Tuesday, August 3, 2010

org xreti bersyukor

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:20 AM

oke.aku nk stat cerita ni..
aku nk crite pasal org yg xreti bersyukur
xreti nk hargai org..tp kalau binatang die tatang
tp hakikatnye die ttp org yg cukop sifatnye tp konon2 hebat

oke..stat dari sini
katekanla korg ade sorg kawan..dulu bukan main baik lagi ngan korg
g sana g sini sume sesame
oke..tp dalam masa yg sama kawan korg ni sanagtlah xdisukai ramai
menyebabkan die tu mcm xde sape lagi selain korg
pastu korg ni pon baikla sbb ade sifat kesian kat die
cube ikhtiar same2 supaya leh g klas sma2
dapat klas sama2

oke knape aku ckp kawan korg ni xbersyukor
sebab musababnye terlalu panjang n aku akan crite dari jilid je jilid


JILID 1

satu hari tu ade kelas kul 8 pastu kau kejot lah minah ni xbangun2
kejot punye kejot sampai kau menjerit pon die xbangun2 gak
lama2 cam panas atila kan
pastu last2 kejot kena marah plak
oke since then, kau pon tekad tamaw da kejot die
n bia die bangun sendiri memandangkan kau ni bukan kuli die
n 4 sure bile kau xkejot die,die pon xkn bangun kan
oke so jgn harapla ade org nk kejot die dah
tu sebb aku ckp org mcm ni xreti bersyukor



JILID 2

kau da la satu group ngan die buat agama
pastu kau sorg je buat?die xbuat?
die da la xpenah g kat kau n tanye sikit pon pasal assgnment tuh
pastu kau nk kasi muke lagi ke
sudah..dah..jgn bg muke lagi...
bia sampai nk dekat2 last minit nk anta assignment,,4 sure baru die g kat kau
masa tu la kau cr pasal..selama ni kau sorg je kan buat
xpayah letak nama die memandangkan die sndiri pon xde effort nk buat
ni kan lagi nk tanye
last minit?sorry..kau xpayah layan
org camtu salu nk kena suap
aku da la xsuke nk suap2 org ni baik fantasi ataupon realiti
so sorry la...
babai
dats y aku ckp org ni mmg xreti nk bersyukor
da ade cukp sifat jd manusia..
bodoh sombong
pointer kau brape sem lepaslepas n lepas??
sikit kan??
die sket pon xde nk improve diri die sndiri
sdgkan pointer kau yg turun sket pon da meraung bagai
sedar2 la sket pempuan



JILD 3

kau tau kau punye kawan punye kete viva hitam sangatlah xsuke die
pastu kau g merayu plak kat die
kesian kat die nk g klas cmane.nk harap kat sape lagi
ngat senang ke nk pujuk pakcik AGV tu
die kalo da benci org siaplah org tu
jangan kate tuan kete..
dak2 umah punye tuan kete lagilah beganda xsuke die..
tp die masih lagi xbersyukur sebb kau masih lagi leh bekawan ngan die
n still ade jugak org yg nk kawan ngan die n kesian kat die
tp die langsung xrespek org
nk2 org lagi tua..
die sntiasa merase die lah diva tercantik di muke bumi ni
aku rase kalau da prangai busok cam tu
masuk kandang babi die berkokok
masuk sangkar burung die mengembek
lepas ni kau rase nk tumpangkan lagi ke die??
padahal muke die pon ko da xnk tgok lagi..
sebb kau da sangat2 menyampah ngan die
yg belagak hebat bagai



JILID 4

da tau ade kelas pagi
balik pagi dr overnite knape
kau bukan sangat pon nk masuk cmpur tp at least ade org care lagi pasal die
sebb kalau ikutkan sape lagi nk care kat die??
skandal2 die??sape nk kat die??hahaha
kawan2 die??sape kawan die??
hahaha...kalau la die tau yg kau ni da naik muak mjawab
bile lecturer tanye mane die??
knape mesti kau yg jawab??
tolongla jgn sebut die kawan kau lagi..
da la masa wat discussion die xde
die tau sume mende nk siap je
jgn nk bising kami2 xkasi tau ea sebb sepatutnye die sndiri yg
patot dtg kat kamikami
memandngkan kamikami bukan org gaji die



JILID 5

prasaan sakit ati itu da xleh dibendung bile ramai dak2 keliling kau
yg bercerita pasal die xabis2
pastu bile jumpe kau je
"eh mana kawan baik kau"
xmenyirap bandung plak kau
seyes lah.kau da xpayah masuk campur da lagi
kau pon bukan kuli die kan
kau sakit ati kan?


+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

dalam bahasa sebenar

ko pkla sape sbenarnye binatang
kau ke aku
tp aku xcakap kau nate
tp kalau org yg xreti berfikir tu kite panggil ape
pastu hidop tau main redah je
kau ngat la at least sket mak ayah kau anta sini watpe
kalau stakat spikang english sana sini
tp xtau nk watpe..
nop...bagus lagi org yg pagi2 menjerit jual nasi lemak depan umah
kalau ko rase kau betol
go on lah dgn life kau
yg betol tu...
if x ko tau ape nk buat

kau pk asyik membuak2 nk marah but actually u have no idea at all
kau tau kau je betol
aku bukan manusia yg baik tp ade usaha nk jadi baik
aku bukan tikam kawan dr blakang
nk jadi backstabber bagai

ko tau knape aku xckp ngan kau??
sebb i have no point at all nk ckp ngan kau
n xberminat dah memandangkan muke kau yg lawa tu
salu buat muke taik but dgn laki kau mengade2 ek
n the other thing is
kau tu gatal..xbetempat
n knape aku da xnk tegor kau sume??
sebb kau tu xleh ditegor..org patutnye take n learn but ko
take n throw into the longkang n dats y kau buat muke langkang pastu
langkang ke longkang ke mampos r

opps lupe yg kau ni rupenye xrespek org juge ye
nk2 org2 yg salu tolong kau
blaja la respek org cmane
xpayah ego memanjang macam jantan yg leh makan diri kau sendiri
bersyukor la sket
n jgn ingat lah aku nk dtg kat kau
kau blaja la knape org xsuke kau

++end++

to be continued










0 comments:

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea