Tuesday, August 17, 2010

sabar je

Posted by norzillawatie binti zahidin at 1:54 AM

hati nk balik rumah but cmane nk balik kalo org tue tu cmtu.ikut hati mati weh.ikut rasa binasa.pk2 balik nk2 kena mengalah.biarlah.org kata rumahku syurgaku. Tp bg aku xpon. Balik pon rindukan adik2 kecik yg salu mintak aku bawak g jalan2. Aku hepi bile diorg rasa diorg berkakak. Tp aku bnci bile ade org yg macam xmerase die ber"anak". Aku xmengaibkan sape2 tp aku sekadar mau luah kuat2 hati aku. Xnk bising2 gado2 sampai baling bakul pinggan kerusi sume sebb yg berdarah juge aku. Yang puasnye die. Ari2 terpikirkan adik2 cmanelah diorg buke,sahur. Ok ke x diorg ni pose. Semalam da la dengar kpale adik aku kena jahit. Rase bengang nk mampos tahap cabai melaka sume pon ade tp nk wat cmane. Saba jela dik. Along kalau balik mampos anjing sbelah tu aku bunuh. And for sure korg pon xkn jadi camni.

Hati bernanah tgok rumah cam xkemas. Sedangkan habuk dalam bilik aku pon xsanggup tgok ni kan lagi habuk2 kat rumah tu. Nama je ade 5 org tp xberfungsi langsung. Yg kecik tu aku pahamla tp yg besar tuh nk ckp ape. Dah tua tp xsedar. Amarah aku xkn bg efek ape2 kecuali pd adik2 aku sebb yg tua konon2 kite kena hormat. Ok. Slagi aku bole hormat aku hormat. But sampai bile? Aku pon da penat dok rumah tu n rase cam nk bawak adik2 aku stay ngan aku ni ha. Skola pon dekat je. Asalkan diorg ade depan mata aku,n aku tau ape diorg buat. Org tgok aku cam lek je dok umah konon2 macam org kaya. Masalahnye bukan org tua tu yg tanggung aku pon.Aku bkn cukup makan pon.Tu nk beli.Tu nk bayar. Tp aku stil hormat n atas dasar nama keluarga aku n itulah satu2nye keluarga aku, aku yg sulong merasakan peranan kakak tu sangat berat n memandangkan aku ni tgh blaja, aku kena get work hard utk study aku nk bela nasib sume org.aku mencaci memaki sume atas kegeraman yg berada di bawah line sabar aku. N i kno n everybody kno, yg bnda tuh xsepatutnye die buat. Sape suh kau buat keje tuh. You choose da way n yg susahnye kamikami.

Adik2, bawak besabarla. Dosa die tu urusan die ngan Tuhan tp kite still hormat jugak macamna pon sebb tu la satu2nye ikatan yg ade dgn kite n kerana die kite terlahir,terzahir di muka bumi ni. Sesungguhnya syurga tu di bawah telapak kaki ibu.
Amin~~

2 comments:

Riduanmohamad said...

CAK!!
ish..ish...ciannya....xpa la dora... sabo je la...sok lusa dah keje..ko bawak je adik2 ko tinggal gan ko...senang..crta? sabo ye...sabo!!!
kalu si kakak xbleh nak brsabo..habis la... bukan kite mintak pikul semua msalah ni..! tapi dah trtulis....

zila_rock!! said...

tengs sebb paham~~

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea