Saturday, August 14, 2010

jgnla hina Islam

Posted by norzillawatie binti zahidin at 10:36 PM
oke. saya masih lagi mahu sambung cerita lelaki itu yg bernama Salleh Gregor Samsa.oke.Sorry geng sebb ak tersalah eja nama die. Entry ak sebelum nih ak tulis Salleh George Samsa.Ok.My mistake. Aku still mahu sambung lagi ceritanya.Ok. Rupa2nya nama si polan itu dalam sebenar2 Islam yg diberi oleh ibu bapanya ialah SALLEHUDDIN. MasyaAllah. Lagi indah nama itu. Lagi sedap nama tu. Nama2 pejuang Allah suatu ketika dulu. Kenapa nk tukar nama panjang2 bagai.Bagus ke nama2 macm tuh. Hanya kerana nama kau da menyampah, kau ingat kau bole selamatkah?ok di dunia maybe kau menang. But di akhirat? Jap, kau tau ke ape itu akhirat? Oke, i guess u kno but u never believe it since ad-din sendiri pon kau xpercaya. Bile ak tgok kat ohtidak.com mmg ramai gile org post kat situh mcm2. Padan muka kau.

Ok kawan2. Saya sempat tgok blog die n I read almost everything there. But ade yg ingat xingat lah. But if u baca komen2 kat status die tuh kat fb tuh I remembered he said that "org Melayu never exist". Ok. Abis aku ni org ape? Malaysia ni mana datang namanya kalau bukan org Melayu? ade 7 hak2 org Melayu di mana semuanya berlandaskan perkataan "melayu" abis tu ape sume? Para sejarahwan pon sendiri ade buat kajian yes Melayu wujud. Kenapa ak mesti nk ceritakan kewujudan Melayu tu sndiri pada kau? Makin xpaham n ak xpaham ko ni knape n ape yg xpuas ati sangat org Melayu nih. Korg tgok kat fb die xde kan. Sebab die da tukar nama Salleh Gregor Samsa tu kepada "Salleh Gay Sengsara".Korg link je kat situh n da leh open his page.

Ok. You ols nk tau die da block blog saye dr membaca blog die. Ok. Saya pasti die da baca blog saye n kalau bole saya nk die brubah. But he needs sumone yg bole ubah die. K. I think, he is brilliant man, pandai n ade pegangan athiest where he never believed all the things about religion. But yg ak peliknye kalau die xpercaya agama, y ko nk buat agama sendiri nk cr pengikut ramai2 pastu nk suh diorg bayar bile wat dosa abis kau tu ape? Tuhan ke? Paderi ke? Imam ke? hai pakcek, kadang2 i can see ur "keling" tots tu ade je. Kau ni pandai ckp gak. But all the things u said were never exists. At all. Kau siap nk buat hari pengampunan tp kau sndiri rase diri kau tu ade ke ciri nk diampunkan? I dont kno who should to be mature. Since u r 25 n i'm 21, u can think ur self. Opps, u kan the son of billlionaire moralist. Bole ke ckp camtu? Ok. Kawan2, i hope u jgnla dok hina mak bapak die sbb saye rase die jd begini bukan sebb mak ayah die tp sebb diri die sndiri. Mak ayah die da passed away n he is an orphan live alone, stand alone everywhere, everytime, anywhere.

But, aku rase bukan die sorg je orphan. Kite kalau da xde mak bapak y not kite at least slalu sedekahkan Al-Fatihah kat mak ayah yg da xde n sejurus selepas tu tros ke doakan utk umat2 Islam yg lain. Ak dapat tau juga dulu die bukanla sorg yg cmani but since his mom passed away bout 3,4 years ago lagi trok jadinye. N u kno, patutke kite ckp bulan pose ni is a month of suffering. Astaga. Nauzubillahiminzalik. K. He said that he never believed the Islam n y he had to go for fasting since he get nothing to do for it. What a shame lah kau ni. Aku rasa ak da malas nk banyak ckp but u ols sndiri tgokla kat link di bawah pasal fb die.

Ok. Die xdelete pon lagi fb die but he enabled all the people to add him. N die just tukar nama je kpada
Salleh Gay Sengsara(just link here)

N kalau korg nk tgok ape yg die tulis kat fb ni ha.Link die

0 comments:

lagu saya

Celine Dion - The Power Of Love

Powered by mp3soup.com


Get your own Digital Clock

 

ohzila lova Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea