Friday, August 20, 2010

ikut hati

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:54 PM


ikut hati mati.ikut rasa binasa.tu la orang2 dari dahulu hidop sampai skrg hidop memang tak lepas dari perkara sebegitu. hati sedih sape tahu? aku bz memikirkan hal orang itu kenapa die?mengapa die?tapi sikit hal pon tak terlintas pasal aku. lepas tu bile da cakap segalagalanya baru nak amik kisah ajak makan samelah, buke samelah. orang lain pon nk bergaya jugak tp takdelah sampai abaikan kawan2. dulu share problems, main sama2,lepak sama2, minum sama2 skrg tinggal tanda tanya kenapekah die tak seperti itu. adekah dah susah baru nak ajak makan sama, lepak sama, minum sama? ok. org kata lumrah hidup manusia memang begitu tp sebagai manusia juga yanga de perasaan ni boleh kan dijaga samasama? apatah lagi sahabat handai sendiri.

kisahkan pula aku yang rindu pada adik2. ikut hati juga.ikut rasa juga semua binasa. anak kecik hati dengan si ibu apakah hukumnya? aku sendiri pon tak tahu samada mahu lagi atau tidak kisahkan si itu. kalau nasihat dibuat macam sampah berulat kenapa lagi nak duduk di rumah tu. orang salu cakap pada aku, ingatlah adikadik kau. yep. i do miss them everyday. but nk wat cmane. kalau aku boleh bawak ke sini, da lama aku buat. sekarang aku xmampu. utk diri sendiri pon tak mampu apetah lagi orang lain. tapi aku da janji aku akan jaga mereka selagi kudrat aku kuat.

di sebelah lainnye pula kawan yang kisahkan hal aku. sentiasa care pasal aku tapi patotke aku tipu die? mmglah tak kan tapi mood itu tiada nak ajak berlepak bersama garagara serabut memikirkan hal lain yang lebih penting. mintak maaf semuanya kawankawan. tak berniat nak menipu tapi hal famili itu saye letakkan di atas skali. menceruk diri di rumah sewa lebih baik dari rumah sendiri. apakah? padahal rumahku syurgaku kan? nak wat cmane. aku tersisih di tanah sendiri. bagus lagi aku di tanah orang. tadek sape mahu sakitkan hati, tadek sape mahu ganggu. tapi bukan niat aku utk larikan diri dari belenggu masalah itu. tapi mahu hati lebih tenang baru wacana lain boleh dikisahkan.

diriku bukan aku tapi aku tetap aku kan? yep. knape nak lari dari cara sendiri. boleh ubah sekiranya xbetul dan mahu jadikan ia sebagai impak hidup yang lebih baik supaya semua manusia di sekeliling puas ati. tapi aku manusia lemah tak mampu nk puaskan hati semua orang. kadangkadang tgok manusia tuh hati makin busuk makiin bernanah pastu tumpahkan nanah tu kat sumer orang tak pun kat orang yg rasa xdiperlukan lagi. tapi nanti bila susah baru kita tengok nanah die da abis dalam hati die tu baru nak cari kite yang kononkononnya susah untuk die dulu. jahat kan duniawi. tapi hakikinya kite kena lah sentiasa mencari kebaikan utk penerbangan ke alam sebenar lepas mati nanti. tapi mana mungkin aku bole jadi seperfect sebagus manusia yang diinginkan. sedangkan nabi pon pernah buat salah. ni kan lagi umat nye yang hina ni. aku.

anjakan paradigma tu tak salah tapi janganlah melampau2. sampai hati2 yang lain disakiti. orang lain ingat kat polan tuh. tapi polan tuh tgh bergelak ketawa dengan orang lain. skitnya hati. tp biarla. biar org buat jahat kat kite. tp kite jgn buat jahat kat org. selalu sangat aku dengar orangorang tuh cakap camtuh bila aku da naik berang. tapi kan hakikatnye hati tu bukan senang nak baik. kalau orang lain itu lebih baik dari saya sendiri. ok. saya da tak mahu ganggu anda lagi. anda kan sekarang da macho macam Jet Li. xpun macam Justin. metro pon metro lah. kalau itu yang dimahu seperti Zac Efron dikelilingi ramai wanitawanita.pergilah.

jangan mainkan hati. begitu juga dengan hatihati kawan yang lain. saye xpenah buat anda sebegitu kawan. anda dibuli, saye bekap anda. anda dikutuk dimaki, saye bekap anda. macammacam. anda buat kesalahan besar saye consider maafkan anda. saye bukan nk tunjuk baik pon tapi saye mahu jadi sekadar kawan baik untuk anda. anda susah jika mampu saya bantu anda.

.
sudahla.saye mahu stop.saye sedih dan kecik ati dengan anda.salam.end

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea