Tuesday, August 3, 2010

org xreti bersyukor(2)

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:00 PM


ok mari saye sambung lagi cerita saya


start with kantoi
aku xnk keje aku terkantoi gara2 nk tiru last2 minit org punye keje
pastu kena panggil ngn lecturer pastu malu
n now knape aku nk ngungkit kat sini
sebb aku xnk jadi mcm tu n aku tau ak nk target ape
knape.mengape.bile.sume aku da plan kan

aku bukan stalker ke ape ke
tp aku menunggu masa adekah perempuan itu mahu berubah atau x
bole x apebile aku meluahkan perasaan marah aku kat kawan2 aku yg len
hampir sume ckp
"kau jgn pedulikan die"
"lantak la die"
"mmg bagus pon org xsuke die"
"bkn ade effect pon if die xde"
aku bukan nk mengaibkan die
tp kenape aku perlu pelihara itu perempuan yg ku anggap macam adik
tp die anggap aku cam batak die
aku sebenarnye xsampai hati
tp atas sebb bile pk balik ngan org yg xreti besyukor cam kau
ouh..panas panas panas..
xsanggup..
ok we end

till kau sndiri dtg dgn rase bersalah
but aku tau ko xkan mengalah
aku xsuh kau mengalah pon
but if kau rase kau betol
sila tampil ke hadapan
n kenape aku xtanya kau sndiri
knape aku bengang ngan kau
sebb aku xreti nk maki org yg selama ni aku anggap cam kawan baik
lain la kau tu bukan sape2 pon pade aku
n kalau stakat nk ngambik kesempatan atas ape yg aku ade
ok da la..

ok...knape aku xleh tegor die
sebb itu perempuan xde sifat nk mintak maaf
she always right.no wrong.
oke.aku tau kau da bace blog aku n kau panas n kau da block aku pon
hahahah..
aku rase mcm menang..
kenape nk lari dr masalah
pk sakit ati xleh slesaikan ape2..

so...kau bole persilakan gtau ustazah kau g group ngan lain n
tp ade ke org nk group ngan ko
hopefully kau rajin2la sket wat keje
aku leh buat keje aku sendiri even aku stand alone
opss..
bile aku bukak cite rupenye kau banyak gak ckp aku kat blakang
kau mmg kawan paling besttt
byk gile kantoinye...
kau mmg xtau malu eh...

aku tau ko bawak kami2 g mlaka sume
yah mmg sonok
tp sonokke bile seolah2 kau buat aku ni cam org suruhan kau
yah mmg sonok juge
tp apsal aku rase cam panas n seolah2 kau nk cover baik depan mereka
aku harap tu sume bayangan aku je
tp how u treat me??
n how u treat aie..
nampak kegampangan di situ smp nabil pon rase..
ouh..apsal die gitu
okla nevermind la..
maybe kau ckp aku ngan nabil n of koslah kau ngan aie
xpela..aku xnk pon masuk campur
tp perlu ke aku dilayan sebegitu
ok sila amik perhatianla di sini
aku sgt2 terase n aku rase xleh nk lawan memandangkan aku ni
menumpang umah kau

ok now aku gtau
aku menyesal gile n gile sekelas ngan kau
serumah ngan kau
n backup kau depan botak pasal kau ngan fifi
but aku bukan jenis buke pekung org
rahsia tetap rahsia
tu sebb kau ni aku ckp xreti bersyukor
thanks God tuhan da tunjukkan aku sumenye

kau ni camane sume lantakla n aku da xkn banyak ckp da
if kau ade org hebat di blakang kau
silekan
but if kau ade rase besalah sume
bagusla sebb kau ade jihad hijrah nk betulkan diri kau sndiri
sebelum kau betolkan org lain
ingat mak ayah sket
anta kau punye jauh
kau bagus lagi de ayah
aku da xde ayah..
lagi sedeh...

jgnla jadi bodoh sombong n buat xtau sume
tuhan tu bg akal utk berfikir
tunjuk mane baik atau buruk tu tanggungla sndiri
aku ckp sbb aku tersangat2la frust
sebb ade 'kawan' camni
aku harap kau brubah
n aku doakan kau taula nk hidop atas diri kau
tanpa bergantong pada org lain
yes aku pon begantung juge pada org lain
tp at least kite tau nk hargai org
n jgn jadikan org yg tolong kau tu cam batak kau
pk kenape aku buat kau gini
biar ko rase cara nk hidop sndiri
biar ko rase berdikari tu cmane

oleh itu
kalau kau nk tros camni
oke hidopla ngan hidop kau yg camtu
aku da xnk ade pape kena mengena lagi ngan kau
melainkan kau sndiri yg cr jalan kau balik yg benar

its better dari aku simpan pisau lam hati
baik aku tikam terus

tq

1 comments:

Paan Azman said...

sabo je la zila... aku tak rasa macam yang ko rasa.. tapi sabo je la...

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea