Tuesday, August 17, 2010

cukup cerita

Posted by norzillawatie binti zahidin at 6:11 AM

hati mau petik gitar nyanyi lagu ada cinta by irwansyah duet dengan acha sep3yasa xpon nyanyi lagu suara ku berharap by hijau daun naknak tgh hujan renyairenyai ni kalau layan memang masyuk tp pikirpikir balik bole jadi takda feeling bile main guitar sebab tune die macam biola digesek pakai dawai besi karatkarat. Terasa lolos dan bolos minda aku ni taktau nak buat ape padahal belambaklambakan kerja assignment harus disubmit nih. Manusia macam aku memang suka mencari alasan tapi bila dipikirpikir balik bukan aku sorg aje yang suka cari alasan so lamalama aku rasa bosan pikirpikir. Jadi aku buat ape aje keje yang ada di depan mata. Lipat kain. Buang sampah. Buang habok atas toto. Picitpicit bebear. Entah macammacam benda bodo pon ada aku buat. Kadangkadang melayan juge kerenahkerenah pe'ahpe'ah kat rumah aku ni ha yang sume memang perangai ikot bapaksedara mereka macam Ja'afar On Harun Salim Bachik dan entah pelbagai lagi bapaksedara rekaan mereka masingmasing kononkonon jadi bapaksedara idaman. Makin lama makin bosan sebab harihari buat benda sama kerja sama. Tengok tv lepastu tv yang tengok aku. Dengar lagu pastu lagu yang dengar aku bedengkor krohh krohh biadap. Studystudy lastlast ketas study tu minom airliyor aku. Camtula harihari kebosanan memanjang tak hentihenti.

"Rindurindu aduh sayang merindu.Jauhjauh orang sudah menjauh.
Kasihkasih hamba orang berkasih.Bukanbukan hamba orang terpilih."

Hujanhujan renyairenyai gini menambahkan lagi kejiwangan aku buat seketika kononkonon tengah menari bawah daun pisang ala ala Amelina Dangdut dengan Iwan. Sejuksejuk gini bukak kipas pon tang 1 je sebab ta sanggup pasang 2 dan paling kuat 3 sebab nanti bulu roma naik kesejukan.Tambahtambah lagi dok dengar lagu Aiman Cinta Terakhir kadangkadang menambahkan lagi ketenangan malam ni yang macam tadek sape ganggu aku kacaukacau macam malammalam yang biasa sebab pe'ah yang salu ganggu aku malammalam masuk bilik aku tadek malam ni sebab pegi jual jaja selendang yang menjadi trend joyahjoyahjenabjenab muda sekarang. Kalau pe'ah tu datang kompom abis meletop rioh bilik aku bising dengar die mengomel suruh bukak video aku main gitar yang ade bekap dancer beruangberuang dan kurakura. Lagi macam romantika nite pulak bila lampu plak pasang lampu study kaler kuning jadi macam candlelite nite plak bilik aku malam nih naknak sunyi sebab penghuninye iaitu aku and nana masingmasing layan keje masingmasing. Nana pe'ah study layan kirakira akaun die harihari boleh menampakkan masa depan jadi akauntan. Kalau tak pon palingpaling jadi cashier Halida ye Nana.hahaa..ye.aku gelak sorangsorang tade sape dengar.Bongek.

oke.aku pause crite aku ni 2 jam kemudian...

aku sudah pulang. menyambung cerita yang panjangpanjang suda cukup buat readers macam menyampah sebab aku rase macam nothin dalam blog aku.aku tadekla sehebat Taylor Swift ade love story cerekarama die yang letopmeletop sana sini satu dunia tau die hebat. Aku juga bukan hebat macam Tun Sri Lanang yang ade 1001 cerita kisah sejarah purbakala dulukala dari zaman neneknenek datukdatuk Hang Hang pendekar duludulu. Tapi aku pompuan yang ade banyak cerita nak disimpulkan dalam satu entry memang takkan abis satu hari pon kalau ikotkan.


Angin malam ni sejuk menjejak sampai ke tulangtulang aku beserta buluroma tegak berdiri tanda reseptor sejuk badan aku terase sensor bayu malam nih. Ditambah lagi ngan aroma barbican yang datang dari Andalusia KL dibawa oleh Lebai Iqwat. Tengs tu Iqwat for the barbican. Lepas nih bawakla perisa len plak. Kerana kau aku kenal apa itu barbican. Kesejukannye meng'up'kan lagi rasa girang kamikami yang lepaklepak malam tu di Restoran Bob dekatdekat sini. Giranggirang pon sebab da lama rasenye macam ta lepak samasama. Kerana ada 3 musketeers ni + nabil cukop buat saya gelakgelak hepihepi nganjingnganjing lagi and tu sebab saya suke lepaking dengan mereka. Rase tekad aku taknak karoke bulan pose pecah pulak sebab da lepak kat restoran karoke so aku rasa macam ta tahan lalu pi melalak tadi jap dalam 2 lagu.



"Tiada lagi yang ku harapkan, tiada lagi yang ku impikan
Biar aku sendiri tanpa dirimu
Tiada lagi kata cintaku takkan lagi ku bersamamu
Biar ku simpan semua kenanganku bersamamu........."


Mayang Sari


Lagu fevret sentiasa menjadi dahuluan tiaptiap kali aku karoke. Pastu baru diusung dengan lagulagu lain. Maaf, pasni saya taknak da karoke sampai lepas raya. Ta mahu.Ta mahu. Layan kerenah mereka ( gambagamba ) cukop buat kamikami sakit perut masingmasing abis gelak sakan kaw kaw gile ah. Tah ape tah saye pon cam da mereng skali bile lepaking dengan mereka nih. Sume mana penah jadi waras macam manusia biasa.Parah bila bersama mereka sebab. Dats why I found them and get around with them. I got a bunch of big smile. I got stomach coz I had a big laugh. And I'm crazy when we get together. Tengs u ols.

Iqwat kemut konon artis

Wan Lentik al-Wan Medan al-Wan Ted
nama banyak orang satu
hisap rokok banyak tapi awek satu
ni orang jahat aku panggil



nabil driver kononkonon diam baik




amir perotbesar (amirPB)
yg kononkonon aku nk bekap kau sangatlah




mereka skandal lainmacam
mereka berdua bukan gay tapi samasama single but better korang enable kan la mereka ni


Bile mengadap lappy bacabaca komen fesbuk orang pastu bukak blogger tu perkara biasalah harihari bila sampai je rumah. Terima kasih Celcom sebab bagi rangkaian wireless pada saya. Tibetibe rase nak menguap pulak tandatanda ketidoran tu da macam sampai seru. Tapi macam rasa mahu bertahan lagi sebab nak abiskan coretcoret di entry nih. Kalam terakhir tak tahu menahu nak sembang ape. Just ushausha blog orang lain amik ilham malammalam sejuk begini hasrat mau tambahkan ilmu di dada dalam bidang teknologi nih. Sambil layan ym membemembe yang lama da ta tanye kaba berite.

Entry ni suda macam padat sendat sarat mampat and otak aku suda sampai di sini cukup untuk bicarakan sampaikan luahkan ape yang tersimpan dalam dada kiri dan kanan, dari hati dalam makan berulam jantung, dari jarijemari mentaipkan hurufhuruf yang membentuk satu cerita dalam satu entry harini. Sembangsembang malam da ta mampu nk dikongsikongsi da. Esok bole kalau mau disambung lagi kotkot boleh saya cerite ape saye mimpi malam ni.

Sekian. End.



dorazilanyetnyet.blogspot.com

4 comments:

Riduanmohamad said...

CAK!!!
ha'ah... mcam nie la cerita yg aku suka, crta orang yg jauh di alam nyata, tpi dekat di alam maya,.. aku suka lihat gaya hidup orang lain dr lihat gaya dri sndiri?

zila_rock!! said...

yeke....hahha..tengs2..promote2 sket blog aku nih

Riduanmohamad said...

CAK!!!
bleh... tu pon klau dorng bleh trima cerita ko nie hahaha...bkn snang nak cari orng cam aku nie......suka baca hikayat orang..

zila_rock!! said...

hahahah....ngongek

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea