masa raya2 aku dulu2 zaman sebelum 20-an mesti rasa syok sangat sebb ntah, sistem keremajaan masa tu baru nak meningkat so banyak perkara bru dapat time tu. mmg seronoklah sbb dengan kawan2 yang semakin matang plus xmatang entah banyak ajela benda baru. mestila teringat kenangan tu. tgok aku baru 22 dah syok dah nak peringat benda2 tu balik zaman tangkap cintan monyet. belum lagi umo aku 30 40.siyes lah komfom nak peringat balik punye..

huhu. raya pun semakin dekat. harap2 seronok.harap2 dapat berkat. so sape2 yg duduk are manjung tu ape lagi mai datang umah aku. maybe buat openhouse pada raya pertama.

alamatnye:

no 125, taman sri mawar, jalan kg cina
32000 sitiawan, perak

kalau nak num fon, bolehla pm aku kat chatbox or fb aku.hehe.


papepun selamat hari raya aidilfitri
maaf zahir dan batin
wassalam




2 comments:

Chempaka Sari said...
This comment has been removed by the author.
NysaSarah said...

Selamat Hari Raya juga untuk Kek Ziela. :)

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea